reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny[emoji3]

U mnie ponuro i czasem pada.

Na obiad duszone żeberka z cebulką, ziemniaczki i korniszon. Tak dietetycznie [emoji6]

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć :)

Zjadłabym ten Wasz przysmak Fazerkam, Agula - mniam!!!! :D

Dżudka, Sylwia - dziękuję, wiem, wiem to wszystko, ale strasznie mnie to stresuje :/ Dziś znowu, musiała się przekręcić i siedzi plecami do mojego brzucha :/
Fazerkam, ziemniaki, kotlety z piersi i mizeria :)

O tych zastrzykach się nie wypowiadam, bo pojęcia nie mam.

Jutro idę z Nikośkiem na pobranie krwi, pierwszy raz w życiu chyba będzie miał, a jego (właśnie JEGO od początku) lekarka zdziwiona, że nigdy nie miał, ale jak kiedyś chciałam skierowanie, to mówiła, ze bez potrzeby kłuć tak małych dzieci nie trzeba, no może i tak, ale raz w roku sprawdzić stan zdrowia można by było. Idę, mam nadzieję, że będzie ok.

I u nas znowu deszcz.

Przygotowałam ciuszki do sprzedania, chłopięce i wciąż się waham :/ No bo co będzie, jak płeć się zmieni? U kuzyna koleżanki tak właśnie było, lekarzowi facet nie uwierzył, bo miała być córka, a tu syn wyszedł...

Dobrego dnia!

Ja o 9 wypilam glukoze i o 11 kolejne pobranie. Muli mnie, ale chyba dam rade. Ale zaczela mi sie wkluwac w lewa reke a ja mowie ze mam tu cienkie zyly a z prawej zawsze ok, to sie uparla na lewa i tak mnie klula ze hej, oczywiscie nie leciala wiec i tak pobrala odrazu z prawej... Juz mi sie slabo robilo

Doznalam dzisiaj szoku, oglądałam laktatory lovi pralaktis bo na taki się zdecyduje chyba i w internecie za 320zl można już kupić, a w sklepie dziecięcym 460!oni chyba zwariowali z tymi marżami.tym samym umacniam się w przekonaniu zakupów internetowych☺️☺️☺️

No niestety, tak to właśnie jest.... Ja zdecydowanie większe rzeczy kupuję na Allegro....

włąsnie na świeżo rozmawiałam o tym z moim ginekologiem. Weszły nowe zalecenia w Polsce. Immunoglobulina jeszcze nie jest obowiązkowo w ciąży ale jest już mocno zalecana, pewnie tylko dlatego zalecana a nie obowiązkowa by koszt spadł na nas a nie państwo. Obecnie zalecają ją po 28 tygodniu ciąży profilaktycznie, Wzrosła też w Polsce zalecana dawka witaminy K dla dzieci po porodzie i to parokrotnie i wit D. Zaraz Wam zeskanuje ulotkę od lekarza o tej immunoglobulinie bo dużo przepisywania

Jakos nigdy Wam o tym nie wspominałam, ale obie moje dziewczyny nie mogły brać wit K. Bolał je brzuszek, były niespokojne....w porozumieniu z położna, odstawiłam - wszystkie marudzenia przeszły.

Witajcie czwartkowo :)
Ja w koncu doszlam do siebie po glukozie ale to byl szok dla organizmu, cały dzien zakrecona chodzilam i zle sie czulam.
Co macie dzis w planach na obiad bo ja nie mam zielonego pojecia.. hmmm...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś mam pałeczki z kurczaka, ale wczoraj miałam tortillę z piersią kurczaka i warzywami (cukinia, pieczarki, papryka, cebula). Plus sos czosnkowy i kapka ketchupu. Pycha! ;-)

Cześć :)

Zjadłabym ten Wasz przysmak Fazerkam, Agula - mniam!!!! :D

Dżudka, Sylwia - dziękuję, wiem, wiem to wszystko, ale strasznie mnie to stresuje :/ Dziś znowu, musiała się przekręcić i siedzi plecami do mojego brzucha :/
Fazerkam, ziemniaki, kotlety z piersi i mizeria :)

O tych zastrzykach się nie wypowiadam, bo pojęcia nie mam.

