reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Wygląda na to, że kaśkak będzie następna, na pewno da z siebie wszystko, urodzi zdrową śliczną córeczkę:tak: trzymam za nią kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dudziakowa Ty szczęściaro! Masz już swojego syneczka w ramionach:-) Czekamy na fotki małego:tak:

reklama
Mam podobnie od poczatku ciazy. I tak samo bylo w pierwszej. Cos na gust rwy kulszowej. Czasami mam wrazenie ze zaraz sie przewroce, taki bol mnie lapie w posladku i udzie :eek:
i jak ty sobie dajesz z tym rade? pamietam,ze mialam to chyba raz czy dwa na poczatku ciazy, gdzies w 3 mies, trwalo okolo dnia czy dwoch?
dzisiaj jest wyjatkowo mocne, chyba zaraz pojde spac. w posladku caly czas a w nodze jak na nia stane.
powyginalam sie tak jak radzila katrenki i pokrecilam troche kuprem (akurat siostra i kolezanka widzialy, mialy niezly ubaw :tak:), niby jest lepiej, ale takze od pol godz wspomagam sie termoforem.

Tak, ale jak masz skurcze za szybko, czyli np dzisiaj, a termin na listopad, to bierze sie nospe. Ja bralam z Julia w grudniu 4 no-spy dziennie z zalecenia lekarza. Bo mialam male rozwarcie (i tez prawdopodobnie przez ta anemie)
wiem wiem!!! dla tego pytalam sie czy chodzi o porod!!!(o wczesne skurcze przed porodem a nie o teraz:sorry:) moja siostra brala calutka ciaze leki na podtrzymanie ciazy nospe, zastrzyki i cala mase takich rzeczy az wiem o tym wszystkim za dobrze gdyby nie te leki nie byloby teraz jej corci:sorry:to joasia urodzona w sierpniu tego roku w 33 i 4 dni nasz maly cudek bardzo dzielna dziewczynka, siostra krwawila cala ciaze miala 50 % szans.....

Załączniki

• Image0505.jpg
    Image0505.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
czyli nospa tylko teraz, a potem juz nie? t o do ktorego tyg mniej wiecej?

nie mam pojecia co Ci odpowiedziec :eek:

a co do tych boli w posladku. Raz jest, raz nie ma. I to nie jest tak bez przerwy. Jakos musze dac sobie rade. Jak mnie zlapie to przy kazdym kroku musze sie czegos przytrzymywac. Najgorzej jak sie to dzieje na ulicy, bo wtedy smiesznie to wyglada, jak lapie sie kazdej latarni po drodze. Ale malo chodze, duzo jezdze autem, a na siedzaco tego nie mam.

Hej ja mam pytanko nie mam sie kogo zapytac bo polzona mam za tydzien a i tak powie mi ze to normalne w ciazy :sorry:macie moze takie nieprzyjemne klucie nie wiem jak to opisac nisko jakby w srodku nie wiem w szyjce czy pochwie:confused2: trwa to po kilka sekund i powtarza sie takimi seriami ze dwa razy dziennie i mam wtedy tez takie uczucie jakym miala sie zesikac chociaz sikalam nawet minute wczesniej :wściekła/y: musze wtedy powoli isc straszne uczucie nie wiem co to moze byc:szok: takie ostre klucie:shocked2:

Mam identycznie. Straszne to jest... U mnie najczęściej się pojawia po wchodzeniu po schodzach.

wlasnie dzisiaj tak chodzilam jak kaleka:-:)eek: lapalam sie wszystkiego po drodze. najgorzej bylo, jak mialam zmienic buty po pracy, one sa takie wyzsze,ze trzeba pieta zahaczyc o piete, jak kozaki.masakra. lzy stanely mi w oczach i myslalam,ze w takim bucie wroce do domu, bo nie dam rady go zdjac :eek:

na siedzaco boli mnie tylko posladek

dziewczyny z uk, czy wy bierzecie albo macie zamiar brac nospe na skurcze czsy tylko jak tu zalecaja paracetamol? niewiem,czy mam sie zaopatrzyc, poki czas
Ja proponowałabym się zaopatrzyć jesli masz możliwość (chociaż żeby ktoś nawet w liście przysłał z Pl)
W Irlandii tez tylko ten paracetamol przepisują na wszystkie dolegliwości :eek:
Tak więc kupiłam no spe za wczasu, ale nie biorę regularnie, tylko jak cos się dzieje i zazwyczaj po jednej przechodzi na dłuższy czas.. :tak:

reklama
Ja proponowałabym się zaopatrzyć jesli masz możliwość (chociaż żeby ktoś nawet w liście przysłał z Pl)
W Irlandii tez tylko ten paracetamol przepisują na wszystkie dolegliwości :eek:
Tak więc kupiłam no spe za wczasu, ale nie biorę regularnie, tylko jak cos się dzieje i zazwyczaj po jednej przechodzi na dłuższy czas.. :tak:

BANANA ja tez sie zaopatrzylam w nospe. Wujek mi przywiozl z Polski. uzywalam ze 3/4 razy jak brzuch mi sie stawial i mialam smieszne skurcze... od razu przechodzilo... paracetamol nie dziala...

Do góry