reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

reklama
czesc dziewczyny....
a ja cala poddenerwowana dzis i puls mi przez to skacze o 115...i staram sie uspokoic ale ciezko mi to idzie bo wiecie jak wiem, ze mi ten puls skacze to zaczynam sie dodatkowo martwic o dzidzie i to takie zamkniete kolo cisnienia nie moge sobie zmierzyc bo nie mam jak w domku....chyba sie czyms zajme zeby tyle nie myslec....i sie nie denerwowac...

Ja Wam tez wspolczuje lykania tych lekarst, ale czego sie nie zrobi dla urodzenia zdrowego dzidziusia...
U mnie samopoczucie dobre, choc kiepsko spalam. Ja tak sypiam w kratke. Jedej nocki super, drugiej gorzej...
Brzuch mi czesto twardnieje, macica sie stawia-tak chyba na to mowia. Szczegolnie popoludniami. Mam wtedy tez skurcze, bezbolesne ale uciazliwe. Jutro mam wizyte i mam nadzieje, ze tym razem gin mnie zbada, bo ostatnio tego nie zrobila...

Przed 15minutkami powiesilam pierwsze pranko dla dzieciatka-biale ciuszki rozmiar 56-68. Moze to i wczesnie, jeszcze mam 2 miesiace, ale ja nie mam suszarki w lazience ani miejsca aby jakas postawic(dopiero myslimy aby powiesic jakas przy suficie)i musze skorzystac z pogody aby mi wszystko poschlo. A zanim wypiore i wyschna wszystkie rzeczy to troche minie-pewnie ze 3-4 tygodnie, bo przeciez w miedzyczasie musze prac nasze rzeczy...Poza tym babcia mnie postraszyla troche(choc to oczywiste), ze porod moze byc wczesniej, a podobno drugie i nastepne dzieciaczki lubia rodzic sie wczesniej niz starsze rodzenstwo...U mojej mamy sie sprawdzilo. Ja bylam w terminie, rok modszy brat to miesieczny wczesniak, siostra urodzila sie w 6miesiacu-zmarla niestey, i najmlodszy brat spieszyl sie od 7miesiaca, ale udalo sie g przetrzymac do 2.5tyg przed terminem...wiec na 100% chce byc gotowa ze wszystkim za miesiac najpozniej.

czesc dziewczyny....
a ja cala poddenerwowana dzis i puls mi przez to skacze o 115...i staram sie uspokoic ale ciezko mi to idzie bo wiecie jak wiem, ze mi ten puls skacze to zaczynam sie dodatkowo martwic o dzidzie i to takie zamkniete kolo cisnienia nie moge sobie zmierzyc bo nie mam jak w domku....chyba sie czyms zajme zeby tyle nie myslec....i sie nie denerwowac...
Postaraj sie uspokoic wlasnie zajmujac sie czyms. Ja caly czas jestem na obrotach-juz drugi tydzien, bo denerwuje sie przedszkolem synka. Tylko nie przesadz z tymi obrotami, bo ja troszke przesadzilam pod koniec zeszlego tyg i bolal mnie brzuch...
Ale jakies zajecie na pewno Ci pomoze:tak:

no to masz ciężką sytuację.. ja bardzo lubię moją teściową, ale WYŁĄCZNIE na odległość, dzięki czemu mogę wymagać, żeby u mnie w domu była jak gość..
najgorsze, że to moi rodzice, a nie teściowie :-(

Aha, chcialam jeszcze dodac, ze ostatnio mi mala tak sie w brzuszku rozpycha, jakby chciala juz wyjsc przez skore. Czesto czuje jak po malu sie wypycha, az zrobi mi sie taki guz ze wyraznie widac gdzie glowka. Poza tym czesto sie przemieszcza i raz wychodzi pod zebrami z lewej, raz z prawej a raz lezy sobie wzdluz pepka. Czy wy tez macie uczucie, ze niedlugo wam skore rozerwie?
Az sie boje, ze moze juz wcale tam nie ma miejsca...
Poza tym jak leze na wznak to mi ciezej oddychac, a zoladek sie obkurczyl i jak sie najem to czuje sie jakbym balon polknela.
mnie też rozpycha tak, że mam wrażenie, ze przez skórę wylezie.

a ja się witam i żegnam conajmniej na tydzień bo jade na wczasy do szpitala życzę duzo zdrowia i nie rozpakowywujcie się za szybko
trzymaj się ciepło!

Klaudzia jak tam twoja dziurka od kolczyka w pepku? u mnie to juz on jest rowny z brzuszkiem tylko mala skórka wisi nad pepkiem te miejscie wlasnie co wbija sie kolczyk :)

Ja mam dziurke strasznie naciągnietą i taką zaróżowioną... Mój mąż sie śmieje, że niedługo mi strzeli skóra miedzy otworami :)))

mi się zrobiła taka zakładka jakby od dziiurki do dziurki i kilka rozstępów od niej

Załączniki

• DSC00371.jpg
    DSC00371.jpg
    6,7 KB · Wyświetleń: 21
Klaudzia jak tam twoja dziurka od kolczyka w pepku? u mnie to juz on jest rowny z brzuszkiem tylko mala skórka wisi nad pepkiem te miejscie wlasnie co wbija sie kolczyk :)

Kasiula ty to masz pamiec :-)

A wiec narazie jeszcze nie pekla skora, choc jest naprawde temu bliska, na maksa naciagnieta ale zrobil mi sie na niej rozstep wiec mam nadzieje ze wytrzyma. :)
Nie krwawi ani nie ropieje wiec nie jest zle, tylko cholernie swedzi a sam pepek jest bardzo wypchany, zrobilam zdjecie i nie moge sie przestac smiac jak na niego patrze :-D

Załączniki

• DSC02116.JPG
    DSC02116.JPG
    53,6 KB · Wyświetleń: 28
reklama
czesc dziewczyny....

Katrenki a jak tam sytuacja Twojego brata jezeli mozna spytac? I jak teraz samopoczucie dopisuje? ;-)

Do góry