reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny[emoji3]

U mnie ponuro i czasem pada.

Na obiad duszone żeberka z cebulką, ziemniaczki i korniszon. Tak dietetycznie [emoji6]

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć :)

Zjadłabym ten Wasz przysmak Fazerkam, Agula - mniam!!!! :D

Dżudka, Sylwia - dziękuję, wiem, wiem to wszystko, ale strasznie mnie to stresuje :/ Dziś znowu, musiała się przekręcić i siedzi plecami do mojego brzucha :/
Fazerkam, ziemniaki, kotlety z piersi i mizeria :)

O tych zastrzykach się nie wypowiadam, bo pojęcia nie mam.

Jutro idę z Nikośkiem na pobranie krwi, pierwszy raz w życiu chyba będzie miał, a jego (właśnie JEGO od początku) lekarka zdziwiona, że nigdy nie miał, ale jak kiedyś chciałam skierowanie, to mówiła, ze bez potrzeby kłuć tak małych dzieci nie trzeba, no może i tak, ale raz w roku sprawdzić stan zdrowia można by było. Idę, mam nadzieję, że będzie ok.

I u nas znowu deszcz.

Przygotowałam ciuszki do sprzedania, chłopięce i wciąż się waham :/ No bo co będzie, jak płeć się zmieni? U kuzyna koleżanki tak właśnie było, lekarzowi facet nie uwierzył, bo miała być córka, a tu syn wyszedł...

Dobrego dnia!

Ja o 9 wypilam glukoze i o 11 kolejne pobranie. Muli mnie, ale chyba dam rade. Ale zaczela mi sie wkluwac w lewa reke a ja mowie ze mam tu cienkie zyly a z prawej zawsze ok, to sie uparla na lewa i tak mnie klula ze hej, oczywiscie nie leciala wiec i tak pobrala odrazu z prawej... Juz mi sie slabo robilo

Doznalam dzisiaj szoku, oglądałam laktatory lovi pralaktis bo na taki się zdecyduje chyba i w internecie za 320zl można już kupić, a w sklepie dziecięcym 460!oni chyba zwariowali z tymi marżami.tym samym umacniam się w przekonaniu zakupów internetowych☺️☺️☺️

No niestety, tak to właśnie jest.... Ja zdecydowanie większe rzeczy kupuję na Allegro....

włąsnie na świeżo rozmawiałam o tym z moim ginekologiem. Weszły nowe zalecenia w Polsce. Immunoglobulina jeszcze nie jest obowiązkowo w ciąży ale jest już mocno zalecana, pewnie tylko dlatego zalecana a nie obowiązkowa by koszt spadł na nas a nie państwo. Obecnie zalecają ją po 28 tygodniu ciąży profilaktycznie, Wzrosła też w Polsce zalecana dawka witaminy K dla dzieci po porodzie i to parokrotnie i wit D. Zaraz Wam zeskanuje ulotkę od lekarza o tej immunoglobulinie bo dużo przepisywania

Jakos nigdy Wam o tym nie wspominałam, ale obie moje dziewczyny nie mogły brać wit K. Bolał je brzuszek, były niespokojne....w porozumieniu z położna, odstawiłam - wszystkie marudzenia przeszły.

Witajcie czwartkowo :)
Ja w koncu doszlam do siebie po glukozie ale to byl szok dla organizmu, cały dzien zakrecona chodzilam i zle sie czulam.
Co macie dzis w planach na obiad bo ja nie mam zielonego pojecia.. hmmm...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś mam pałeczki z kurczaka, ale wczoraj miałam tortillę z piersią kurczaka i warzywami (cukinia, pieczarki, papryka, cebula). Plus sos czosnkowy i kapka ketchupu. Pycha! ;-)

Cześć :)

Zjadłabym ten Wasz przysmak Fazerkam, Agula - mniam!!!! :D

Dżudka, Sylwia - dziękuję, wiem, wiem to wszystko, ale strasznie mnie to stresuje :/ Dziś znowu, musiała się przekręcić i siedzi plecami do mojego brzucha :/
Fazerkam, ziemniaki, kotlety z piersi i mizeria :)

O tych zastrzykach się nie wypowiadam, bo pojęcia nie mam.

