reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

mała monis, jak się cieszę, że to nic poważnego :)

Anetko, chcieć to móc ;) Ja, jeszcze rok temu guzika nie umiałam przyszyć, aż któregoś dnia wpadłam na pomysł, że kupię sobie maszynę ;) Takie widzi mi się ;) Założenie było takie że będę szyła zabawki. Jakby mi wtedy ktoś powiedział, że za rok będę szyła ciuszki dzieciom albo torby to bym go na głos wyśmiała ;)

Też zgadzam się z tym co piszecie o przeznaczeniu. U mnie to też często się sprawdza

reklama
Witajcie kochane!
Corin- widziałam torbę na fb, jak dla mnie wprawiłas sie już i kolejne etapy w tej akademii szycia to bedzie dla Ciebie pikuś!
Anetko-dobrze, jak mozesz sie rozerwac troche u rodziców.
Daga-torcik na zdjęciach tylko widoczny czesciowo, ale efekt jest....Doceniamy wkład własny Twojego ślubnego!
U nas urodzinki za 4 tyg więc chetnie sie tu napatrze na wasze dziela i chyba skusze sie o przygotowanie tortu samodzielnie. Jeśli chciesz, podziel sie ze mną przepisem i sposobem przygotowania, wiem, ze nie pieczesz zawodowo(w tym sensie, ze tak na co dzien), wiec myslę, ze sposób w jaki mi to wytlumaczysz , bedzie dla mnie czytelny:)Jesli oczywiscie chce ci się tyle pisac:)albo moze inne dziewczyny podeslecie mi na priw wasze inspiracje www?lu sprawdzone wasze przepisy, bo ja raczkuję w pieczeniu tortów:()Jowitka pięknie wyglądała
U nas weekend z wysoką gorączką- 38,7 po czopku!Juz po złobku filipek byl niewyrażny, ale w sobote go rozłozylo na maksa!na IP oczywiscie fochy, dlaczego tu przyjechalismy, ble, ble...podejrzewałąm ze Filipka cos ugryzło na szyi innego niz komar, bop bardzo mu spuchło...Ale okazało sie ze ma opryszckę na gardle i gardlo zaczerwienieone. dosta.lismy bactrim i tantum verde, ibum co 6 h. juz wczoraj bylo widac ogromną poprawe, tryskal humorkiem, lek zaczal dzialac. opuchlizna z szyi zeszla, pojawila sie zas przy nadgarstku, cholerne komary!chyba ta opuchlizna wynika z tego ze mial 2-3 ukąszenia w tym samym miejscu, albo moze jakies meszki go pogryzły, bo naprawde opuchlizna jest duzą, na wielkośc np biszkopta!i twarda!ehhh..
Moja przyjaciolka urodzila w piatek, szybko, bez komplikacji, maly nie chcial jesc, okazalo sie ze ma infekcję w pluckach..podleczono, nie ma apetytu nadal, co zje to zwroci, robią kolejne badania, A ona załamana, bo maly praktycznie byl z nią moze z godzinkę a teraz caly czas są osobno, nie przewijała go, nie przebirearala i drzy o jego zdrowie....uryczalam się z nią przez telefon, nie potrafie jej pomoc....po pracy jade do nich do szpitala, wysciskam ją, bo nic wiecej zrobic nie mogę!3 majcie kciuki za szymusia!
Pozdrawaim Was mamuski
Monia-odezwij sie!
Daga- napisz jak udal się Wam imprezka!i jakie byly prezenty, of corse...

Ostatnia edycja:
Witam się po weekendzie :)

My wczoraj byliśmy trochę u teściów, a potem na festynie w naszej miejscowości. Zdjęcia na fb :-D Było bardzo fajnie, tylko komary trochę gryzły, bo obok jest staw. Kupiłam w tamtym tygodniu Kindze taki spray od komarów, ale powiem Wam, że mało skuteczny. A prawie 30 zł w aptece. U nas okropnie gryzą wieczorami, bo mieszkamy blisko lasu (jakieś 2 km) i łąki są podmokłe opodal.
Kinga coraz więcej mówi, z nowych słów: tlaktol, apalat, apata (łopata), bajas (balas - jak zrobi kupę :) ), abie - grabie, adaj - siadaj, ikać - sikać i jeszcze kilka w tamtym tygodniu się pojawiło.

daga, widzę, że urodzinki udane :) Jakie Wy obie jesteście z Jowisią podobne :) No skóra zdjęta z Mamusi :-D Torcik piękny Ci wyszedł, zazdroszczę talentu :tak: No i oczywiście każda pomoc męża jest zawsze nieoceniona :-) Koniecznie pochwal się prezentami dla Małej ;-)

mała moniś, zdrówka dla Fifiego! Kinga raz miała afry, jak miała (10 mcy), to inaczej opryszczkowe zapalenie jamy ustnej. Wiem, co to za ból dla dziecka. Miała wtedy przepisane tantum verde i ibum tak jak u Was. Też szybko była poprawa. Jeść nie chciała, a piła tylko łyżeczką po kilka łyczków. Mam nadzieję, że i Was to paskudztwo szybko pójdzie sobie. Co do tortu to nie pomogę, bo też jeszcze nigdy nie piekłam :baffled: I wszystkiego dobrego dla Maleństwa koleżanki. Biedactwo małe...

