reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

U mnie też 5h spał ale wcześniej była histeria wierzgał i strasznie się spinal. Nawet podczas pół godz karmienia miał zaciśnięte piastki. Nie wiem czy to nie reakcja na witaminy, bo od dziś K.

U nas też problem z kapielą. Zero relaksu:(

reklama
Undomiel, u nas synek polubił kapiel chyba dopiero za czwartym razem. Wczesniej był pisk a teraz malutek sprzedaje nam uśmieszki gdy tata go chlapie. Cierpliwości.

A co do zaciscietych piastek to mój ma bardzo czesto.

Wstyd się przyznać ale dziś była dopiero 3 kapiel, bo jakoś się nie wyrabiamy. Kapiemy w wiaderku ale nie wiem x czy jednak nie kupic wanny

Piastki są zawsze ale jak się rozluźni to luzuje. Teraz spi przy cycu i bym go już odkładała ale co jakiś czas się rzuca biedaczek

Żaden wstyd :) my na poczatku kapaliśmy co drugi dzien a dopiero po jakimś czasie w te największe upały kapalismy codziennie. Zobaczysz ze jak malutek polubi kąpiele to bedziecie częściej go kapac.
Mój tez pojadl i zasnął. A potem ulał. Przystawilam go do drugiego cyca ale sie szarpał strasznie. Na szczescie zasnął.
A ja musze zaraz isc ściągnąć mleko bo cycek twardy...

Magdalenka sliczny Rafal:)

Laura bardzo lubi kąpanie, za to nie lubi jak już się ja wyjmuje z wanny. No chyba, że jest już głodna, wtedy nawet nie przekupi się jej kąpaniem.
Undomiel, może faktycznie maluszkowi nie pasuje wiaderko, a w wanience jak się go położy to inaczej będzie reagował.
My Laurę z początku też kąpaliśmy co drugi dzień, póki upały się nie zaczęły. Pewnie jak się ochłodzi trochę to powrócimy do takiego kąpania.

My już po karmieniu, pierwszym od 22ej, teraz córka śpi, a ja usnąć nie mogę, bo burza jest:baffled: Zjadłam już kanapkę:/ bardzo głodna ostatnio wstaje, niczym Laura:)) w ogóle mam ostatnio taki apetyt, że siedziała bym tylko w lodówce.
:szok:

A ja nocna zmiane czytam ju drugi raz ale ze karmie glownie butla to nie mam jak pisac...a potem usypiam nalego i padam.

Ja malego kapia co drugi dzien no chyba ze sie bardzo spoci.i lubi kapiel ale nie lubi potem byc wycietany bo mu zimno i trzeba trzymac piecyk zeby na niego lecialo cieple powietrze...wygodnis

Dzień dobry, kapanie maluszka nie należy do naszych ulubionych czynności mimo że dziecko jest spokojne i sobie pływa uśmiechnięte.
zaraz skoncze karmic, umyje ząbki i pójdę na spacer z moimi dziewczynkami. Już nie mogę się doczekać.

Na nocnej zaczęłam czytać ale Melania mnie zszokowala ze po jednym cycu zasnela i w myśl "chwilo trwaj" szybko zasnelam.
Wieczor byl tragiczny, zresztą każdy taki jest! Od 17 do 21 wrzask, kupa, cyc a w pewnym momencie po prostu pada...
Lilla a jak Zola tak ciumka tetrę to skad wiesz że glodna nie jest,?

U nas w kąpieli wariactwo. Zresztą każda wizyta na przewijaku tak wygląda... Nie wiem jak to ogarnąć bo trafia na przewijak glodna więc brak jej cierpliwości a pupe mam jej wietrzyć... Strasznie skomplikowane to wszystko.

reklama
Do góry