reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witam kobietki:)
Naprawde piszecie na potege hehe ja w sumie czytam was dwa razy dziennie ale pierwszy raz wchodz mniej wiecej tak jak dzisiaj i juz lladnych pare stron jest do nadrobienia :):)
Julia trzymam bardzo mocno za ciebie kciuki :)
Co do moderatorek rowniez nie mam nic przeciwko.

Jesli chodzi o pomoc to u nas jest to trudniejsze bo nie mieszkamy w pl ale dla nas to nawet lepiej bo jak narazie jestesmy zgodni ze ten poczatkowy okres chcemy przejsc razem z mezem. O dziwo to moja tesciowa caly czas gada ze napewno bede chciala swoja mame przy sobie i mi ja tak wciska na sile a moja mama caly czas powtarza ze jak bedziemy chcieli to przyjedzie ale sie nie narzuca. Ciesze sie bo glupio by mi bylo jej odmowic jakby bardzo chciala.

A tak pozatym to mam problem odkad wrocilam do pracy strasznie bola mnie plecy a wlasciwie to nawet nie plecy tylko gorna czesc posladkow czasem jak dlugo posiedze to ciezko mi stanac na nogi:/ a zaczelo sie od tego ze w pracy ciagle jestem na nogach:/ wiztyte u poloznej mam za tydzien to zapytam ale moze wy wiecie co to moze byc??

reklama
Julia - to pewnie jakiś błąd admina może w nicku? minisia pewnie to załatwi ;-)

Hobbit - moja mama jest z tych co słoiczki są be, pieluchy na szczęście nie, ale słoiczki!!!!! co ja się nie nasłuchałam :baffled: ale o ile nie jestem osobą asertywną to tu i w kilku innych kwestiach związanych z córką postawiłam na swoim :tak:

Tynka - jak swędzi to najlepiej do lekarza, zanim gorzej będzie

Minisia - czytałam o moderatorach, ale nie wiedziałam co odpisać, a ja się na tym nie znam, więc cieszę się, że ktoś się na ochotnika zgłosił i popieram dziewczyny :tak:

Limonka - nie pomogę z plecami, czegoś podobnego nigdy nie miałam, choć czekam co będzie z moim kręgosłupem po drugim dziecku :szok:

Tak piszecie o tych kolczykach - ja akurat nie mam - to mi się przypomniała historia zasłyszana od mamy mojej przyjaciółki - jest położną z wieloletnim stażem i kiedyś bada ciężarną, a tu jej palec w jakąś dziurę na brzuchu wszedł - powiedziała, że się niemiłosiernie wystraszyła, że kobiecie dziurę w brzuchu zrobiła zanim się zorientowała, że to po kolczyku :laugh2::laugh2::laugh2:

A ja nie wiem, jak będzie z moimi mamami;) Moja bardzo się przejmuje, ale pracuje, więc chyba nie pomoże zbyt wiele. Teściowa też pracuje, poza tym ma w domu 9latka jeszcze. Najbardziej bym chciała, żeby mój mąż wziął przynajmniej te 2 tyg. wolnego, żebyśmy razem nauczyli się obsługi noworodka od zera;)
Jeśli chodzi o witaminy, ja też nic nie łykam. Ciągle jestem na Duphastonie. Niby od 16tego tc łóżysko zaczyna wytwarzać progesteron, ale wizytę będę miała w 19tc więc pewnie dopiero wtedy odstawię. Swoją drogą możliwe, że to będzie już badanie połówkowe?:>
W końcu powiedziałam w pracy, żeby szukali kogoś na moje miejsce. Nasłuchałam się, jak to trudno będzie mnie zastąpić, nie powiem miło mi się zrobiło. Ciekawe, czy uda się wrócić do tego samego składu po macierzyńskim. U mnie same młode kobiety, więc nigdy nie wiadomo;)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki... Myślami jestem z wami la luna, julia i wszystkie pozostałe :)

hej dziewczyny :-)

Ja od dwóch dni choruje :-( byliśmy z mężem na weekend na wsi u rodziny i chyba połapaliśmy jelitówkę :baffled: i jedyne co mogę przełknąć to bułka z masłem. Możecie coś polecić na żołądek co mogłoby pomóc i nie zaszkodzić maluszkowi ?

Co do rodziców to już mama jak i teściowa zadeklarowały swoją pomoc po porodzie, póki co się cieszę, w pierwszych dniach może mi być ciężko, tym bardziej, że nie mam żadnego doświadczenia, a więc dobrze, że będę miała w razie co wsparcie :-)

Trzymam kciuki za wszystkie zestresowane mamusie, trzeba wierzyć, że będzie dobrze :-)

hej dziewczyny :-)

Ja od dwóch dni choruje :-( byliśmy z mężem na weekend na wsi u rodziny i chyba połapaliśmy jelitówkę :baffled: i jedyne co mogę przełknąć to bułka z masłem. Możecie coś polecić na żołądek co mogłoby pomóc i nie zaszkodzić maluszkowi ?

Co do rodziców to już mama jak i teściowa zadeklarowały swoją pomoc po porodzie, póki co się cieszę, w pierwszych dniach może mi być ciężko, tym bardziej, że nie mam żadnego doświadczenia, a więc dobrze, że będę miała w razie co wsparcie :-)

Trzymam kciuki za wszystkie zestresowane mamusie, trzeba wierzyć, że będzie dobrze :-)

Węgiel? Kleik ryżowy?

Seorise na powstrzymanie biegunki daje sie malym dzieciom jagody. Ja mam takie zasypane cukrem w sloiczku. Atak to ja stosuje pol lyzeczki zmielonego imbiru z woda-ja wole z letnia i cosik do popicia. To reguluje zoladek. Pewnie dziewczyny poleca siemie lniane. Masz w ziarenkach jak i mielony. Nie wiem ktory probiotyk mozesz.

reklama
Do góry