reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja bede miala podany ten zastrzyk z immunoglobuliny za 2 tygodnie. Mysle ze to każdy sam powinien zadecydować. Ja się zdecydowalam

Dziewczyny dziś lekarz mówił mi o tym zastrzyku immunoglobuliny ponieważ mamy różne grupy krwi. co sądzicie o podaniu go teraz?
Dla mnie zbedne w ciazy go podawac tym bardziej pierwszej, bo zmieszanie sie waszych krwi podczas ciąży jest znikome, dopiero podczas porodu sie to dzieje i dlatego podaje sie imunoglobine po jak dziecko ma + po tacie.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dziś lekarz mówił mi o tym zastrzyku immunoglobuliny ponieważ mamy różne grupy krwi. co sądzicie o podaniu go teraz?

Ja z mężem też mamy inne gr krwiak ja mam ab rh- a mąż ma 0rh + dzieci mają rh + i dostawalam po porodzie jak dzieci miały zbadana krew

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie zbedne w ciazy go podawac tym bardziej pierwszej, bo zmieszanie sie waszych krwi podczas ciąży jest znikome, dopiero podczas porodu sie to dzieje i dlatego podaje sie imunoglobine po jak dziecko ma + po tacie.

włąsnie na świeżo rozmawiałam o tym z moim ginekologiem. Weszły nowe zalecenia w Polsce. Immunoglobulina jeszcze nie jest obowiązkowo w ciąży ale jest już mocno zalecana, pewnie tylko dlatego zalecana a nie obowiązkowa by koszt spadł na nas a nie państwo. Obecnie zalecają ją po 28 tygodniu ciąży profilaktycznie, Wzrosła też w Polsce zalecana dawka witaminy K dla dzieci po porodzie i to parokrotnie i wit D. Zaraz Wam zeskanuje ulotkę od lekarza o tej immunoglobulinie bo dużo przepisywania

włąsnie na świeżo rozmawiałam o tym z moim ginekologiem. Weszły nowe zalecenia w Polsce. Immunoglobulina jeszcze nie jest obowiązkowo w ciąży ale jest już mocno zalecana, pewnie tylko dlatego zalecana a nie obowiązkowa by koszt spadł na nas a nie państwo. Obecnie zalecają ją po 28 tygodniu ciąży profilaktycznie, Wzrosła też w Polsce zalecana dawka witaminy K dla dzieci po porodzie i to parokrotnie i wit D. Zaraz Wam zeskanuje ulotkę od lekarza o tej immunoglobulinie bo dużo przepisywania

Załączniki

• Scan0001.pdf
    324,1 KB · Wyświetleń: 113
Witajcie czwartkowo :)
Ja w koncu doszlam do siebie po glukozie ale to byl szok dla organizmu, cały dzien zakrecona chodzilam i zle sie czulam.
Co macie dzis w planach na obiad bo ja nie mam zielonego pojecia.. hmmm...

reklama
Witam i ja. :) Niestety u mnie zero słonka i dość chłodno...

A na obiadek planuję ziemniaczki z koperkiem, opieczone mięsko z kurczaka i sałatkę z pomidorów i cebulki w śmietanie. Czyli tak wiosennie. :)

Przyjemnego dnia mamuśki :*

Do góry