reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
No własnie!! Najgorsze to sie nasłuchac strasznych opowiesci o bolacuch porodach, sutkach itp... Nie mozna tego brac do siebie, kazda jest inna, a nie ma nci gorszego, jak wyobrazac sobie porod i cala reszte, a potem sie okazuje, że wszystko inaczej wyglada.

GŁOWA DO GÓRY MAMUSKI!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))

a to te śliczności pod twoim niciem to nie twoja córka?, ok. jak najbardziej rozumiem, ja tez jak wstawiam fotke to zamazuje np twarz. Ale masz całkowitą rację i super pomysł z tym zamkniętym wątkiem fajnie by było.

to taki mały wyjątek;-)na tym zdjęciu Zuzia ma 11 miesięcy :szok:przydałoby się zmienić to zdjecie ale to po urodzinach

Dziewczyny, nie wiem czu już było to poruszane ale powiedzcie czy Wy też macie problemy z oddychaniem. Ja cały czas czuje jakby mnie coś dusiło. Wiem, że pewnie dzidzia robi sobie miejsce ale już mnie to denerwuje bo cały czas mam zadyszke.

Aza trzeba rozroznic czy masz dusznosci czy zwykla zadyszke... Zadyszka jest jak najbardziej normalna - tez ja mam, jednak dusznosci powinnas skonsultowac z lekarzem :(

mam nadzieje ze chodzilo Ci tylko o zadyszke ;-)

kiedyś widziałam w Smyku i jeszcze w jednym sklepie tylko nie pamiętam w jakim ale napewno w Jankach. Tylko to dawno było.
Sprobuj ukrochmalić, moze wtedy będzie stała? Albo podpytaj inne matki z grupy gdzie kupiły.

a słusznie, dzić zajęcia baletowe, się podpytam :-) podziwiam Twoją trzeźwość umysłu w ciąży !! :cool2:

Czy ten czas nie może szybciej lecieć? Ja już mam dość!!! Jeszcze 6 tygodni i moge rodzić! Minie te 6 tygodni i normalnie biorę się za szorowanie wszelkich kafelków i okien (włącznie z dachowymi), piję hektolitrami herbatkę z liści malin i zasuwam cały dzień po schodach! I zadręczę męża w łóżku! bo już mam serdecznie dość! 9 miesięcy to zdecydownaie za długo. 6 by w zupełności wystarczyło.

Tez juz mam dosyc z jednej strony, z drugiej strony nie chce juz rodzic bo wiadomo zdrowie itp... ogolenie mam straaasznegho dola po wizycie u gin... ze mam lezec... ciagle mi sie wydaje ze maly/a chce wypasc, ze wody mi odejda - dzisiaj to byl moj koszmar (musialam do lazienki leciec i sprawdzac czy wszystko ok)

boje sie strasznie :szok: do tego mam mocne kopania... coraz mocniejsze bo i maluch coraz wiekszy ..,. ale jeszcze bardziej mnie to przeraza :(

Niestety nie zgodze się :cool:
Mam uczulenie na żelazko i koniec. Wczoraj zmusiłam sie do wyprasowania pierwszej partii ciuszków ale szczerze zastanawiam się czy/jak długo tak pociągnę...
Nie cierpię praoswać i już. :confused2:

Tez tak mam - na szczescie moja mama zaoferowala sie z pomoca i ona wszystko dla maluszka bedzie prasowac :) mi zostaje popranie :tak:

reklama
Kurcze, dzisiaj myślałam, że umrę.. Któraś z Was coś takiego chyba opisywała..
W pewnym momencie zaczął mnie brzuch boleć, ale wysoko, tuż pod mostkiem. To było uczucie, jakby mnie ktoś piłował:(:( I tak ze 4 godziny.. zastanawiałam sie czy nie jechać do szpitala, bo cholercia wie o co chodzi??:eek::eek:
Później bolał już cały:szok::szok::szok::szok::szok: I nic więcej, żadnych innych objawów..
Po wicycie w WC, jak ręką odjął.. A ja myślałam, że mi się łożysko odkleja?:szok:!
Czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam.

Malina moze o mnie chodzilo - trzeba wtedy porzadnie odpoczac... no i niestety po mojej wizycie u gin leeeezec!!! a jak dojda bole glowy to od razu cisnienie mierzyc... tak czy inaczej Malina odpocznij troche wiecej :-)

Do góry