reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
Dziewczynki mam pytanko robiłyście już badanie na HBS - żółtaczke bo ja nie dostałam jeszcze skierowania
od mojej gin i nie wiem czy zapomniała czy jak bede na nastepnej wizycie to mi da mam 2 stycznia wizyte
nie wiem czy jest określony termin na zrobienie tego badania ??? Ponoć trzeba miec wynik HBS jak
jedziemy do szpitala na poród!

hmmm, w karcie ciąży jest miejsce na wpis na hbs, ale pojecia nie mam kiedy to sie robi... chyba jeszcze zadna z nas nie robiła, chociaż ja to mam szczepienie zrobione wiec chyba mnie to nie dotyczy...

ja dostalam skierowanko na to badanie na osttaniej wizycie ale tylko dlatego  ze na poczatkku ciazy zrobiono mi  na hbs ale na natygeny czyli nie to co trzeba...teraz mam to co trezba :-) wiec kiedy zrobisz nie jest wazne aczkowliek lepiej chyba teraz pod koniec ciazy zeby bylo aktualne....popros ginke o skierowanko....ja tez ide 2 stycznia na wizyte (jesli jeszcze zapisy beda na ten dzien.....a gin wytlumaczyl mi po co to sie robi...zeby pozniej wiedziec czy podac malenstwu jakas tam szcepionke...tak tlumaczyl mi dokladnnie w przeciwienstwie do mojego poprzedniego gina ze z wrazenia zapomnialam:-)

Misia super fryzurka ;D

Karolla ja na HBS zrobiłam prywatnie bo mi były te badania potrzebne ale teraz na wizycie u gina gdybym nie miała to bym dostała skierowanie czyli w 33 tygodniu :D

No właśnei tak sobie z Magduską rozmawiałyśmy na gg i ona też już robiła to badanie wiec nie wiem czy to trzeba w konkretnym tyg ciąży
chyba nie ? A co tam zaczekam do wizyty i spytam i tak musze zapłacić za nie bo od prywatnego gina
niestety wszystkie skierowania pełnopłatne buuu :( :( jeszcze sprawdze jakie badania miałam na początku ciaży
bo dużo ich robiłam może tez HBS było nie wiem ....

Też jeszcze nie robiłam tego badania.
DO ginekologa też chodzę na wizyty prywatne ale o skierowania na wszystkie badania proszę lekarkę rodzinną. Bez chodzenia na wizyty, tylko podrzucam jej książeczkę a ona wystawia skierowanie i zostawia w labolatorium więc przychodzę na drugi dzień już na gotowe bez tracenia czasu i pieniędzy :) Tylko za krzywą cukrową zapłaciłam bo na to rodzinny nie może wypisać w ramach ubezpieczenia.

reklama
Dynia to masz super rodzinną. U nas jest zakaz takich praktyk (to przez głupiego włascicela gabinetu - kasy czesze, że hoho, a jeszcze mu mało i na wszystkim oszczędza). A HBS to ja mialam robiony na samym początku ciąży

Do góry