reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

Aneta, wiem coś o tym. Niestety, kurczę nie cierpię, kiedy mam zapalenie pęcherza. Każde wyjście do toalety odwlekam w nieskończonośc... a jak już muszę, to najszybciej jak umiem ;D

reklama
Iza, Sloneczko... mnie przy zapaleniu pecherza, nie dalo sie odwlekac :-[ Moze to bylo zapalenie samej cewki moczowej???? Wtedy boli w trakcie, ale nie ma parcia na pecherz co 10 sekund. Ale uwierz, ze wolalabys juz to, niz nie wychodzic siku w ogole przez 3 dni........ ja kazde zatrzymanie powyzej kilku godzin traktuje jak stan przedzawalowy :-)
A i moczu nie wolno zatrzymywac!!!!!! Powinno sie isc mozliwie szybko, bo odwlekanie tylko poglebia stan zapalny!!! Teraz tez, nawet jesli nie ma zapalenia, nie wolno przetrzymywac moczu!!!!!!
A ja postanowilam juz sie nie wslichiwac w swoje nery!!!!!!! Od kilku ladnych lat (wlasciwie kilkunastu) tak robilam.
Teraz wole wczuwac sie w moja dzidzie, ktora dzisiaj grasuje caly dzien i cala noc wczesniej. :-)
I oby te zapalenia to byly tylko wspomnienia i obyscie juz nie musialy o tym myslec. Powodzenia :-)

Pewnie tylko cewki moczowej. Nie wiem, nie znam się na tym. O wiele bardziej wówczas interesowało mnie to, z jakiego powodu nie mogę zajść w ciążę... dzidziuś wiele razy od nas uciekał, to moja pierwsza ciąża dotrzymana do prawie piątego miesiąca.. ale wszystko się może zdarzyć :( Teraz założyłam sobie w przychodni postanowienie, jak każda ciężarna w drugim trymestrze - Dotrzymać ciążę do 36 tygodnia ciąży, czyli do końca ósmego miesiąca. Wtedy będę już w pełni szczęśliwa...

A ja jeśli chodzi o pęcherz to chyba mam jakieś zapalenie tak mnie dzisiaj miejsce cewki swędziało, że teraz jak sikam to czasem szczypie :(
Na lewym sutku na jednym ze wgórków coś jest nie tak tzn. albo go otarłam biustonoszem i skórka odstaje albo coś mi z niego wyszło wielkości skórki otartej już sama nie wiem w każdym razie dziś w tym grzebałam i nie tak łatwo to urwać i zaczęło swędzieć :-[ W środę idę do gina więc się zapytam co to może być. Mąż uznał, że się chyba otarło ale skórka dała by się zerwać a to nie bardzo - kurcze mam nadzieję, że to nic poważnego :(

Rybko, jesli nie czujesz ciagle (nawet co kilka sekund) parcia na pecherz, to raczej tylko cewka. Przy pecherzu masz wrazenie, ze sie zaraz zesiusiasz, a tu tylko kilka kropelek.
Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok.
A brodawke posmaruj sobie czyms (nie polecam nic, bo nie wiem, co masz).

Kira - no to pewnie cewka - ale jak to cholerstwo leczyć ???

Cycocha posmarowałam Mustelą do piersi ale nie wiem czy coś to da, na razie jak swędziało tak swędzi - co prawda nie ciągle ale czasem zaswędzi :(

Dobra idę czegoś się napić i moze coś w TV obejrzę bo mężunio tak dziwnie patrzy ;D jakby czegosik chciał ode mnie ;D

Mustela, może i dobra na takie otarcie. Ja sądzę, że po prostu sobie otarłaś sutek, a ja za radą Myfy bodajże chodzę po domu bez stanika, w ciemnych koszulkach, a w tych jasnych też ;D

Rybka a może to nic poważnego. Może to się wiązać ze wzrosyem gruczołów - juz teraz moga nam wyskakiwać białe krostki na sutkach - gruczoły, które przy karmieniu natłuszczaja i dezynfekują sutki - może to to. U mnie juz sie takie biale zgrubienia pojawiły.
A co do parcia na pęcherz i braku efektów (tzn siusiu) to w ciąży to normalne - dzidzia uciaska pęcherz i można odnieśc takei wrażenie. Więc bez paniki, oczywiście wszystko pod kontorlą, żeby nie przeoczyć, ale bez zbytnich nerwów. Bo sie zapędzimy i będziemy drzały cały czas
Atram - witamy

reklama
Korzystam z zaproszenia i wpisuję się na listę przyszłych "lutowych" mamuś :laugh:
Moje maleństwo pojawi się 20 lutego!
Pozdrawiam serdecznie!
;)

Do góry