Jutro idę z Nikośkiem na pobranie krwi, pierwszy raz w życiu chyba będzie miał, a jego (właśnie JEGO od początku) lekarka zdziwiona, że nigdy nie miał, ale jak kiedyś chciałam skierowanie, to mówiła, ze bez potrzeby kłuć tak małych dzieci nie trzeba, no może i tak, ale raz w roku sprawdzić stan zdrowia można by było. Idę, mam nadzieję, że będzie ok.

I u nas znowu deszcz.

Przygotowałam ciuszki do sprzedania, chłopięce i wciąż się waham :/ No bo co będzie, jak płeć się zmieni? U kuzyna koleżanki tak właśnie było, lekarzowi facet nie uwierzył, bo miała być córka, a tu syn wyszedł...

Dobrego dnia!

Maja (7l.) miała już pobieraną krew i zawsze kończy się to atakiem paniki, rykiem, wiciem się, kopaniem i krzykami. :( Nie znosi. Ale młodsza daje radę lepiej. No takie charakterki ;-)
Ja mam pół pokoju rzeczy po dziewczynkach do sprzedania - i mam tak samo jak TY!! Boje się tego pozbyć ;-) :D A co jak wyskoczy dziewczyna?!

Ja o 9 wypilam glukoze i o 11 kolejne pobranie. Muli mnie, ale chyba dam rade. Ale zaczela mi sie wkluwac w lewa reke a ja mowie ze mam tu cienkie zyly a z prawej zawsze ok, to sie uparla na lewa i tak mnie klula ze hej, oczywiscie nie leciala wiec i tak pobrala odrazu z prawej... Juz mi sie slabo robilo

Madziolina- dasz radę :) ja miałam kryzys po 2 godz jak miałam do domu jechać :(, ale wyszłam na świeże powietrze i było ok :)

No niestety, tak to właśnie jest.... Ja zdecydowanie większe rzeczy kupuję na Allegro....

Jakos nigdy Wam o tym nie wspominałam, ale obie moje dziewczyny nie mogły brać wit K. Bolał je brzuszek, były niespokojne....w porozumieniu z położna, odstawiłam - wszystkie marudzenia przeszły.

Dziś mam pałeczki z kurczaka, ale wczoraj miałam tortillę z piersią kurczaka i warzywami (cukinia, pieczarki, papryka, cebula). Plus sos czosnkowy i kapka ketchupu. Pycha! ;-)

Maja (7l.) miała już pobieraną krew i zawsze kończy się to atakiem paniki, rykiem, wiciem się, kopaniem i krzykami. :( Nie znosi. Ale młodsza daje radę lepiej. No takie charakterki ;-)
Ja mam pół pokoju rzeczy po dziewczynkach do sprzedania - i mam tak samo jak TY!! Boje się tego pozbyć ;-) :D A co jak wyskoczy dziewczyna?!
Wszystko zalezy od dziecka niestety moja 6 latka miala juz kilka razy krew pobierana bo mamy badania genetyczne i jest bardzo dzielna rozumie ze jest chora i musimy sie badac ale jak miala bym isc z synem 3 lata to masakraaa w zyciu nie da.

reklama
Wszystko zalezy od dziecka niestety moja 6 latka miala juz kilka razy krew pobierana bo mamy badania genetyczne i jest bardzo dzielna rozumie ze jest chora i musimy sie badac ale jak miala bym isc z synem 3 lata to masakraaa w zyciu nie da.

Otóż to - starsza jest panikarą i łatwo wpada w złość. Młodsza spokojniejsza. ;-) Dwie siostry a inne jak ogień i woda. Blondynka i szatynka, skowronek i sowa.....

Do góry