reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

Antares
a010.gif

reklama
My dzisiaj obchodzimy 1 miesiąc Paulinki, a jutro 2 latka Natalki. A hulać będziemy w niedzielę z całą rodzinką ;D
W ramach prezentu (ciekawe dla kogo ;) ;D) na 1 miesiąc Paulinki "tatuś" poszedł załatwiać wszelkie dokumenty do wypłat w związku z urodzeniem dzidziusia- do MOPS-po becikowe (chyba z miesiąc trzeba czekać) i do pracy- wypłata z PZU.

Szczęściara nie ma co opowiadać, choćby dlatego, że każda odczuwa i przechodzi poród inaczej.  Ale jak widzisz jest do wytrzymania, także nie martw się tylko bądź dobrej myśli.  :)
Bardziej szczegółowe opisy- jak to było mamy w oddzielnym wątku.
Pozdrawiam

Antares wracaj szybciutko do pełni sił.

dytek ja już pieniążki z PZU mam - a dzisiaj mąż załatwia becikowe. Podobno jak sie złozy dokumenty do 19 to wypłata jeszcze wtym samym miesiącu (nam sie nie udało), a po 19 do końca następnego miesiąca.

No to fajnie Karola7, że już jedną kaskę macie. Ja z PZU dopiero dzisiaj, bo wcześniej nie było możliwości pojechać do mnie do robo, aby wypełnić jakiś formularz. A becikowe może się uda do 15.03.- ale to będzie zależało od MOPS-u miasta, gdzie jest zameldowany mężuś (jeszcze się nie przemeldował :mad:)-jak szybko prześlą potwierdzenie, że tam się nie starał o becikowe. A jak się nie uda, to nie wiadomo kiedy :mad: (tak powiedzieli)

Antares, witaj ponownie :-)
I wracajcie szybciutko do pelni sil.
Ja z olejem spasowalam. Wczoraj bez niego tak mnie przeczyscilo, ze myslalam, ze mi wszystko wypadnie. Lacznie z Emilka ;-( Jeszcze nigdy mnie az tak nie sponiewieralo. Mielismy jechac do szpitala, bo z bolu zemdlalam, ale.... mhm... nie dalam rady, a potem wszystko przeszlo i mala brykala sobie.
Dzisiaj mala powtorka, ale juz lagodniejsza.
Mialam nadzieje, ze cos sie po tym ruszy, ale... nic z tego ;-(
Szczesciara, widze, ze u Ciebie przeszlo znow ;-(
A ja juz myslalam, ze wreszcie Cie zbierze...

reklama
karola7 pisze:
Antares wracaj szybciutko do pełni sił. 

dytek ja już pieniążki z PZU mam - a dzisiaj mąż załatwia becikowe.  Podobno jak sie złozy dokumenty do 19 to wypłata jeszcze wtym samym miesiącu (nam sie nie udało), a po 19 do końca następnego miesiąca.

Karola, niestety nie do 19 a do 9tego. Już sprawdziłam. Czyli, że dostaniemy becikowe do 31 marca :mad: :mad: :mad:

Do góry