reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

hej dziewczyny :)
jak samopoczucie z rana?
ja zwymiotowałam po wypiciu herbatki :(
teraz biore sie za obiadek dla meza, dzis kopytka z sosem pieczarkowym ale tragedia bedzie w ich robieniu bo ciagle chce mi sie wymiotowac :)
ale My mamy znosimy wszystko dla dzidziusi :)
Samopoczucie tragedia, drugi dzien wymioty, teraz do kolekcji cholernie głowa zaczela mnie bolec... maz mnie pociesza ze moze jak mam az taki kijowy poczatek to porod bedzie lajtowy :)
Witam
Fazerka ani myśl o derpesji.... no coś ty....choć wiem że ciężej wykonać !
Justa I MadziGaw współczuję przeboi nad kibelkiem.....mnie trochę przeszło-no właśnie trochę.Czasem mnie mdli rano czasem po południu a i wieczorem b.często...ale jeszcze nad wc nie wisiałam. Też mam problemy z gotowaniem.....żołądek w gardle siedzi :eek:
MadziGaw szczęścia w eliminacjach dla brata!!! Mój syn marzy o czymś takim.....
Mandoza miałam tak przez ponad tydz.....
Malinowa e nie jedno jest....mi już bliżniąt wystarczy...
Hope a może 3 suwaczki po prostu nie wchodzą....może jakbyś miała wersje mini załapał by i 3.... mi elegancko wchodzi suwak ....no tak teraz nie mam...
Witaj Aleksandra
Needi ja też uważam na mojego harpagana .....też portafi przyłozyć...ale wolę nie mieć przygód jak sama z nim w domu jestem.
Kasiulka dzieci nas teraz testują...jednak pora roku swoje robi...latem i wiosną mój super był...wybiegał się wymęczył -głupotki i rzucania wtedy mnie omijały..teraz szkoda gadać nawet....
Julka zleci :)
Lila 13 bliźniaki -syn i córa ,i synek 2 lata i prawie 4mce ma ....
Karolanka czasem wpadaj i pisz co u Ciebie !
a ja zaraz suwak wstawię.....
Aob kochana odezwij się !

Dam rade! To wszystko pewnie przez te cholerne mdlosci... obie damy rade :) w koncu.. bo jak nie my to kto... :)

reklama
Kasiulka, fajny artykuł. Ja właśnie staram się tak samo rozmawiać, pytać o przyczynę, podsuwać rozwiązanie, ale czasem wstępują w nią jakiś diabeł. Ale ja wiem co to jest - geny tatusiowe :confused2::-p

Kasiulka, fajny artykuł. Ja właśnie staram się tak samo rozmawiać, pytać o przyczynę, podsuwać rozwiązanie, ale czasem wstępują w nią jakiś diabeł. Ale ja wiem co to jest - geny tatusiowe :confused2::-p

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Padłam. ja tez tak zawsze mówię ;-)
Choć Maja to ma mój charakter, swoje zachowania w niej widze, Milenka bardziej tatusiowa.... choć czasem - obie - caaaały tatus! :szok::szok::szok:

Ładne macie te inne suwaczki :tak:
Kkasiula, właśnie taki jak Twój pamiętałam, ale nie mogłam go znaleźć. Ale już mam, jaki mam ;-)
Venicee - to fajne rodzeństwo dla Mikołajka. Mała różnica wieku. Będzie dobrze :tak:

Hej :) dołączam do grona lipcowych mam :) . Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 4 października, więc niby to już prawie 8 tc, ale jak byłam 2 dni temu na USG, to dopiero jest ciałko żółtkowe, więc pewnie to jakiś 5-6? Nie do końca ogarniam temat obliczania wieku ciąży :) ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok ;) pozdrawiam

Witam pisanko :-)

Panno Migotko też mam identyczny problem z ubieraniem z moją starszą córcią. Już przywykłam, że u nas Ona i tylko Ona wybiera ubrania dla siebie i żadnych sugestii nie przyjmuje. Teraz godzę się na wszystko w końcu to jej ubrania nich sama wybiera, ale jak próbowałam jej narzucić swoje zdanie od razu histeria gotowa. Więc odpuściłam pozwoliłam jej samej decydować w tej kwestii, choć czasem dziwnie bo nowa sukienka a Martynka za chiny jej nie nałoży, mimo tego, że sama wybrała ją w sklepie była w niej raz i stwierdziła, że więcej jej nie nałoży. Ale nic nie mówię , trudno. Zawsze jest szansa, ze młodsza Lenka ją nałoży jak podrośnie, albo i nie :-D. I my zawsze wieczorem wybieramy te ubrania,kładziemy obok łóżka, rano już tylko je nakłada i dzięki temu unikamy histerii. Ale my musimy tak bo 6,20 już wychodzę z dziewczynkami z domu.

Mam w końcu suwaczki :-D:-D, dziękuje za radę Kasiulka zrobiłam tak jak radziłaś, wywaliłam wszystkie, ustawiłam od nowa i jest nawet trzeci niespodzianki małej:-)

Ostatnia edycja:
Hej Pisanka :D
Lila no czy dobrze ? to nie wiem ...Miki miał być naszym ostatnim dziecięciem....
Ale ponuro za oknem brrrr ochyda!
Przed blokiem ,no mały kawałek od...robią mi lodowisko:-D Córa bedzie happy !

Kochane moje czy jak mam oznaczona grupe krwi z czynnikiem Rh to w tej ciazy tez musze robić to badanie? Badania krwi robie prywatnie jest ich 16 więc jak nie ma potrzeby to nie ukrywam ze szkoda mi.kasy a lekarz byc moze wypisał to po prostu z automatu. W gabinecie nie widziałam dlatego nie dopytalam. Zawsze 35 zl w kieszeni:) i tak mam konflikt z mężem więc będę musiała to kontrolować ale nie wiem jak to jest na początku. Dzieki za odpowiedz juz z góry

Olcia jeżeli macie konflikt serologiczny to rób koniecznie.
My też mamy i lekarz powiedział, że trzeba mimo tego, że już wcześniej ta grupa krwi była oznaczona.

reklama
U mnie tez konflikt serologiczny, ustalac grupy krwi znow nie bede musiala... jedyne co to trzeba kontrolowac czy nic sie zlego nie dzieje... ehhh znowu kucie co miesiac :/

Do góry