reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Anielwe, myslalam, ze Ty juz po. Ale przynajmniej u Ciebie cos sie dzieje. U mnie nadal cisza. Pocieszasz mnie, ze nie ja jedna przeterminowana zostalam. Zycze Ci szybkij akcji porodowej.

Pola, jak taka wysoka goraczka,raczej sama kapusta nie pomoze. Skontaktuj sie z lekarzem albo polozna, zeby sie nie pogorszylo.

Ka.wo, jakie ktg? nawet nie wspomnial o tym, ze powinnam zrobic.
W srode mam wizyte, pewnie dostane skierowanie do szpitala i moze jeszcze pare dni L4. Na nic wiecej nie licze :(
u mnie nawet marnego skurczu, dopiero jak spojrze na brzuch dociera do mnie, ze go mam. Cala ciaze bole, skurcze, zmartwienia, a teraz nic :( pochlastac sie mozna

reklama
Pola, poradź się położnej :tak: ja też muszę się w końcu zebrać żeby zadzwonić do laktaorki, bo coś czuję, że zaczynają się problemy...
Hubson - a jak Ty się w ogóle czujesz?

Przepraszam ze tylko o sobie. Mam goraczke 39 stopni i umieram :(
Na zewnatrz (i w domu tez) żar a ja siedzę pod kocem :(
Na dodatek maz pojechał załatwić jakaś sprawę w pracy i jestem sama z synkiem. Czuje ze nie mam na nic sił.

POLA NATYCHMIAST TO POŁOŻNEJ LUB LEKARZA DZWOŃ. TAKIE ZASTOJE I GORĄCZKA MOGĄ MIEĆ KATASTROFALNE KONSEKWENCJE. Wszystkie radzimy to samo!!!

Cześć kobietki :)

Widzę, że dzisiaj nie ciekawe nastroje panuje:/ U mnie też tak średnio bo ciężką nockę miałam:/ Małż wstawał i pomagał a teraz obrażony na mnie spi. Poszedł z ironicznym tekstem " może idź spać.. Ja: wyspałam się.. On: O proszę wyspała się a to dziwne" Normalnie myślałam,że go strzele od trzech dnich tak naprawdę ja się tylko małą zajmowałam bo on albo grill z kumplami albo w pracy całymi dniami to jak teraz ma wolne to pretensje, że jedną noc się dzieckiem pozajmował:/:/ Zła jestem strasznie.

Pola idź do lekarza jak dziewczyny radzą.
Sokoja a czemu odesłali cię do domu?? Powiedzieli coś konkretego??
Hubson, Anilewe współczuję wam, wiem że już byście chcialy tulić maleństwa i do tego jeszcze te upały pewnie wam nie pomagają.
Lilla nie przejmuj się teściową.

Co do pieluch też zazwyczaj zmieniam przed karmieniem, ale czasem pojawia się konieczność zmiany po na skutek produkcji :) Przed karmieniem niestety często płacze i nie lubi zmiany ale jakoś musimy obie to przeboleć.

A poza tym dziewczyny zaczynam się trochę martwić o Julę :( Mam obawy, że może mieć to wzmożone napięcie mięśniowe i jutro chyba się przejdę do położnej. Z objawów to m.in strasznie się wygina w tył (główkę bardzo odchyla brzuch wypina i takie "C" się robi z jej ciałka), przy cycku strasznie się szarpie (głównie w nocy też mi tak głowę mocno odchyła oczywiście z cyckiem w buzi) no i bardzo często ma rączki w piąstki zaciśnięte, aa i czasem jak prostuje nóżki to jedna albo druga przez dosłownie 2-3 sekundy jej tak drży. :(:(
Mam nadzieję, że to nic poważnego ale martwię się ::(:(

Pozdrawiam i kciukasy za dziesiejszy dzień :)

Pola ja to przerabialam z Ola - kapusta z lodówki roztluczona tluczkiem do mięsa, tak żeby sok puściła i do stanika, nurofen weź ( na ból pomoże i na zapalenie i gorączkę) i spróbuj delikatnie odciagac. Przystawiaj jak najczęściej, przed przystawieniem ciepły oklad, np uprasuj pieluszke i przyloz, po karmieniu nowa.kapusta, im więcej soczysta, tym lepiej. Jak zacznie kisiec to znaczy ze dobrze wyciąga...zmueniaj ja jak wyschnie i będzie dobrze. Mi na drugi dzień było już ok, a zapalenie mialam takie, ze ręką nie mogłam ruszyć

koszmarna pogoda dla cieżarówek i maluszków :(

Pola, za duża gorączka jak na samą kapustę :-( zadzwoń do lekarza.
Sojka, tulę kochana. ja ide jutro i nie wyobrażam sobie nawet powrotu.

reklama
makota, z tego co pamiętam zaczyna sie normować po miesiącu dopiero, chociaż każdy jest inny i to tez pewnie troche indywidualna sprawa.

Do góry