reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Agulam,na początek ja też polecam zupę-krem.

Doti,moja córka kiedyś jadała wszystko co dostała. Lubiła brokuły , kalafiora, szpinak,jajka.
A teraz jajka pod żadną postacią nie tknie. Jedynie omlet puszysty z dżemem, bo nie widać jajka.

Ryby uwielbia,nawet ja,dzięki niej przekonałam się do łososia. Ale nie jadam sushi,owoców morza.
Mąż za to uwielbia, ale jada najczęściej w knajpach,

Generalnie weszliśmy w etap ,że każda nowość dla dziecka jest fuj,nawet jeżeli składniki zna i lubi...:no:

reklama
Ja moge juz chyba tylko lezec i czekac na porod, ograniczajac swoje wyjscia do jednego w ciagu dnia... :-)

Bylismy w sklepie. Czulam sie jak w innym swiecie przez te tlumy. Po dojsciu do kasy nie mialam sily stac na nogach. odpoczelam w domu, pogoda ladna, wyszlam na spacer. Po godzinie mialam dosc. Teraz leze i sama nie jestem pewna co mnie boli...

Chcialabym byc aktywna, a nijak nie moge. Czuje sie cholernie ograniczona!

Tusiaczek - moglabys w koncu wyzdrowiec. Jak sie czujesz?

Makota ja się też ostatnio obco czuję w marketach czy nawet większych sklepach :no: Dziś zaszłam do carrefoura i zwiewałam stamtąd czym prędzej. Stanęłam z młodym do kasy z pierwszeństwem - o ustąpieniu miejsca w kolejce nie było mowy, bo przecież już się władowali na taśmę, a na dodatek dwie osoby poprosiły mnie o przepuszczenie w kolejce, bo się spieszyły na bezpłatny autobus :baffled: u nas nie obowiązuje taryfa ulgowa dla ciężarnych czy co? Wolę swój osiedlowy sklepik...

Moje ciasto rabarbarowe wyszlo dobre, byli znajomi i prawie całe poszło :)

Ale brzuch mój nie lubi gości...twardy mam i bolacy, nospa słabo pomogła....

Malgos nie przemeczaj sie. A to moje rabarbarowe w duzej mierze dla sasiada;p
Makoto tak, moj syn przekichal sobie u sasiada, ktory wzial go ze swoim synem na basen a ten mial go w d...

Ostatnia edycja:
Moje rabarbarowe miało mieć pianke bezowa na wierzchu, ale jak sie ubija jajka blenderem, to pianka nie wychodzi...

Ostatnio codziennie wieczorem mam twardy brzuch, taki twardy , ze aż boli od środka.... Wizyta w czwartek.

I się skończył "Jak urodzić i nie zwariować" :tak: oczywiście poryczałam się już przy J.Lo tulącej dzieciątko :sorry2:
Niech i nam wszystkim się szczęśliwie zakończy to oczekiwanie :tak:
Dobrej nocki!

Ps. Wasze ciasta wyglądają i brzmią pysznie :-)

reklama
U nas też dziś ciasto rabarbarowe - właśnie się piecze
o takie robię, jeszcze 7 minut do wyjęcia z piekarnika
Zobacz załącznik 624761

Córce od początku podsuwałam dziwne rzeczy do jedzenia.Zajada się krewetkami, sushi, mule, oliwki uwielbia...
Zawsze w restauracjach na nią z podziwem patrzyli jak była młodsza :-D
Szparagi lubi tylko w postaci zupy.

nie denerwujcie mnie z tymi ciastami!! albo dajcie przepis....eh ja to mam ochote na drozdzowe ze sliwkami :dry:

Do góry