reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
czesc dziewczyny:)

nocka jako tako;)zasnac nei moglam a potem jakies dziwne sny mialam:baffled: ale czuje sie wyspana:)

po snaidanku juz,poleze sobie troszke a potem czas wstawac coby na wizyte zdazyc:tak:musze wlsoy/glowe umyc,nie lubie:no:

ładna pogoda dzis ,ale sie ciesze:)))

miłego dnia:)

Jak tak czytam co Was boli i co Wam dolega, to mam wrazenie, ze mam to samo tylko inaczej to opisuje. Nie martwie sie jak cos mnie zaboli, ale moimi uplawami. Te glubulki, ktore sobie laduje co wieczor sa az na 2 tyg. Ochydnie sie ich uzywa, nie jestem pewna czy czuje poprawe, no i za 2 tyg to ja bede w 36 tc... Sama nie wiem, czy konczyc to opakowanie. Wizyte mam dopiero 5 czerwca
\

Koniecznie! Nie przerywaj, bo może wszystko wrócić. Co bierzesz/ wkładasz raczej;-)?

Ja wstałam wyspana, ogarnęłam wyschnięte pranie i myślę o śniadanku. Mamy przepiękną pogodę, skończył się remont, Adaś od rana dokazuje, słowem - żyć nie umierać:tak: Muszę poodkurzać całe piętro raz jeszcze i przejechać się na mopie, bo jak A. wróci z pracy (urlop się biedakowi skończył), to kładziemy dywany na miejsce. Klaudia będzie zawiedziona, bo samochodami dobrze się jej po gołym parkiecie jeździło:-D Muszę się dziś do rossmana i apteki wybrać, bo skończył mi się płyn micelarny i prawie wszystko co biorę - gaviscon, magnez, witaminy, żurawit też już kilka tabletek na ostatnim listku..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej hej

Wróciliśmy wczorej popołudniu ale jakoś kiepsko z samopoczuciem było i zaległam w łóżku. Ostatnie dni to jakies też ciężkie miałam, ale widziałam że kilka z Was pisały to samo. Brzuch ciągnie, twardnieje, ciśnienie mocno spada a poleżeć nie ma zbyt wielu okazji. No ale damy radę.
Szukałam wczoraj jakiejś fajnej aranżacji balkonu bo tylko taki malutki nam zostanie i nawet było kilka ciekawych pomysłów także czas przejść do realizacji, szkoda tylko że funduszy brak i trzeba robić najtańszym sposobem :)
To na razie tyle bo Igi już marudzi że na dwór chce.
Buziaki dla Was brzuchatki i do potem

Cześć dziewczyny :)
witam mamusie po dlugim czasie. :)
Kilka stron do tyłu widze że chyba wszystkie czujecie się w miare dobrze ? to jest najważniejsze ;)
terminy siię zbliżają nie moziecie sie juz doczekać ? ja tak :) ale troche sie boje, wkoncu to pierwszy raz dla mnie ;)

dlatego mam pytanie, wyprawkę mam juz powoli zrobioną , został mi jeszcze zakup kosmetyków dla córeczki , możecie doradzić jakąś najlepszą wg was firmę ? Kosmetyki do kąpieli no i pielęgnacji , tyle jest tego do wyboru że sama nie wiem co wybrać ;P

Witam się i ja:)

makota Ty chyba północna część kraju?;> w którym szpitalu zamierzasz rodzić? Ja też mam problem ze spacerami- szybko się męczę, jest mi ciężko i muszę co chwilę przystawać, bo mała się chyba tak układa że mi naciska na krocze i mam problem żeby się ruszyć;)

Ja mam termin na 7.lipca i też ok 11kg, tylko dzidzia wg USG spora bo w 32tc ok 2,3kg. Po przekroczeniu 10kg przestałam się przejmować wagą, bo czy jest różnica czy przytyję 12 czy 16.
Mam coraz gorsze noce, jeszcze mąż lubi się przytulać i zasypia na środku łóżka a mi ciężko z tym brzuchem się obrócić na drugi bok a biodra booolą.
Mam jeszcze pytanie do was- też odczuwacie czasem ruchy dziecka jako wyjątkowo bolesne? Moja ma rytuał, zaczyna o 22 lub przed takie szaleństwa, że wszędzie czuję te jej długie kończyny, aż mi się wczoraj gorąco zrobiło i musiałam wstać. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym w necie nie poczytała paru niepokojących informacji, że ból może być wynikiem zbyt małej ilości wód płodowych. A wizyta za 2 tyg.
Udanego dnia dziewczyny!

Tynko odsyłam do wątku wyprawkowego i stamtąd ewentualnie na bloga Sroki (Sroka o..), dobre opinie na rossmannowska seria dla dzieci.

Floriana, tez tak mam, ze czasem bardzo bolesnie odczuwam ruchy, szcsegolnie jak .mlody zacznie sie przeciagac i nogi rozprostowywac. Wtedy az podskakuje bezwiednie i goraco mi sie robi. Wody mam w normie ( usg tydzien temu bylo ok), nie przejmuj sie. I nie czytaj za duzo, bo to nie pomaga.
Dzieci juz duze, coraz silniejsze to i pokazuja na co je stac :)

reklama
Czyli muszę się z tym pogodzić;) Heh, a potwierdziło się u was w przypadku starszych dzieci, że pokazały swój temperament już w brzuchu? że te bardziej aktywne były też aktywne po urodzeniu? Moja teściowa ma taką teorię;) Mówi, że mąż mój też szalał i potem przez jego pierwsze 3 m-ce dał jej ostro popalić...

Do góry