reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Witajcie!!!
Ja dzis w podłym nastroju ,nic tylko sie ryczec chce ,:-(
wydrusiu napewno niedlugo i Wam sie uda i zobaczysz na tescie dwie kreseczki ,trzymam za to kciukaski :*
pia lovesuper ze mala tak ci ladnie spala :)
maqnio ja tez bym zakochala ta swoja miloscia moja Nadusie <3
malamiwspolczuje oby szybko wrocily spokojne noce ,powodzenia w starankach :*
sunse jak humorek ??lepszy ??:*
marzena dzielna twoja corka ,a jak Klaudusia sie ma ?? nie choruje ?? rozrabia ??:)
Wszystkie mamusie serdecznie podrawiam

Ostatnia edycja:
hejka:-)
ja tak na szybko bo Gabka na kolanach trzymam a on oglada baby Jake'a
maqnio dzieki ze pytasz, dzis jest bodajze 8 dzien jak jest ok
tesiu kochana nie smutaj
wydrusiu na pewno sie uda przeciez Lilusia juz jest. Buziak do gory
buziaki a wszystkich was kochane mamusie
aha Gabka wstawilam

Hejka

My dzisiaj tez po sredniej nocy. Macius niestety budzil sie co chwile a po polnocy to juz w ogole nie chcial usnac tylko placz.. uspokoil sie dopiero w naszym lozku jak sie dosc dlugo pogramolil. Nie wiem czy to zeby bo 3 i 4 ostro napuchniete czy zlobek odreagowuje.. Eh wiec ja w ogole nie spalam bo Maly calay czas mnie szukal w lozku. A tak juz bylo fajnie ze spal u siebie, co prawda trzeba bylo pare razy wstac no ale nie spal z nami. Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej. Do zlobka dzisiaj maz go poszedl odprowadzic i stwierdzil ze to trudna dzialka ;-) Bo Macius tak nas pilnuje a jak tylko widzi ze wychodzisz to w ryk. Z dnia na dzien podobno jest lepiej wedlug opiekunek ale mimo wszystko stres duzy dla Malucha. Ciesze sie ze chociaz je i spi. Jutro idziemy na zalegle szczepienia - oby wszystko bylo dobrze.
Ja nadal bez bazy. Coraz czesciej mysle jak to bedzie w lutym jak drugi maluszek przyjdzie i czy damy rade.. w koncu sami jestesmy i jak to wszystko ogarnac. Brzuch mnie coraz bardziej boli.. Niby wyniki sa w porzadku a mnie boli. Sama nie wiem od czego czy z natloku wydarzen czy z nerwow :/ W kazdym razie martwie sie juz tym brzuszkiem - bolal Was dziewczyny w ciazy brzuch? Do tego od poniedzialku do pracy co nie nastraja mnie pozytywnie - bylam dzisiaj na spotkaniu to jakies nieporozumienie. Pewnie w rok tyle bym nie zrobila co mam zrobic w 4 miesiace - super.

Tesia glowa do gory! Faceci czasem inaczej nie umieja zareagowac jak ich sytuacja przerasta. Nie martw sie na pewno i do Was Sloneczko sie usmiechnie i skoncza sie problemy. Kochana i jedz! Bo ty sily musisz miec!! Tule mocno!

malami moze to znowu zeby nie daja Matiemu pospac? I dlatego tak bidulek sie meczy. Oby dzisiejsza nocka byla lepsza :* A Mati spi z Wami w pokoju? kciuki aby mezowi zaczeli placic!! do kiedy zostajesz na wychowawczym?

maqnio i malamii
mezowie po prostu zazdrosni sa ;-) tez by tak chcieli!

NiL no no Gabek to Ci dopiero kawaler! Wyglada rzeczywiscie na 4 latka :-) Super ze z mezem jest ok oby ten stal trwal jak najdluzej!! &&&

Aneta kiedy masz wizyte u gina? i jak psinka? goi sie rana?

kwoka
witaj :-) milo Cie znow przeczytac! wracaj czesciej! jak sie ma Pawelek?

Miczka kciuki za prace oby szybko zadzwonili z dobrymi wiadomosciami!!

wydrusia bedzie dobrze! skad wiesz ze nie masz owulacji? Robilas test owulacyjny? Czy tak dobrze znasz swoj organizm (nie masz objawow owulacji)? Mam nadzieje ze klopoty szybko mina i Lilusia nocke juz dzisiaj bedzie miala super!

pialove aaa super! gratulacje dla meza :-) no i brawa dla Blaneczki - oby jej tak juz zostalo :-)

konwalianka wrocilas? Jak sie udal wypad? Jak Tymus? Odpuscily mu zebiska? Jak z toksynami? Mam nadzieje ze nie ma nowych oznak..

Monia
i jak jest wysypka? jak goraczka? Nie mam pojecia ile powinnas odczekac po trzydniowce :/

Daga
i jak Jowitka w lepszym nastroju? Pospala dzisiaj czy tez pobudka z rana? No i jak po szczepieniu? Na co ja szczepilas?

lece Kochane po MAciusia do zlobka..

Pia, gratulacje dla męża że tak expresowo znalazł pracę!!
Tesia - nie smutaj proszę :* przytul się do Nadusi, ucałuj i uśmiechnij :) szkoda czasu na płacze ;)
Nil - ale poważny kawaler z Twojego Gabka :)) krawat nawet miał fiu fiu :)))
sunset - jejku kochana, oby ten brzuch przestał Cię boleć! mnie w ciąży nie bolał, nie przypominam sobie. Może to stres z natłoku zdarzeń? hmm.. ja miałam tylko tak, że mi stawał brzuch, spinał się ale to już w zaawansowanej ciąży. Pewnie przez ten bolący brzuch dodatkowo się jeszcze stresujesz.. A byłaś z tym u lekarza?? Trzymam kciuki też za lepsze nocki &&& