reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Antares
a010.gif

reklama
My dzisiaj obchodzimy 1 miesiąc Paulinki, a jutro 2 latka Natalki. A hulać będziemy w niedzielę z całą rodzinką ;D
W ramach prezentu (ciekawe dla kogo ;) ;D) na 1 miesiąc Paulinki "tatuś" poszedł załatwiać wszelkie dokumenty do wypłat w związku z urodzeniem dzidziusia- do MOPS-po becikowe (chyba z miesiąc trzeba czekać) i do pracy- wypłata z PZU.

Szczęściara nie ma co opowiadać, choćby dlatego, że każda odczuwa i przechodzi poród inaczej.  Ale jak widzisz jest do wytrzymania, także nie martw się tylko bądź dobrej myśli.  :)
Bardziej szczegółowe opisy- jak to było mamy w oddzielnym wątku.
Pozdrawiam

Antares wracaj szybciutko do pełni sił.

dytek ja już pieniążki z PZU mam - a dzisiaj mąż załatwia becikowe. Podobno jak sie złozy dokumenty do 19 to wypłata jeszcze wtym samym miesiącu (nam sie nie udało), a po 19 do końca następnego miesiąca.

No to fajnie Karola7, że już jedną kaskę macie. Ja z PZU dopiero dzisiaj, bo wcześniej nie było możliwości pojechać do mnie do robo, aby wypełnić jakiś formularz. A becikowe może się uda do 15.03.- ale to będzie zależało od MOPS-u miasta, gdzie jest zameldowany mężuś (jeszcze się nie przemeldował :mad:)-jak szybko prześlą potwierdzenie, że tam się nie starał o becikowe. A jak się nie uda, to nie wiadomo kiedy :mad: (tak powiedzieli)

Antares, witaj ponownie :-)
I wracajcie szybciutko do pelni sil.
Ja z olejem spasowalam. Wczoraj bez niego tak mnie przeczyscilo, ze myslalam, ze mi wszystko wypadnie. Lacznie z Emilka ;-( Jeszcze nigdy mnie az tak nie sponiewieralo. Mielismy jechac do szpitala, bo z bolu zemdlalam, ale.... mhm... nie dalam rady, a potem wszystko przeszlo i mala brykala sobie.
Dzisiaj mala powtorka, ale juz lagodniejsza.
Mialam nadzieje, ze cos sie po tym ruszy, ale... nic z tego ;-(
Szczesciara, widze, ze u Ciebie przeszlo znow ;-(
A ja juz myslalam, ze wreszcie Cie zbierze...

reklama
karola7 pisze:
Antares wracaj szybciutko do pełni sił. 

dytek ja już pieniążki z PZU mam - a dzisiaj mąż załatwia becikowe.  Podobno jak sie złozy dokumenty do 19 to wypłata jeszcze wtym samym miesiącu (nam sie nie udało), a po 19 do końca następnego miesiąca.

Karola, niestety nie do 19 a do 9tego. Już sprawdziłam. Czyli, że dostaniemy becikowe do 31 marca :mad: :mad: :mad:

Do góry