reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

kacha107 pisze:
a ja mam straszny problem,od 1,5 tygodnia chodze do pracy,dwa razy dziennie dojezdzam do Malej i ja karmie ,natomiast trzeci raz sciagam pomkarm,a raczej sciagalam,przez pierwsze dni laktatorem,a teraz ani kropelka nie chce leciec???czemu pytam??? jak przystawie Marike to sie napije...jak scisskam piers to tez leciwiec o co chodzi???? podpowiedzcie mi prosze
Podobne problemy miałam. Przed odciąganiem warto wypić coś ciepłego i wykonać masaż piersi. Pozycja, w której mi mleko lepiej płynęło była trochę cudaczna ale pomagała. Siedziałam na krześle, nogi szeroko, tak po męsku i mocno się pochylałam, tak, że głowa była na wysokości kolan prawie. Dodatkowo obejmowałam ręką pierś i ściskałam ją, prawie tak jakbym ręcznie chciała wyciskać.
Dałam sobie jednak spokój z tymi zabiegami i swoim mlekiem karmię juz tylko rano i wieczorem. Dziecku nie robi to różnicy a ja mam mniejszy kłopot.

reklama
Jeszcze raz ja, nadrabiam za wczoraj :laugh: :laugh: :laugh:
Dostajecie jakieś przesyłki reklamowe?
Wczoraj dostałam "Twojego maluszka" a wcześniej paczkę od bobowity z deserkiem i kaszką bananową oraz poradnik żywieniowy. Dziewczyna z sąsiedniej uliczki dostała dla odmiany od Hippa też poradnik żywieniowy, soczek i zapomniałam co jeszcze. Ciekawe czy wszyscy coś dostają?

Ja dostałam obie te paczki z bobovity (deserek jabłkowy i kaszkę + poradnik) i z hippa (sok jabłkowy, zupka ziemniak z dynią, kleik i jakies mleko mleko modyfikowane + łyżeczka i broszurki). Jak narazie zjedliśmy z tego tylko kasze, reszta czeka na swoją kolej ;)))
Te przesyłki dostaje się chyba w zależności od wypełnionych w szpitalu ankiet... ja dostałam ich chyba ze 3 albo 4.

a nam wczasy wypalą tralalala :) ale będzie fajno, mam nadzieję Karolla że pogodę będziemy mieć :) bierzecie ze sobą łożeczko turystyczne??

Wypalą wypalą Madzia juz zarezerwowane ;) oby pogoda fajna była ! Łóżeczka nie mamy turystycznego ale chyba pozycze kojec od teściów na ten tydzien i weźmiemy
dla Olci !

O to siuper :) my bierzemy łóżeczko... musimy do Słupska po nie jechać bo zostawiliśmy tam ostatnio. Ale super wybyczymy się z naszymi maluchami :) i nie trzeba będzie gotować :)

Myfa, mi tez wczoraj Mati spadl z wersalki. Mialam serce w gardle, myslalam ze oszaleje, tak sie balam. Zadzwonilam szybko po meza i zawiozl nas do pediatry(bez dokumentow w dodatku). Maly spadl na panele i balam sie wstrzasnienia mozgu. Mowie Ci, strasznie sie balam. Wczesniej nigdy nie zrobil takiego fikolka i sadzilam, ze jest bezpieczny. Na szczescie wszystko bylo ok. Mati ma tylko malego siniaczka na kolanku.

reklama
nasz tez spadl na panele i musialnie zle pofrunac spadl niesety na plecki chyba bo tak lezal....ale nic mun ie jest (przynajmniej nato wyglada)

Do góry