reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

JA mam taką obsesję, boję się, że dziecko mi się zachłyśnie, będzie miało bezdech i ja nie będę potrafiła mu pomóc przeraża mnie to:szok:

jaj urodzę, to sobie zrobię kurs pierwszej pomocy. Moja koleżanka, która urodziła właśnie trzecie dziecko, zrobiła i twierdzi, że czuje sie teraz bezpieczniej :)

tak piszecie o planach : dwoje, troje... a dla mnie troje to realność :szok: będzie ciężko podzielić siebie na tyle kawałków :eek:

reklama
Cześć
Tak se czytam i myśle, że po slubie to już nie są takie wpadki, już człowiek wie, że może coś się przytrafić ;-) Ja jestem 9 lat po i nie wyobrażam sobie wpaść tak, żeby się strasznie dziwić :-) Inaczej jak się jest bardzo młodym i nie myśli o konsekwencjach, seks wtedy też jest często bardzo spontaniczny( choć nie mówię, że teraz nie), ale teraz to bardziej przymrużanie oka ;-)

no wiesz.. ja się nie dziwiłam bo nie wiedziałam skąd się biorą dzieci:rofl2:, ale co innego planowac i zajść, a co innego zajść nie planując ;-) Ja jestem 14 lat po i wciąż stać nas na spontaniczny seks :cool2:

Brzuch mnie zaczął boleć tak jak do @ :-:)-:)-( Dzwoniłam do lekarza, kazał brac scopolan i no-spe na zmiane. Jaak nie przejdzie do 23 to na izbę przyjęć :-:)-:)-:)-(
mi się tak zdażyło przez ostatni tydzień 2 razy, ale nie wiem co ma oznaczać, oby to nie pogorszyło skracania się szyjki. W sumie to może tak 5 minut trwało a później przeszło więc nie brałam żadnych tabl. Jutro idę do gina to się okaże.
Dziewczyny trzymajcie jutro o 8 za nas kciuki, bo dowiem się co dalej w sprawie skracania się szyjki i czy konieczna jest hospitalizacja :((

Już spałam dzisiaj raz w ciągu dnia i nic... A uczelnią się nie stresuję, bo jestem teraz na zwolnieniu i sobie powolutku piszę. Pierwszy rozdział na pewno do poniedziałku napiszę i nie martwię się tym moim chorym promotorem. Nie wiem co jest... Pozostało brać tabletki i oczekiwać zmian na lepsze...
nataunia studiami nie warto się martwić. Ja oblałam jeden egzamin i prze to nie mogę się bronić. Muszę więc od października chodzić na 1 przedmiot a myślałam że zdąże przed narodzinami maluszka być mgr, a tu dupa... na dodatek myślałam że napisze sobie do listopada prace a nawet jednej kartki nie napisałam, więc na pewno Ty masz lepiej :))

mi się tak zdażyło przez ostatni tydzień 2 razy, ale nie wiem co ma oznaczać, oby to nie pogorszyło skracania się szyjki. W sumie to może tak 5 minut trwało a później przeszło więc nie brałam żadnych tabl. Jutro idę do gina to się okaże.
Dziewczyny trzymajcie jutro o 8 za nas kciuki, bo dowiem się co dalej w sprawie skracania się szyjki i czy konieczna jest hospitalizacja :((

Mi się tak zdarza bardzo często, nawet wczoraj przez godzine mnie bolało ele wzięłam no-spe i jakoś przeszło. Ostatnio byłam u lekarza i szyjka mi się nie skraca więc póki co si enie martwie...

niunians, u mnie jak boli to boli długo. No-spa pomaga, ale jak tylko minie jej działanie - znowu zaczyna... Mam tak od rana. Leżę póki co i mam nadzieję, że przejdą mi te bóle. Dzięki dziewczyny za wsparcie :yes:

Przepraszam, że tez ja złapię za słowka , ale jak zobaczyłam co napisalaś "powiedz dla Ł" to az mnie zamurowało :-D

Moja koleżanka pochodzi z zachodniopomorskiego , pracujemy razem i ona cały czas tak mówi "Daj to dla dyrektora" zamiast "Daj to dyrektorowi"

Na początku myślałam, że tak się jej powiedziało, ale ona tak mówiła non stop.
W końcu ja zapytałam czemu tak mówi, a dla niej to normalne wyrażenie i nie umiała mi tego wytłumaczyć dlaczego tak mówi :-)

A mnie to tak denerwuje, że hoho.
Nie nabijam się z Was, bo rozumiem, że to weszło wam w krew-te różne naleciałości, ale moje uszy więdną mimo wszystko jak słyszę to "dla dyrektora"
:-)

Przed chwilą zadzwoniłam do niej i musiałam jej powiedziec, że tu na forum są takie jak ona :-)
Ale się uśmiała :-D Powiedziała, że jej teść pochodzi z Białegostoku i być może od niego to załapała.

Właśnie czytam w necie o gwarze białostockiej i piszą tam o tym "dla" oraz , że nie używa się zwrotu "niech"
Np nie mowi się "Niech pani usiądzie" tylko "Pani usiądzie" :-)

Ostatnia edycja:
niunians, u mnie jak boli to boli długo. No-spa pomaga, ale jak tylko minie jej działanie - znowu zaczyna... Mam tak od rana. Leżę póki co i mam nadzieję, że przejdą mi te bóle. Dzięki dziewczyny za wsparcie :yes:

Cały dzień nigdy nie miałam... Więc leż, leż i jeszcze raz leż a na pewno wszystko bedzie ok...

reklama
Natalunia, ja tak miałam przez kilka dni i okazało się , że nic się nie skraca tylko kości mi się rozchodzą. Bolało podbrzusze jak do okresu i przechodziło na plecy. Nieraz to łzy mi z oczu szły, ale przeszło. Więc nie martw się i dużo odpoczywaj, a do lekarza może na wszelki wypadek lepiej iść jak nie przejdzie. Ja zauważyłam, że u mnie największym wrogiem jest moja psychika, jak sobie coś wkręcę to już koniec! Więc dla świętego spokoju lepiej się upewnić :-)

Do góry