reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

No to ja w niedzielę wieczorem sobie łapki podniosę i zacznę krzyczeć na balkonie... ;D nad ranem myśłałam, ze to już -tez ból jakbym okres miała dostać, ale tak jakoś mocno. Wstałam, piorę, prasuję, przepakowałam torby, przeszło. Karola, na ile dni (tygodni) przed piewrszym porodem miałaś takie bóle?

reklama
Szalone, szalone dziewczynki ;)
Ja okien już nie ruszam ponieważ mam ich tyle w mieszkaniu, że obdzieliłabym pół ulicy dziewcząt, które w ten sposób chciałyby przyśpieszyć spotkanie z maluszkiem no i ta temperatura brrrrrrrrrrrr!!!
Ale wiem od koleżaniki, która właśnie w ten sposób sie załatwiła, że można też szorować prysznic na czworaka. Podobno efekt murowany ;D ;D ale zawsze lepiej zostawić decyzję o porodzie naszym brzdącom.

Madziu, a żebym to ja pamiętała.
g025.gif
Też się zastanawiam jak to było. Na pewno brzunio twardniał w 7-8 miesiącu. A bóle miesiączkowe to chyba tylko na 2 dni przed porodem mialam. ale to bylo tak dawno temu ::)

:laugh: :laugh: :laugh: coś mnie się zdaje że ogarnia Was zbiorowa histeria :) dajcie spokój! nie może tak być że wszystki lutówki urodzą w styczniu!!! ::)
mi po prostu jest nie po drodze urodzić teraz, mam silną motywację żeby się rozdwajać dopiero w lutym i tak będzie :D a bóle miesiączkowe też miałam w czwartym, piątym miesiącu i jakoś jeszcze nie urodziłam! :D

Ja tez już od jakiegos czasu mam bóle miesiączkowe. Madziu - pisałam, że ja nie bardzo pamietam. Nie przejmuj sie tak bardzo.

Daleka jestem od histerii, doprawdy...I nie martwi mnie wizja wcześniejszego porodu, chociaż ten tydzień tez mi nie po drodze. Następny-ewentualnie :). A bóli do tej pory nie mialam, w zadnym miesiącu, ciąża w zasadzie przebiegała do 7mca bezobjawowo, poza rozchwianiem hormonalnym. I zdaje się brakiem okresu. Po prostu u każdej z koleżanek było inaczej z porodem. Mamy nawet nie pytam, bo biedaczyna i tak nic nie pamięta. Chciałabym się nastawić na jakiś przybliżony termin, ale wiem, że nic nie zaplanuję, bo to od niego zależy. Ale trenuje zdolności pedagogiczne. Ciekawe, czy posłucha mamusi...

reklama
Do góry