reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej, cały dzień dziś maraton po sklepach uskuteczniałam, w poszukiwaniu stroju baletnicy dla córci... kupiłam coś baletnicopodobnego w h&m, ale spódniczka nie odstaje no i całą masę reklamacji od córci mam teraz :szok: byłąm w sportowych, decathlon - takie same zwiędłe spódniczki, w go sport nie prowadzą, i jeszcze w cubusie - też zwiędłe ....... jestem wykończona :confused2:
nie wiecie gdzie można kupić takie odstające cudo?

reklama
Ja bardzo chciałabym karmić piersią i nastawiam się, że tak właśnie będzie. Ale przyznam szczerze, że nasłuchałam się historii o tym jak sutki potrafią wtedy bolec i trochę jestem tym przerażona :-( Tym bardziej, że ja mam strasznie wrażliwe piersi. W jakiejś ulotce przeczytałam, że warto sobie kupić nakładki na sutki i od razu odpowiednią maść, np. PURELAN 100. Może któras z bardziej doświadczonych mam już to stosowała i może podzielić się wrażeniami?;-)

ja stosowałam purelan i on mi pilnował sutków razem z kroplą mleka :-) a najwżniejsze, żeby nie doprowadzić do urazów sutka, a więc nie pozwalać dziecku płytko chwytać. Problemy miałam przy pierwszym dziecki , bo nie miałam do synia śmiałości, i stresować go nie chciałam ;-) ale córci już bez problemu palec natychmiast między dziąsełka wciskałam, żeby puściła sutek, jak tylko czułąm, że nie jest wystarczająco głęboko. I karmiłam 2 lata :-D:-D
I nie słuchaj makabrycznych historii :cool2:

nie umieszczam zdjęć córki na otwartych wątkach ale może kiedyś jak się dorobimy zamkniętego to wam pokaże ;-):-)
a to te śliczności pod twoim niciem to nie twoja córka?, ok. jak najbardziej rozumiem, ja tez jak wstawiam fotke to zamazuje np twarz. Ale masz całkowitą rację i super pomysł z tym zamkniętym wątkiem fajnie by było.

strasznie mnie dzisiaj dzidziolek rozpiera :confused2:
nooo, mnie też i czuje że się przekręcił bo w innym miejscu mnie kopie. Niby ma tam coraz miej miejsca, ale jeszcze potrafi zaszaleć. Nie wiem czy wam opowiadałam jak parę dni temu malowałam paznokcie i postawiłam butelkę z lakierem na brzuszku i malowałam. No możecie się domyśleć co się stało z moją bluzką jak maleństwo z nienacka kopneło :tak:

hej, cały dzień dziś maraton po sklepach uskuteczniałam, w poszukiwaniu stroju baletnicy dla córci... kupiłam coś baletnicopodobnego w h&m, ale spódniczka nie odstaje no i całą masę reklamacji od córci mam teraz :szok: byłąm w sportowych, decathlon - takie same zwiędłe spódniczki, w go sport nie prowadzą, i jeszcze w cubusie - też zwiędłe ....... jestem wykończona :confused2:
nie wiecie gdzie można kupić takie odstające cudo?
kiedyś widziałam w Smyku i jeszcze w jednym sklepie tylko nie pamiętam w jakim ale napewno w Jankach. Tylko to dawno było.
Sprobuj ukrochmalić, moze wtedy będzie stała? Albo podpytaj inne matki z grupy gdzie kupiły.

reklama
Raty, SADYSTKI, nie było mnie na wątku kilka dni i od wczoraj próbuję nadrobić..
I tyle rzeczy chciałam wpisać i oczywiście czytając zapomniałam:eek:
Właśnie ściągam z netu programik, a że łączę się bezprzewodowo to przez chwilę wyrzucało mi , że będę go ściągać ..uwaga.. 22 dni:szok: Już prarararwie ściągnięty.. a tu zerwało połączenie.. Toż to trzeba byś świętym, żeby to znieść!!!
Również witam nasze najmłodsze stażem listopadówki:)
Maa sukienka super, bez brzuszka też bym nie pogardziła:-)
Ja jak nie wiem w co się ubrać, tzn. nie zaplanuję niczego to mogę siedzieć przed szafą godzinę i i tak nic nie wymyślę:no:
I dziewczyny, przestańcie już o tym praniu, prasowaniu, bo popadnę w depresję, a nie chcę zmieniać diety na psychotropy:eek::eek::eek::eek::eek: U mnie tylko bałagan z przygotowań najlepiej wychodzi..
Apropos bałaganu, to czeka mnie jeszcze gruntowne sprzątanie przed porodem, zmiana firanek itp.. A karnisze na kluczyki ampulowe, zarąbista sprawa..szorowanie okien, cokoliki też wypadałoby przetrzeć.. Jak tak patrzę na ten gryplan, to nie wiem czy nie zacząć za miesiąc dopiero, wtedy z czystym sumieniem będę mogłą sobie poród wywołać:-)

http://www.tetraplegik.com/forum/viewtopic.php?t=440&postdays=0&postorder=asc&start=0

Do góry