reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
kurcze rozwarcie w 25 tyg dziewczyny musimy na siebie uważać już jedna urodzila w 24 tyg to nie żarty dużo wypoczywajcie w miarę możliwości.

noooo, dobrze że jest to forum... tyle się juz dzieki Wam nauczyłam... :)
a więc kochane baby uważajmy na siebie i nasze maluszki! pilnowac wizyt!!!
damy radę, tak łatwo nie wypuścimy dzieci w świat :)

No, racja, trzeba na siebie uważać. Ja mam w sklepie taki wysoki stołek, to sobie siedzę na nim, przynoszę kocyk albo małą poduszką i mam siedzonko eleganckie. Gorzej, jak ludzie przychodzą, ale szczęście że mnie natura wzrostem żyrafy obarczyła, to nie muszę się po stołkach wspinać po herbatki i kawki.A moja zmienniczka ma 162 cm wzrostu. I co ona ma powiedzieć?

Ale skoro dobrze się czuję, to chyba też muszę poprosić gina o częstsze wizyty. Moja ciąża podobno będzie w końcówce bardzo zagrożona (35 tyg. wzwyż.)

dlatego nie warto słuchac "dobrych" rad że te wizyty co 4 tyg to za czesto
ja tam wolę kontrolowac moją ciążę :) lepiej chuchac na zimne

Racja lepiej chuchać na zimne ja chyba też wylonduję w szpitalu od 30 tygodnia będę musiala mieć kontrolę co dnia i chyba kroplówki.
:) :) :)  Kurcze gdzie te czasy jak kobiety w polu pracowały zgięte do 9 miesiąca. Urodziły 6 dzieci i wszystkie zdrowiutkie. Napisałam o swojej babci teraz ma 85 lat i wygląda całkiem całkiem kochana babunia.

Klara tylko skąd ta smiertelność noworodków wtedy? kobiety rodzily po 10 dzieci a wychowywały po 5, 6.
A co do wizyt to pilnować. tez znam dziewczynę, która całkiem dobrze sie czuła a okazało się coś zupelnie innego.

reklama
Wg mnie to lekka przesada z tymi kobietami dawniej, że ciężko pracowały do końca i było ok. Jedne w ciąży pracowały, a drugie leżały bo ciągle nie mogły dondosic ciązy. Teraz też przecież, sama znam dziewczyny, które do końca biegały do pracy i rodziły po 40 tyg. i było ok.
A ja w pierwszej ciąży byłam juz 2 m-ce na zwolnieniu i mimo to urodziłam w 36 tygodniu. Także nie przejmujmy się, że jestesmy słabsze od naszych babć ;D

Do góry