reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej:-)
Podczytuje Was codziennie:tak: U nas ok nawet. Z mezem troche sobie pogadalismy od serducha i wyjasnilismy wszystkie ale. Raczej nie mam nadziei na cudowna poprawe ale na malenka czemu nie. Malemu 3 wychodza i maruda ze hej. Jutro po bystrzaku wybieramy sie do ,,dinozaurow'' cora nas namowila. Miejmy nadzieje ze pogoda bedzie i milo dzien spedzimy. Moi dziadkowie prosili mnie zebym zostala ich opiekunem. Dostawalabym jakas kase z gminy ale babcia sobie to tak wymyslila ze mi dawalaby ze 200 zl a 400 sobie wezmie. Patrzac tylko na kase to akurat tyle pewnie bysmy stracili na dojazdy wszedzie itp ale na kase nie patrze oczywiscie. Przeprosilam dziadkow i powiedzialam, ze ze mnie pozytku by nie mieli (nie mam prawka i nie zawiozeich nigdzie, jestem niedyspozycyjna i zwyczajnie nie mam czasu np na sprzatanie u nich z dzieciakami podczas gdy nawetu siebie musze sie dwoic i troic zeby sprzatnac i ugotowac).
maqnio masz bardzo mlodego tate:-) moja mama tez tyle ma a tata 58 ale absolutnie nie wyglada na tyle. Czesto gdzies chodze z tata i dzieciakami i biora nas za malzenstwo:-D Dla twojego duzo zdrowia i spokoju no i wypoczynku (chociaz podejrzewam ze to typ taki jak moj dlatego pewnie ciezko z tym bedzie). Kurcze to Rozinka dluuugo spi. Gabek tez spi raz ale 1 godz gora 1,5 i i tak idzie spac przed 22.Wstaje o 8 moze tu jest problem.
Tesia oj nezle z Ciebie ziolko:-D ogladalam Nadusi zdjecia i musze stwierdzic ze robi sie coraz bardziej podobna do taty (no niestety kochana ale Gabek tez do taty podobny pocieszam sie zawsze tym ze to ja go znam dluzej niz maz:-D)
monia ja tam lubie remonty (zwlaszcza jak sama moge np malowac albo cos zaklejac:-D) sprzatac po remoncie tez lubie bo widac efekty. Czekam az maz w koncu bedzie w domu to odmalujemy wszystkie pomieszczenia:tak:ja sama zaplanowalam na przyszly tydzien mala renowacje lazienki. Liwia bardzo niechetnie sie kapie (nie lubi) wiec zakupilam cala mase roznych *******ek (kredki, farby do wanny, stempelki, kulki musujace, kolorujace wode, naklejki na sciane i plyny w roznych buteleczkach i ksztaltach itp) pokaze Wam efekt jak mi wyjdziei oczywiscie podzielesie sukcesem w myciu (lub nie;-)) Tzn ze Wy bedziecie miec teraz wiecej miejsca?

reklama
Witajcie,
u nas nic nowego, tylko w końcu przebiła się pierwsza czwórka:rofl2: No i chyba druga też już, ale tak jakoś dziwnie, bo aż tak tego zęba nie wyczuwałam jak z tą pierwszą. No ale przebiła się troszkę i ta druga, więc w sumie mogę powiedzieć że mamy 9,5 zęba :rofl2:
Wczoraj calutki dzień mnie nie było przy małym. Ale sobie odetchnęłam! :laugh2: Ja poproszę o więcej takich dni, hehe.

Konwalianko, Tymek jest po prostu uroczy. Ja mam filmik, którym chciałabym się pochwalić, ale młody jest goły i wesoły, więc jednak nie będę go tutaj wstawiała.
NiL, to fajnie, że trochę udało się chociaż na chwilę naprostować męża.
Maqnio, no nocki to masz okropne, ale może po ostatnich zębach jej przejdzie i będzie pięknie spała, tym bardziej że pokazała że potrafi.

Pozostałym mamom życzę udanego weekendu. Ja dzisiaj spędzam sama, mężasty pojechał w siną dal i będzie późno w nocy, no a młody... już w łóżeczku.

