reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

hej dziewczyny, wyzalilam sie juz na watku o samopoczuciu, ale wciaz nie moge przebolec tej

mojej wrednej lekarki... nie dosc, ze straszyla smiercia dzidzi w brzuciu to stwierdzila, ze

ta pcha sie na swiat... ja zadowolona, ze dotrwalam do 32 tygodnia mowie "ale teraz jak

przyjdzie na swiat to juz..." a lekarka przerywa mi i mowi "bedzie niedorozwinieta"!

myslalam, ze zaraz jej odpowiem, ze sama jest niedorozwinieta, a moja dzidzia rozwinieta

jest super i na pewno madrzejsza od takiej durnej lekarki...
Glupota ludzka nie zna granic! Na pewno to nie jest lekarka z powolania. Ty i malenstwo jestescie silne, wytwalyscie tyle czasu choc bylo zle, wytrwacie i dluzej, a jak urodzisz to powinnas na nia zglosic skarge:tak:

Cześć dziewczyny ja juz wróciłam
założyli mi wczoraj pessar i troche mnie jeszcze boli podbrzusze jak przy okresie ale ogólnie nie jest źle
jak przyjychałam do szpitala to zbadała mnie jakaś lekarka i stwierdziła że szyjka jest ok :baffled: ale jestem już przyjęta do szpitala więc musze zostać więc zdenerwowana dzwonie do swojego gina i mu o tym mówie (dzień wcześniej stwierdził że ma pół cm) na to on że zaraz zadzwoni do ordynatora żeby mnie zbadał bo tymi lekarkami w szpitalu nie ma co się przejmować bo gadają głupoty ... w między czasie spotkałam położną która ma mi przyjść do porodu i mówie jej jak jest na to ona że pogada z ordynatorem ...po paru godzinach wezwał mnie ordynator i stwierdził że trzeba założyć pessar nie badając mnie przy tym bo jeżeli mój gin tak mówi to tak trzeba (wcześniej był tam ordynatorem i jego szefem)
więc kazali mi zamówić sobie pessar za jedyne 163 zł i czekać aż kurier mi go przywiezie (na to akurat byłam przygotowana bo pessar miałam już w poprzedniej ciąży) powiedzieli mi że kurier przywiezie mi go w piątek
w szpitalu pobrali mi wymaz z szyjki bo do pessaru nie może być żadnej infekcji i tyle
wczoraj położna kazała mi przyjść do gabinetu ordynatora bo założy mi pessar troche się zdziwilam bo jeszcze nie przyszedł ale okazało się że dadzą mi swój a jak przyjdzie ten zamówiony to im oddam... zakładanie bolało jak k...m... na pewno bardziej niż w pierwszej ciąży ale cóż, przy okazji ordynator stwierdził że szyjka jednak jest bardzo skrócona:sorry2:
dzisiaj przyszedł pessar więc im oddałam i wypuścili mnie do domu na koniec kazali jeszcze zadzwonić w poniedziałek to mi podadzą jaki jest wynik tego posiewu czyli pessar założyli nie wiedząc czy mam jakąś bakterie czy nie :baffled: troche cyrk na kółkach ale dobrze że już jestem w domu
Najwazniejsze, ze wrcilas. Chmm moja gin nawet mi nie wspomniala o czyms takim jak pessar, choc jak mowila o blokowaniu mojej szyjki to myslalam, ze wspomni wlasnie o tym. Mi sie skrocila(a wlasciwie okazalo sie ze juz dawno:baffled:)bardzo, jest mieciutka i lekko otworzona:baffled:. A leki dostalam w malych dawkach...moze stwierdzila, ze na te 6tyg to wystarczy...

reklama
Hej, a ja wlasnie odpoczelam. Przekimalam 2 godzinki, a mialam poprasowac maluszka rzeczy. Juz 2 suszarki sie zebraly a trzecia partia sie suszy...Ale prasowanko nie ucieknie.
To chyba po tych tabletkach mnie tak wzielo, po tym Isoptin...chyba. Po tym drugim Fenterolu nie czuje sie zle-pewnie dlatego, ze jedna dawka to 1/4tabletki. Wzielam juz 3 dawki i nic. Moze po kilku dniach to przyjdzie? Oby nie. A wczoraj na noc to az cykalam sie wziasc;)
ja też padłam jak mucha

ale czy też macie tak że przy każdej zmianie pogody nie możecie się podnieść??
ja mam tak od początku ciąży.... ale teraz jak na taki upał to masakrycznie się czuję.....:-(
nawet przy najmniejszej zmianie jestem nie do zycia. Dlatego dziś zdycham, bo się zrobiło cieplej, a jutro ma się ochłodzić więc pewnie drugi dzien będę zdychać.

więc kazali mi zamówić sobie pessar za jedyne 163 zł i czekać aż kurier mi go przywiezie (na to akurat byłam przygotowana bo pessar miałam już w poprzedniej ciąży) powiedzieli mi że kurier przywiezie mi go w piątek
paranoja

myslalam, ze zaraz jej odpowiem, ze sama jest niedorozwinieta, a moja dzidzia rozwinieta

jest super i na pewno madrzejsza od takiej durnej lekarki...
bardzo sluszny wniosek :tak:

No dobra, ja na razie spadam, mam w planach poprasowac czesc wysuszonych rzeczy malenstwa, aby sie nie kurzyly i poukladac je. W weekend pomysle z moim M nad ustawieniem lozeczka w pokoju i przestawieniu komody, ewentualnie naszego loza ale malo jest mozliwosci...

reklama
Na zachodzie polski mamy dzis caly dzien bez słonca i troche chłodniej wiec moze do was juz doszlo dalej i tak was wzielo na spanie...
A u nas caly dzien sloneczny:tak::-D:-D:-D, chociaz tez zachod;-)

Wlasnie wyprasowalam czesc rzeczy maluszka-biale i jest troche tego...jutro biore sie za odcienie zieleni, a pozniej blekity:-)
A teraz ide smazyc nalesniczki bo moj synek rano jak tylko do nas przyszedl, to oznajmil: "co by tu wymyslec na obiadek...moze placuszki? Nalesniczki? Ale takie z ubita piana i bez ziemniaczkow" :-D:-D:-D-bo ostatnio robilam placki ziemniaczane. Ide wiec smazyc, bo za pol godziny wroci moj maly glodomorek z przedszkola a duzy z pracy:-)

Do góry