reklama
Kamcia2810
Fanka BB :)
Suwaczki wchodza różne, ja mam inne, a jest widoczny, prawda?? A - dla tych, co nie mogą wstawić - usuńcie wszystkie, te stare i wrzuccie nowe. Mnie pomogło
Ja wszystko usunęłam i dalej nic mi nie wychodzi. Dam sobie już spokój bo tylko niepotrzebnie nerwy tracę. Trudno, nie będziecie widzieć wieku mojej ciąży :-(
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Ja wszystko usunęłam i dalej nic mi nie wychodzi. Dam sobie już spokój bo tylko niepotrzebnie nerwy tracę. Trudno, nie będziecie widzieć wieku mojej ciąży :-(
A wychodzi Ci komunikat o błędach???
Kamcia2810
Kochane moje czy jak mam oznaczona grupe krwi z czynnikiem Rh to w tej ciazy tez musze robić to badanie?
Po co masz znowu robić oznaczenie grupy krwi? Przecież to jest bez sensu bo tobie krew nie zmieni się. Lekarz potrzebuje tylko dowodu, żeby mógł wpisać do karty ciąży bo nie może wierzyć ci na słowo, więc wystarczy jak pokażesz mu wynik który robiłaś w pierwszej ciąży.
Jeżeli ty masz Rh(-) a mąż ma Rh(+) to macie niezgodność krwi...konflikt powstaje jak ty masz Rh(-) i dziecko odziedziczy po ojcu Rh(+) Tak mi to mój lekarz tłumaczył. U mnie jest taka sytuacja i dlatego od razu dostanę skierowanie na badanie obecności przeciwciał. To badanie robi się dokładnie w 12 tc. Wiem bo w drugiej ciąży dostałam to skierowanie i niestety nie zdążyłam już go zrobić
aleksandra_25
Początkująca w BB
witaj Pisanko
Skoro o badaniach mowa ja właśnie teraz jakoś muszę się wybrać i zrobić kilka ale strasznie tego nie lubię zawsze mi się słabo robi przy pobieraniu krwi... No ale dla Maluszka trzeba się przebadać, żeby Mamusia była zdrowa Mamusia... Hmm... Jeszcze się nie przyzwyczaiłam chyba do myśli, że będę Mamą Wy też tak macie/ miałyście przy pierwszym Maluchu?
Skoro o badaniach mowa ja właśnie teraz jakoś muszę się wybrać i zrobić kilka ale strasznie tego nie lubię zawsze mi się słabo robi przy pobieraniu krwi... No ale dla Maluszka trzeba się przebadać, żeby Mamusia była zdrowa Mamusia... Hmm... Jeszcze się nie przyzwyczaiłam chyba do myśli, że będę Mamą Wy też tak macie/ miałyście przy pierwszym Maluchu?
Aleksandra w 1 ciąży ciężko mi było uwierzyć że jestem w stanie błogosławionym....dopiero jak brzuch zaczął rosnąć dotarło do mnie.... a jeszcze inne emocje jak dzieci po cc zobaczyłam....
Ja jeszcze o badaniach nie myślę...
Ja jeszcze o badaniach nie myślę...
madziolina_p
Ja tam tez nie, ja wogole nie pamietam ze w ciazy jestem hehe
Kamcia2810
Ja uwierzyłam dopiero jak poczułam pierwsze motylki w brzuchu
iwonaimaja
ja czuję codziennie jak mam mdłości
reklama
Usmiechnieta
Juz nie dam rady odpisac kazdej bo od rana to napisalyscie sporo.
Tez mam z mezem konflikt serologiczny ale ja distawalam zastrzyk na to w trakcie ciazy i po porodzie zeby moj organizm przez przypadek nie wzial maluszka za intruza.
Wy tez tak mialyscie czy tylko kontrolowac kazali ?
W tej ciazy mam wizyte 1.12 wiec sie dowiem jak to bedzie wygladac.
Tez mam z mezem konflikt serologiczny ale ja distawalam zastrzyk na to w trakcie ciazy i po porodzie zeby moj organizm przez przypadek nie wzial maluszka za intruza.
Wy tez tak mialyscie czy tylko kontrolowac kazali ?
W tej ciazy mam wizyte 1.12 wiec sie dowiem jak to bedzie wygladac.