reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Aneta, wiem coś o tym. Niestety, kurczę nie cierpię, kiedy mam zapalenie pęcherza. Każde wyjście do toalety odwlekam w nieskończonośc... a jak już muszę, to najszybciej jak umiem ;D

reklama
Iza, Sloneczko... mnie przy zapaleniu pecherza, nie dalo sie odwlekac :-[ Moze to bylo zapalenie samej cewki moczowej???? Wtedy boli w trakcie, ale nie ma parcia na pecherz co 10 sekund. Ale uwierz, ze wolalabys juz to, niz nie wychodzic siku w ogole przez 3 dni........ ja kazde zatrzymanie powyzej kilku godzin traktuje jak stan przedzawalowy :-)
A i moczu nie wolno zatrzymywac!!!!!! Powinno sie isc mozliwie szybko, bo odwlekanie tylko poglebia stan zapalny!!! Teraz tez, nawet jesli nie ma zapalenia, nie wolno przetrzymywac moczu!!!!!!
A ja postanowilam juz sie nie wslichiwac w swoje nery!!!!!!! Od kilku ladnych lat (wlasciwie kilkunastu) tak robilam.
Teraz wole wczuwac sie w moja dzidzie, ktora dzisiaj grasuje caly dzien i cala noc wczesniej. :-)
I oby te zapalenia to byly tylko wspomnienia i obyscie juz nie musialy o tym myslec. Powodzenia :-)

Pewnie tylko cewki moczowej. Nie wiem, nie znam się na tym. O wiele bardziej wówczas interesowało mnie to, z jakiego powodu nie mogę zajść w ciążę... dzidziuś wiele razy od nas uciekał, to moja pierwsza ciąża dotrzymana do prawie piątego miesiąca.. ale wszystko się może zdarzyć :( Teraz założyłam sobie w przychodni postanowienie, jak każda ciężarna w drugim trymestrze - Dotrzymać ciążę do 36 tygodnia ciąży, czyli do końca ósmego miesiąca. Wtedy będę już w pełni szczęśliwa...

A ja jeśli chodzi o pęcherz to chyba mam jakieś zapalenie tak mnie dzisiaj miejsce cewki swędziało, że teraz jak sikam to czasem szczypie :(
Na lewym sutku na jednym ze wgórków coś jest nie tak tzn. albo go otarłam biustonoszem i skórka odstaje albo coś mi z niego wyszło wielkości skórki otartej już sama nie wiem w każdym razie dziś w tym grzebałam i nie tak łatwo to urwać i zaczęło swędzieć :-[ W środę idę do gina więc się zapytam co to może być. Mąż uznał, że się chyba otarło ale skórka dała by się zerwać a to nie bardzo - kurcze mam nadzieję, że to nic poważnego :(

Rybko, jesli nie czujesz ciagle (nawet co kilka sekund) parcia na pecherz, to raczej tylko cewka. Przy pecherzu masz wrazenie, ze sie zaraz zesiusiasz, a tu tylko kilka kropelek.
Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok.
A brodawke posmaruj sobie czyms (nie polecam nic, bo nie wiem, co masz).

Kira - no to pewnie cewka - ale jak to cholerstwo leczyć ???

Cycocha posmarowałam Mustelą do piersi ale nie wiem czy coś to da, na razie jak swędziało tak swędzi - co prawda nie ciągle ale czasem zaswędzi :(

Dobra idę czegoś się napić i moze coś w TV obejrzę bo mężunio tak dziwnie patrzy ;D jakby czegosik chciał ode mnie ;D

Mustela, może i dobra na takie otarcie. Ja sądzę, że po prostu sobie otarłaś sutek, a ja za radą Myfy bodajże chodzę po domu bez stanika, w ciemnych koszulkach, a w tych jasnych też ;D

Rybka a może to nic poważnego. Może to się wiązać ze wzrosyem gruczołów - juz teraz moga nam wyskakiwać białe krostki na sutkach - gruczoły, które przy karmieniu natłuszczaja i dezynfekują sutki - może to to. U mnie juz sie takie biale zgrubienia pojawiły.
A co do parcia na pęcherz i braku efektów (tzn siusiu) to w ciąży to normalne - dzidzia uciaska pęcherz i można odnieśc takei wrażenie. Więc bez paniki, oczywiście wszystko pod kontorlą, żeby nie przeoczyć, ale bez zbytnich nerwów. Bo sie zapędzimy i będziemy drzały cały czas
Atram - witamy

reklama
Korzystam z zaproszenia i wpisuję się na listę przyszłych "lutowych" mamuś :laugh:
Moje maleństwo pojawi się 20 lutego!
Pozdrawiam serdecznie!
;)

Do góry