Witam,
Jestem na chwile bo mały jeszcze szaleje:sorry2:
Maqnio, u na tez noce kiepskie ostatnia noc szkoda gadac o polnocy pobudka na kasze, zasnal ale wstal o 4 i szalal do 6.30 po czym spal do 8:sorry2:tyle ze u nas w dzien drzemka o 13 do 14-14.30
Oszaleje przez Bartka, nie zaśnie bez smoczka a gdy zasypia strasznie gryzie. We wtorek kupiłam smoczek a dziś dziura...już nie wiem co robić bo gdy zabiorę piszczy a jednak trochę to wychodzi bo w tym tyg na smoczki pójdzie 25 zl i tak w kółko...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witajcie !!!
Nil a niby czemu ze mnie niezłe ziolko ?przeciez jestem taka spokojna :tak:a co do podobienstwa nadii do tatusia to masz 100 % racje ,Nadia od urodzenia wykapany tatus ,jak zobaczylam Nadusie po porodzie to niemoglam uwierzyc ze dziecko moze tak byc podobne do jednego z rodzicow ,a ciemne wloska ,ciemne oczka na poczatku nawet ciemniejsza karnacja jak moj maz bo ja to blada jak zawsze niebieskie oczy i ciemny blond wlosy ,czasem z profily jak patrze to ociupinke moze i do mnie podobna tak to caly tatus ,nawet niektorzy smiali sie Maly Tomeczek :-Doni nawet jak sie poloza spac to podbnie sie układaja :-)silne geny tego mego mezastego swoja droga badanie dna byloby zbedne :tak:fajnie ze z mezem porozmaiwliscie tak od serca :*
aneta super ze wypoczelas ,zycze wiecej takich dni :)
anula wspolczuje nocek ,a z tym smokiem to niewiem co doradzic ,moja Nadia od urodzenia go niechce ,ale od 2 dni bierze go na spacerze jestem w glebokim szoku ,smieje sie ze na "starosc "pokocha smoka :-pale w domu niebierze wiec bende podawac tylko jak bendzie sie domagac na spacerze ...
maqnio :*
wisienko sunset co u was ?jak maluchy ?jak fasoleczki ?jak wy sie czujecie ?
MILEGO WEEKENDU WSZYSTKIM!!!:)a z nowosci to zalozylam bloga , zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Ostatnia edycja:
Witajcie sobotnio.
W planach sprzątanie i prasowanie. Młody śpi a ja marnuję czas przed głupimi grami na FB :rofl2: Poza tym nie mogę pozbyć się u Filipa kaszlu. Daje jakiś syrop, który poleciła pediatra, ale jeśli do wtorku nie przejdzie to trzeba będzie się wybrać na kontrol. Na szczęście tylko kaszle, bez glutów i gorączki.

witajcie!

Dziś ja mam dzień laby, Młodego wyprawiłam do dziadków na cały dzień. Sami zgłosili się na ochotników, a długo nie musieli mnie przekonywać :-D Ostatnio chodzę jak bomba z opóźnionym zapłonem, taki dzień na pewno mi się przyda. Obiad podszykowany, mieszkanie posprzątane. Co tu dalej robić? :laugh2: Muszę jeszcze zrobić porządek z ciuchami Szymkowymi i wynieść na strych za małe bo zajmują dwa pokoje :szok:

Anula kurcze, trochę kiepsko z tymi smoczkami. Nie wiem co Ci poradzić. Może to tylko taki etap. Oby szybko przeszedł bo faktycznie trochę drogi taki interes.

Nil cieszę się, że sytuacja z mężem trochę się oczyściła.

Tesia to co, robimy nalot Maqnio? :-D:-D Tylko nie wiem co na to jej tato, przecież miał się nie stresować...;-)

Ostatnia edycja:
hej Słonka!!

wkoncu wyszła nam ostatnia trójka i mamy 16 zebów. mam teraz nadzieje, ze kilka miesiecy spokoju bedzie zanim zaczna wychodzic piątki:-D i nocka o niebo lepsza. wczoraj byłysmy na basenie, super bylo,ale wyprawa w zime to masakra jakas.

nil super,ze z małzonem pogadaliscie. i tak uwazam ze z ciebie po prostu złota kobieta i małz to cie na rekach powinien nosic. za dobra dla niego jestes. weż mu powiedz ze ja da Was na tydzien przyjade i cie zastapie. Gwarantuje ze po 2 dniach bedzie do ciebie leciał jak na skrzydłach. ja straszna zołza jestem i generalnie facecie sie mnie boją. nie wiem czy to dobrze czy źle, ale czasem sie przydaje:-D:-D
tesiu:*
miczka, tesia przyjeżdzajcie, moj ojciec lubi towarzystwo kobiet - szczególnie takich fajnych:-D
anula chyba jedyne wyjscie to kupowac tansze, bo raczej nie wytlumaczysz takiemu maluchowi ze nie wolno:tak:

miłej niedzieli!!

