reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
Pięknie śpi!

No wreszcie! Szukałam Antosi w tamtym tygodniu. Na pierwszy rzut szukałam czarnych włosków, a później sprawdzałam datę, bo przecież nie wiedziałam jak na nazwisko ;D

;) hehe, dziewuchy odwyk podziałał jak najbardziej, w końcu poprałam zalegające góry ciuchów, wyszorowałam łazienkę i odkryłam że mam biały brodzik i kibelek ;) ugotowałam parę obiadków na zaś, no i wysypiałam się w wolnych chwilach...

teraz będę zaglądać rzadziej, bo w tym semestrze mam trudne przedmioty na uczelni i absorbujące dziecię... a i mąż od czasu do czasu potrzebuje mojego towarzystwa ;) -> hehe zauważyłam w pewnym momencie że nawet posiłki jadłam przy kompie i trzeba było coś z tym zrobić ;)

magduska hehe nie daj się :) widzę że w Twojej rodzince same operacje - ty po cc, teraz Twoj mąż, a jeszcze Twoja teściówka na stół idzie niedługo... umówiliście się? :laugh:

Antares hehe oby wszystko było dobrze i ze ślubem i z ciążą Twojej sister... Tośka w gazecie rulez ;)

No to sie stało. Dzisiaj zlozylam podanie i od września zmieniam pracę. Jeszcze czeka mnie rozmowa z moja teraźniejszą szefową, że nie wracam po macierzyńskim (no chyba, ze kilka dni). No, ale przynajmniej do roboty bede chodzić na piechotkę (jakies 5 minut) i przy okazjiMatuego do przedszkola odprowadzę (budenk obok mojej przyszlej pracy). No i basen dla całej rodzinki 3 razy w tygoniu gratis, no i jeszcze dodatkowo silownia. Ale atmosfera bedzie na minus :(
Ale czego sie nie robi, zeby byc dluzej z dziecmi. ::)

[quote author=Antares77

w weekendowej gazecie jest mój mały Skarb :)

Hmm, nie kupilam tego numeru i nie widzialam zdjecia swojego Babla :mad:

A co do pieluch to tez musz sprawdzic, bo juz go trzy razy dzis przepieralam :laugh:

A ja mam tydzień przetrwania. Babcia pojechała do domciu, no i zostałam sama z dwoma BĄBLAMI- jednym nic nie rozumiejącym, a drugim rozumiejącym tylko to co mu odpowiada ;D.Pierwszy dzień jakoś minął, zobaczymy dalej. Póki co wyjazd do pediatry nie był taki zły.

reklama
Ja tez mam w domu 2 bąble - jeden malutki, niby nic nie rozumiejący, a tak naprawdę rozumiejący więcej i bardziej cwany niz mi sie wydaje (opanowałam nowa metode usypiania, jeżdżąc wózkiem po 2m kwadratowych w tą i z powrotem, juz się pewnie od niej nie uwolnię ;D), a drugi duży, teroretycznie rozumiejący wszystko, ale udający, że nic nie rozumie ::). :laugh: ;D

Do góry