reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

Tetka Mati po wczorajszym apogeum (40 C ) dzisiaj jak odmieniony. Od rana dokazuje, buduje z klocków no i rysuje. więc chyba bedzie lepiej.

reklama
Wszystkie kobietki w naszym domu również dziękują, a jest nas aż cztery: babcia, mama czyli ja oraz Natalka i Paulinka ;D

Juz wiem dlaczego mi tak kapało z cyców. Otóż wczoraj dopadl mnie w koncu nawał. Oczywiście temperatura 38,5 stopni, az mnie bolały stawy, nie mogłam dziecka podnie

ść. (sorki cos mi nie poszlo, bo mierze temperature i oczywiscie na lezaco pisze). A dzis juz 37,9 stopni, ale duzo lepiej sie czuje. Spałam z kapusta na cycochach ;D Dziecko mi wisialo caly dzien na cycu, ale chociaz mi troche ulzyło, ale oczywiscie bez butli sie nie obyło. Ale dzisiaj juz postep bo synio od rana bez butli, oby tak dalej... nie zapeszac.... ;D

Ewako... no to mliczko polecialo :-)
U mnie juz po nawale :-) Przestraszyl sie kapusty w lodowce i sam przeszedl. teraz mam czasami wrazenie, ze nie wyrobie z karmieniem...
My 3 kobietki tz dziekujemy za zyczenia, laurke i w ogole :-)
Co do goraczki, to mozna karmic, niezaleznie od tego, jak jest wysoka (no chyba, ze przekracza 50 stopni ;-) ). Temperatura powyzej 39,5 jest wskazaniem do jej farmakologicznego obnizania u karmiacej, ale nie do zaprzestania karmienia (tak mi w szpitalu powiedzieli, jak dostalam goraczki po porodzie).

Dzisiaj miałam okazję zobaczyć poraz pierwszy świadomy usmiech mojej córci. Trzymałam rączkę na jej brzuszku, mówiłam do niej i głaskałam ją po główce. Ona zmarszczyła lekko czoło i się uśmiechnęła. I tak kilka razy. Wspaniałe uczucie jak się widzi pierwsze oznaki, że ona cię widzi i poznaje. :laugh: :D

reklama
Do góry