Jutro idę z Nikośkiem na pobranie krwi, pierwszy raz w życiu chyba będzie miał, a jego (właśnie JEGO od początku) lekarka zdziwiona, że nigdy nie miał, ale jak kiedyś chciałam skierowanie, to mówiła, ze bez potrzeby kłuć tak małych dzieci nie trzeba, no może i tak, ale raz w roku sprawdzić stan zdrowia można by było. Idę, mam nadzieję, że będzie ok.

I u nas znowu deszcz.

Przygotowałam ciuszki do sprzedania, chłopięce i wciąż się waham :/ No bo co będzie, jak płeć się zmieni? U kuzyna koleżanki tak właśnie było, lekarzowi facet nie uwierzył, bo miała być córka, a tu syn wyszedł...

Dobrego dnia!

Maja (7l.) miała już pobieraną krew i zawsze kończy się to atakiem paniki, rykiem, wiciem się, kopaniem i krzykami. :( Nie znosi. Ale młodsza daje radę lepiej. No takie charakterki ;-)
Ja mam pół pokoju rzeczy po dziewczynkach do sprzedania - i mam tak samo jak TY!! Boje się tego pozbyć ;-) :D A co jak wyskoczy dziewczyna?!

Ja o 9 wypilam glukoze i o 11 kolejne pobranie. Muli mnie, ale chyba dam rade. Ale zaczela mi sie wkluwac w lewa reke a ja mowie ze mam tu cienkie zyly a z prawej zawsze ok, to sie uparla na lewa i tak mnie klula ze hej, oczywiscie nie leciala wiec i tak pobrala odrazu z prawej... Juz mi sie slabo robilo

Madziolina- dasz radę :) ja miałam kryzys po 2 godz jak miałam do domu jechać :(, ale wyszłam na świeże powietrze i było ok :)

No niestety, tak to właśnie jest.... Ja zdecydowanie większe rzeczy kupuję na Allegro....

Jakos nigdy Wam o tym nie wspominałam, ale obie moje dziewczyny nie mogły brać wit K. Bolał je brzuszek, były niespokojne....w porozumieniu z położna, odstawiłam - wszystkie marudzenia przeszły.

Dziś mam pałeczki z kurczaka, ale wczoraj miałam tortillę z piersią kurczaka i warzywami (cukinia, pieczarki, papryka, cebula). Plus sos czosnkowy i kapka ketchupu. Pycha! ;-)

Maja (7l.) miała już pobieraną krew i zawsze kończy się to atakiem paniki, rykiem, wiciem się, kopaniem i krzykami. :( Nie znosi. Ale młodsza daje radę lepiej. No takie charakterki ;-)
Ja mam pół pokoju rzeczy po dziewczynkach do sprzedania - i mam tak samo jak TY!! Boje się tego pozbyć ;-) :D A co jak wyskoczy dziewczyna?!
Wszystko zalezy od dziecka niestety moja 6 latka miala juz kilka razy krew pobierana bo mamy badania genetyczne i jest bardzo dzielna rozumie ze jest chora i musimy sie badac ale jak miala bym isc z synem 3 lata to masakraaa w zyciu nie da.

reklama
Wszystko zalezy od dziecka niestety moja 6 latka miala juz kilka razy krew pobierana bo mamy badania genetyczne i jest bardzo dzielna rozumie ze jest chora i musimy sie badac ale jak miala bym isc z synem 3 lata to masakraaa w zyciu nie da.

Otóż to - starsza jest panikarą i łatwo wpada w złość. Młodsza spokojniejsza. ;-) Dwie siostry a inne jak ogień i woda. Blondynka i szatynka, skowronek i sowa.....

Do góry