reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Klaudzia, dzięki za podanie dalej maila ;-)
Kasiiula, KaśkaK nie ma w szpitalu dostępu do internetu, dlatego przekazuję na bieżąco wiadomości od niej. Dzisiaj się nie odzywała, sprawdzę jutro co u niej.

No dziewczynki, musze sie pochwalic, ze z dniem dzisiejszym zakonczylam prace :-D i mam zamiar od jutra leniuchowac i wypoczywac :-D no moze od pojutrza, bo jutro chce zrobic ostatnie zakupy dla mnie i malej. Pozniej zostanie tylko do spakowania torba i wypranie poscieli (tylko, gdzie to slonce :eek:).

No i wybralismy w koncu imie: Joasia :-) Beda dwie siostrzyczki: Julia i Joanna.

tak że normalnie wg lekarzy w ie mam termin na 23.11
a teraz po badaniach okazało się że dzidzia jest rozwinięta na 34t5d więc urodziłaby się 06.11:tak:
czyli kobietka w lekkim szoku ;-)
a wg polskich lekarzy mam termin na 13.11:laugh2:

6.11 fajnie...tak jak ja....
ja też :-)

dziewczyny, a gdzie mozna znalezc taki film z porodu do obejrzemia? na you tubie? u nas w szkole rodzenia nic nie puszczali, poza tym zajecia trwaly raptem 2 h jednorazowo :no:
ja widziałam na you tubie ale niestety kilka "nierealnych" i przeysowanych głupot tez tam widziałam. Może lepiej nie ogladać.

ogladalam filmik na you tube jak zawinac noworodka...i jestem troche w szoku..tak go zawinela jak mumie, przeciez ta dzidzi nie moze nawet drgnac....
YouTube - instruction of how to wrap up a new born baby
ja to widziałam na żywo! Poprzednio leżąłam w pokoju z dziewczyną której mama była emerytowana połozną (pomijam fakt, ze mieszkała tam z nami i myslałam, ze babę utopię w kiblu, bo wiecznie się wymądrzała a poglądy miała z epoki kamienia łupanego) i ona tak motała tego biednego dzieciaka i co gorsza nie uzywała do tego takich ścierek jak na filmie (jak do naczyń haha) tylko kocyków! Ze wszystkimi połoznymi była skłócona o to, bo dzieciak przegrzany miał potówki.

ja też :-)

ja widziałam na you tubie ale niestety kilka "nierealnych" i przeysowanych głupot tez tam widziałam. Może lepiej nie ogladać.

ja to widziałam na żywo! Poprzednio leżąłam w pokoju z dziewczyną której mama była emerytowana połozną (pomijam fakt, ze mieszkała tam z nami i myslałam, ze babę utopię w kiblu, bo wiecznie się wymądrzała a poglądy miała z epoki kamienia łupanego) i ona tak motała tego biednego dzieciaka i co gorsza nie uzywała do tego takich ścierek jak na filmie (jak do naczyń haha) tylko kocyków! Ze wszystkimi połoznymi była skłócona o to, bo dzieciak przegrzany miał potówki.

szkoda dzieciaczka :-( ale tak to juz jest z babciami, zawsze trzeba z nimi o cos walczyc. Ale o tak zacofanej to jeszcze nie slyszalam :shocked2:

reklama
Do góry