reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Piszemy trochę tak jakby dziś był 1 listopada a nie 1 października;-) Mamusie musimy jeszcze troche poczekać. Chociaż ja już też "napaliłam się", że to już tuż tuż;-)
No Martolinka, dla mnie to jednak tuż tuż... Bo wiele z nas listopada raczej nie doczeka. I to wg zaleceń... Myślę że np ja czy Kilolek, czy IzaBk będziemy chciały wcześniej, choćby dlatego że nasze dzidziasy wielgachne:tak::cool:. A ja wg usg mam na pażdziernik , i to 20!

KAŚKA K, walcz dzielnie!!!

Dudziakowa - super, że już maleństwo poza inkubatorkiem. Niedługo wrócicie do domku:-) Ależ się cieszę!!!

Coś mi się wydaje, że KaśkaK będzie następna. Trzymam mocno kciuki!!! Na pewno będzie dobrze :-)

Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?

Jestem po wizycie, no i lekarka kazała szykować wózek, łóżeczko i siebie na porodówke. Powiedziała, że wg niej tak w początku listopada urodzę. Mały waży już 2900 i po pomiarach stwierdziła, że tak jak dziecko 35tyg. Wyniki mówi katastrofa, anemia, anemia, anemia!!!!! Dostałam dawkę leków i mam jesc czerwone mięso i jajka, a ja tak tego nie lubię. Przytyłam teraz 1,5kg więc od początku ciąży jestem 10,5 na plusie, tym razem nic nie mówila o wadze. W sobote jadę kupować sobie wyprawkę do szpitala i wybierać wózek i łóżeczko, bo to już nie są przelewki.

DUDZIAKOWA caluski dla Ciebie i Kordianka :))))
  • progress.gif

Oj, uwazaj z ta anemia. Ja mialam ostra miesiac przed porodem, zadne leki nie pomogly, wiec musieli mnie hospitalizowac i przetaczac krew. Bo jakbym zaczela rodzic to byloby i po mnie i po dziecku. Moglybysmy sie wykrwawic :shocked2:

Dudziakowa super, ze wszystko sie tak pieknie uklada! Az Ci zazdroszcze, ze masz to juz za soba, a my jeszcze pelne obaw ...

KaskaK trzymaj sie mocno!!!

A ja jestem juz dzisiaj po ostatnich zakupach. I teraz moge juz rodzic, bo wszystko gotowe. W sobote przyjedzie pare osob umyc mi okna :-D
Ciesze sie bo dorwalam w lumpie sliczne paputki dla malenstwa, a tylko mi tego brakowalo do wyjscia ze szpitala.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?
Co prawda nie mam bóli jak na @ ale kłucie, a właściwie intensywne smyranie w okolicy wzgóka i owszem :tak:Śmieje się, ze Malutka mnie tam łaskocze łapkami :-D
Moze brzusio powoli zaczyna się obniżać? Sama nie wiem...:sorry:

reklama
A ma ktoś do niej nr, albo coś??? Jak dla mnie to już za długo jej nie ma! Gdyby to nie były wody, tylko upławy, to by ją przecież puścili, jeśli jeszcze wziąć pod uwagę tłok na oddziałach to na 100% byłaby w domu. I napisałaby coś!!!

Do góry