reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Póki co wstrzemięźliwośc ;)) nie mam zamiaru przeżywać takich stresów i sie bac :no: plamienie juz sie nie pojawiło ale lepiej dmuchać na zimne... bole brzucha sa rzadko , juz dużo mniej niż na poczatku , mam nadzieje ze sie wszystko unormuje... :happy2:

Dziewczyny pytam, bo zastanawiam się czy umawiać się do lekarza w tym tygodniu, czy jednak poczekać. Muszę iść prywatnie, bo na nfz kolejki masakryczne! Kasy nie mam, a jak pójdę za wcześnie to i tak niczego się nie dowiem:( Przeceż mogę być dopiero w 3-4 tygodniu... Poprzednia ciąża zagrożona, więc mam straszny mętlik w głowie:( Poradźcie coś proszę... Mogę wiedziec kiedy doszło u Was do zapłodnienia?

no u mnie też jest na razie niejednoznaczne, bo teoretycznie mając pierwszy dzień okresu 14.10 to powinnam mieć owulację jakoś koło 26 aczkolwiek nie kogło wtedy dojść do zapłodnienia, jak już to najszybciej koło 29. Dlatego zapisałam się na 27.11 do lekarza, żeby miec choć cień nadziei, że będzie widać serduszko. Też chodze prywatnie.

no u mnie też jest na razie niejednoznaczne, bo teoretycznie mając pierwszy dzień okresu 14.10 to powinnam mieć owulację jakoś koło 26 aczkolwiek nie kogło wtedy dojść do zapłodnienia, jak już to najszybciej koło 29. Dlatego zapisałam się na 27.11 do lekarza, żeby miec choć cień nadziei, że będzie widać serduszko. Też chodze prywatnie.

Też chodzę prywatnie. Wizytę mam za tydzień. Stwierdziłam, że nie ma sensu wcześniej. Chociaż podobno już od 21DFL bije serduszko, czyli u mnie od wczoraj..

kopacz oczywiście ze sa możliwe ;) same mdłości jeszcze nie powodują związku miedzy Tobą a kibelkiem :-D moze was tylko zbliżają do siebie :-D ja w poprzedniej ciązy mdłości miałam przez dobry miesiac ale wymiotowałam tylko dwa razy , w tej jeszcze ani razu a mdłości mam od tygodnia ,:happy2:

Aniu, przykro mi z powodu straty, tulę mocno :-(
Venus ja miałam @ 12 października, ale zaszłam na początku listopada bo przesunęła mi się owulacja, stawiam jakoś na 2-4 listopada. I też myślę, na kiedy sie umówić, bo pewnie pójdziemy prywatnie do polskiej przychodni tutaj, a to sporo kosztuje i chciałabym dobrze trafić z terminem.

Widzę, że temat przewodni to mdłości i prezenty ;-) Do tej pory zmuliło mnie 2 razy, pierwszy raz na widok surowej papryki :szok: a drugi, jak poczułam zapach wybielacza do czyszczenia łazienki :baffled: Ale rozmowy z kibelkiem jeszcze nie było...

Co do prezentów, to jeszcze nie kupione ale pomysły już jakieś są. Dla Gabrysi mamy póki co mikołajkowe upominki, a nad gwiazdkowymi musimy pomyśleć jeszcze, bo nasza panna w Wigilię dodatkowo kończy 2 lata... :tak:

reklama
dziewczyny mam pytanie: całą ciąże chodziłam do jednego lekarza, teraz na pierwszą wizytę tez do niego jestem umówiona i podejrzewam, że jak serce będzie biło założy mi kartę ciąży, jednak chcę zmienić na innego. I teraz co z kartą ciąży? Daję ją po prostu temu nowemu czy On mi zakłada nową? I jak to jest z tą pierwszą wizytą przed 10 tyg, będę musiała mieć zaświadczenie od tego pierwszego lekarza? Bo nie wiem czy uda mi się zapisać do tego nowego przed 10 tygodniem. Miała któraś taki przypadek?

Do góry