reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Co do chrztu to słyszałam, że prędzej dają pannie z dzieckiem, albo ateistom niż parze bez ślubu. Ja chciałabym ochrzcić dziecko, bo jestem wierząca (co prawda w może nie chodze do kościoła, nie odmawiam pacierza rano, ale wierzę w Boga) i na pewno będę się starała nauczyć też moje dziecko, a to, że nie jestem mężatką to już raczej moja sprawa. Pewnie weźmiemy ślub ale dopiero za kilka lat, jak już będzie na to kasa. Tak się mówi, że ślub ksiądz może dać za darmo, ale przecież wiemy że wszystko inne kosztuje. AAAle się rozpisałam :p

reklama
Kacha to samo w naszej parafii koleżanka już nawet miała zamiar okłamać księdza i szukala w innych parafiach też nic z tego ma dwójkę dzieci nie chrzczonych

No czas leci jak blyskawica. jeszcze niedawno bylysmy same, a teraz nosimy Malenstwa pod serduszkiem. Jak sobie pomysle, ze za niecaly miesciac mam 1 rocznice slubu...dokaldnie 23. 10. Eh, a teraz spedzimy ja we trojke. Cudnie. A Wy kiedy slubowalyscie? Jakie macie staze malzenskie? Ale mnie zebralo na wspominki:)

Aska to gratulacje z okazji zblizajacej sie rocznicy. U nas w grudniu minie 6 latek, a wydaje mi się że to bylo jakieś góra 2 lata temu. No a to już mój synio wrócił z przedszkola z informacja, że sie zakochał w Karolince (haha, wybral sobie imienniczkę mamusi) i żeby go wcześnie nie odbierać bo on za nią bedzie tęsknił. Ani sie obejrzę, a będe sie do ślubu synia szykowac ;) :laugh:

Podobno te przedszkolne sa najpiękniejsze. Ciekawe czy juz sie całowali? ( Bo o przytulaniu to sam nas poinformował.) Tylko nie bedę pytac, żeby mu nie przypominać.

reklama
Do góry