Heloł kochane !!!
maqnio to juz duuuzo macie zabkow , no to teraz moze juz nastanie błogi spokoj ,tego wam zycze :tak:a basenu zazdraszczam ,;-)
aneeta 85 niech szybko zdrowieje Filipek :)
BebiKlub, Bebiko - Galeria a tutaj mozna jeszcze na moja prace oddac glosiki ,jesli znajdziecie chwile bende wdzieczna ,jeszcze tydzien mozna glosowac :)

hej:-)

Anula hmmm tez mylssle ze tansze lepiej kupowac, moze jak malemu wszystkie zabki wyrosna to przestanie je gryzc
Aneta jak sie ogolnie czujesz? brzuszek juz podrosl? zdrowka dla Fifiego
Tesia oj Ty spokojna...moze drugi dzidzius bedzie do Ciebie podobny:-D tak mi zawsze moja znajoma mowi ,,ale podobny do taty, nie martw sie trzecie bedzie twoje''
maqnio wierze zes zolza:-D zart oczywiscie. Zawsze mowie mezowi ze za dobra jestem ale to teraz tak mi sie zrobilo. Coraz bardziej to olewam. Kiedys grzmialo i huczalo. wyrzucalam jego:eek: rzeczy przez okno, rozbijalam butelki, jak jeszcze sami mieszkalismy zamknelam go w mieszkaniu a on jakos sie wydostal (bez kluczy) Tak naprawde mam dosc wybuchowy charakter. Swego czasu moja siostra mowila, ze jak kiedykolwiek znajde sobie meza (wczesniej bylo troche delikwentow) to musi byc wyjatkowa pierdo la:-D zeby byl posluszny:-D tata zalamywal rece i mowil, ze raczej nikt ze mna nie wytrzyma:-D Teraz troche skapcialam przez to wieczne siedzenie w domu:-D

Miczka oj masz dobrze z tymi dziadkami, zazdroszcze bo moi rodzice tak sobie nigdy dziecmi sie nie zajmuja (tylko jak np do lekarza ide)

U nas znow grzmi, dobrze w sumie ze meza nie ma:baffled: Gabkowi pierwsza 3 wyszla ehh jeszcze trzy. Mam juz dosc tych zebisk:tak: Wczoraj bylismy w tych dinozaurach. Gabrielek sie bal:-D Liwia jest wielka fanka dinozaurow wiec byla zadowolona. Ogolnie to takie pustki byly moze ze 2 ludzi na krzyz. Wczoraj sobie z bystrzakowymi mamami gadalysmy o zabawkach. Wszystkie mowily ze coreczki interesuja sie kucykami pony itp i biegaja do tesco po nie. Liwia ma cale mnost tych kucykow i akcesoriow ale w ogole sie nimi nie bawi (czesciej Gabek:-D) ona ostatnio zazyczyla sobie figurki dinozaurow:-D te koniki co dziewczynki przynosza w ogole jej nie interesuja:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny :*
nie wiem, no normalnie nie wiem co u Was bo nie mam czasu Was czytać tak bardzo na bieżąco jak zawsze. Wiem że i jedna z Was też ma remont w domu (?) my już go skończyliśmy teraz tylko to nieszczęsne łóżko, tzn narożnik chcemy, jesteśmy uzależnieni od kierowcy jakim jest teściu a ostatni tydzień on pił i du.pa była z transportu żeby pojechać i coś wybrać, masakra. Spimy dalej na podłodze. Natomiast wczoraj mieliśmy pierwszych gości, normalnie bym ich nie zaprosiła jeszcze ale wprosili sie delikatnie, kuzynka z mężem i 9letnią córcią przyjechali, poprzywozili zimowe kurteczki i kombinezoniki dla Blaneczki, posiedzieliśmy, podobało im się u nas bardzo, no ale ja nie do konca byłam zadowolona ponieważ no nie było narożnika i ten efekt był mały... córcia była w 7 niebie jak Klaudia do niej przyjechała :)

A Blaneczka grzeczna, na razie noce spokojne, już coraz lepiej je zupki bo dla niej zupka to najlepiej papka musiała być, ale ostatnio już wcina takie normalne :)

Ja się czuje ostatnio lepiej - chyba przez ten barszcz czerwony kiszony od babci :)

maqnio, jak Wy macie dużo ząbków, Blaneczka ma dopiero 8 :)
Tesia, oj to będe zaglądała na Twojego bloga :)
Anula, tak mocno gryzie smoczki mały? Kurcze czy to przez ząbki? szkoda... przykro mi no bo to taki kurcze dodatkowy wydatek.
NiL, fajna propozycja dziadków ale fakt, wiem co trzeba robić przy dziecku a co dopiero jak się ma dwoje...

Mamcie i dzieciaczki, ściskam Was bardzo mocno i życzę miłej niedzieli :*

PS
aha wczoraj zrobiłam fajne przepisatka - sałatka i jajka faszerowane, na blogu szczegóły - tutaj [klik] :)

Ostatnia edycja:
Do góry