Daga, dziekuję!
Na prawdę tort zrobił na mnie ogromne wrażenie...Dziękuję Ci za przepis i rady, zastanowię sie nad tym lukrem plastycznym. Ale myslę, ze najpierw zrobimy probe z tym i ztym, zeby wiedziec o co chodzi. Moj mąż ma smykałkę do artystycznych dzieł, wiec mysłę ze mi pomoże. A zdradzisz mi przepis na krem maslany, ktory ty zrobiłas.?Ja ciasta z kremem pieklam bardzo dawno temu, wiec mozna powiedziec-dawno i nie prawda. nie przepadamy za kremami, pieczemy raczej z owocami na niedziele.
Ja rownież przyłączam sie do Moni-Jowitka jest podobna do Ciebie, naprawdę. chyba samemu nie da sie ocenic czy dziecko jest do Ciebie podobne, bynajmniej ja mam z tym problem:)
Fifi juz lepiej, aczkolwiek wczoraj albo był bardzo zmeczony albo dokuczało mu gardlo, bo bardzo marudził. Dzis za to od rana jak skowronek,uśmiechnięty, tyle nowych słow wypowiedział, a zdania juz są cudowne czasami.Uwaga Pepek(filipek) jedzie!Mamo kakaj!(uciekaj)
Daga- gdybys mi nie powiedziala, nie zorientowałabym sie ze miki pozbawiona kokardy:)Masz rację, ze nie ma co kupowac na przymus prezentu, jak uznacie, ze bedzie jej cos potrzebne to kupicie Jowisi i juz!Jeszcze raz=szacun za torcik:)

Monia,Corin,Anetko,Wisienko,Konwalianko,wydrusia,i reszta mamusiek-hop hop!

Ostatnia edycja:
Hej!

U nas po staremu. Tylko, że moje dziecko się buntuje i od wczoraj nie chce sikać na nocnik :wściekła/y: No cóż...nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Byliśmy dziś w odwiedzinach u cioci, a potem u bratowej, która ma młodszą córkę o 2mce od Kingi. Mieszkamy blisko siebie (2 km), więc co najmniej raz w tygodniu dziewczynki się ze sobą widują, a my możemy kawkę razem wypić ;-)

daga, nie znam męża Twego, ale po tym zdjęciu, które wstawiłaś na fb to takie jesteście do siebie podobne, że szok :szok::-D:-D Ja też nie zwróciłam uwagi, że Miki kokardy brakuje :-D My też nie zamierzamy kupować Kindze prezentu na urodziny, bo po prostu tak jak i u Ciebie mała wiele rzeczy ma, a my nie mamy gdzie tego trzymać, a i tak sporo prezentów dostanie od rodziny. Na jesień planujemy kupić jej łóżko dziecięce i to ma być spóźniony prezent.

mała moniś, jestem, jestem :-D Zawsze podczytuję, tylko nie zawsze mam czas napisać coś albo po prostu weny brak.

Corin, jak tam? Starszyzna na obóz ogarnięta? Pewnie będzie Ci się za nimi tęsknić strasznie...

Monia-wiem, ze czasem czasu brak:)gdyby nie to, ze jestem w pracy, tez bym peniw baaardzo rzadko wpdała, bo jak jestem w domu to albo koncentruje sie na filipku, albo mam cos do zrobienia.Nie przejmuj sie sie, ze kinia sie troszkę zbuntowała. Jeszce nie jest taka znowu duza, zeby musiala koniecznie korzystac z nocnika. teraz dopiero trenuje, nie naciskaj.I tak ma swietne wyniki:)
Corin- Ty bedziesz jak ten mis w duzym niebieskim domu:)Jak jego przyjaciele poszli na festyn bez niego, jak oz sie ekscytowal, ile to on nie zrobi w domu podczas ich nieobecnosci...Nic nie zrobił, bo tesknił:)Jak znam Ciebie, to nie bedziesz sie mogla odnalezc w pustym domu, no prawie ze pustym,bo jeszce Ewunia zostaje:)Niech sie mlodzi wyszaleją
Dziewczyny, podejrzewam, ze fif ma uczulenie na komary, aaalbo kasają u nas inne gatunki komarów, bo ostatnio powtarzają sie u nas wielkie bable po ukaszeniach. wczoraj mial dwa na glowie, wygładały jakby sobie nabił dwa guzy z obu stron głowy, bardzo widoczne z daleka. smarowanie fenistilem nic nie dawalo, zaaplikowałam mu fenistil w kropelkach i dzis sa slady ale takie normalne, a nie takie baryły. słyszlam, ze sa plasterki klejone do ubranek przeciw komarom, wiecei cos o tym?>bo u nas naprawde plaga....

reklama
Do góry