reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

super Izabella ech a ja mam taka sama i sie martwilam ze mi spadla przez dwa miesiace z 12,4 na 11,7, ale zakupilam juz 4 litry soku z burrakow wiem ze swiezy sok jest lepszy ale moja tesciowa wyszla z anemi dzieki sokom hortexu tym z di\odatkiem jablka....od dzis pije po szklance na wieczor zobaczymy wyniki na koniec miesiaca....
pozdrowionka i wysokiego wyniku hgb :-)

reklama
Myfa.... ja mialam ostatnio 11,2
Gin zbagatelizowal, ale pokazalam jeszcze wyniki mojemu nefrologowi (spec od nereczek). I zlapal sie za glowe.
Podobno zwraca sie uwage nie tylko na hemoglobine, zeby stwierdzic anemie. Ja mialam ponizej normy wszystkie te wskazniki.
Dostalam recepte na Hemofer F (zelazo+kwas foliowy), a sok z buraczkow...... Kazal wypijac ok. litra na dobe :-)

no widzisz kurcze a ja tez mam niektore wyniki juz na skraju tzn niskie gin sie nie przejmuje ale ja chyba sobie jednak zakupie hemofer poza tym pewnie i wizyta u nefrologa sie przyda bo jakies czerowne krwinki mam w moczu 6-7 w polu widzenia nie mam dolegliiwosci zadnych zwiazanych z zapaleniem drog moczowych ale biore antybiotyk na bakteryjki,- od gina z tym ze od dolu....
pozdrowionka

Myfa.... tym moczem tez sie az tak bardzo nie stresuj. Moj nefrolog stwierdzil, ze w ciazy dosc czesto wyniki wygladaja zle.... ale... bylyby na serio zle, gdyby byly takie bez ciazy. U nas wszystko moze byc namieszane totalnie.
Ja tez mam krwinki, bialko i inne cuda w moczu I niestety baaaardzo duzo bakterii. Na razie kazal brac urosept i pic, ile sie tylko da (oz grozo... przypomina mi sie filtracja nerek i minimum 8 litrow na dobe). A za jakies 4-5 tyg. posiewowe badanie moczu i dobowa zbiorka. Jak urosept i picie nie dadza rady, dopiero pomyslimy.

no ja tez bakteri sporo mam w moczu dlatego dostalam od gina ten antybiotyk moze ursept tez powinnam brac....ech ale na razie chyba bede pila duzo plynow tak jak Ty i ten sok z buraka na krewke zobacze jakie wyniki beda pod koniec miesiaca....narazie wychodze powoli z przeziebionka .... o infekcje byle jaka u nas nietrudno....kurde jeszcze mnie mdli dzisiaj kurcze a myslalam ze juz nie bedzie...
pozdrowionka
ps. 8 litrow plynow nie wyobrazam sbie wypic chyba ze jest skwar....

Myfa... generalnie, glowka do gory... bedzie ok :-)
Ja tak sobie powtarzam i nie dopuszczam do siebie innych mysli. A chorowalas kiedys na nerki??? Tzn. przed ciaza??? Jak nie, to przejmuj sie jeszcze mniej. Pij duzo, bedziesz duzo siusiu, to wyplukasz sobie to wszystko pieknie.
A te 8 litrow... to teraz nie. Sporo ale nie az tyle. Ale to istotnie byla meka i droga przez pieklo :-) Skudlam 12 kilo w przeciagu miesiaca, bo tak wypelnialam woda zolodek, ze nie bylam juz w stanie nic zjesc :-)

na nerki nigdy nie chorowalam a z tym piciem to mozna ladnie oczyscic iorganizm z toksyn....
pozdrowionka

Ja z nerkami kłopotów nie miałam, tylko troszkę z serduszkiem, ale szybko się rozwiały wszelkie wątpliwości. Ale latem to umiałam całą zgrzewkę wody w dzień wypić (szesc butelek po 1 litrze ;D). A zresztą, ja mam żołądek bez dna. :p

reklama
Ja przed ciążą mialam zapalenie pęcherza moczowego.Mówie Wam jakie to okropne.Nie można normalnie się wysikać tak strasznie piecze.Teraz musze szczególnie uważać,bo te stany zapalne mogą sie powtarzać.Na razie jest ok,pije dużo soczków,ciepło się ubieram(wieczorami jest już dość zimno).

Do góry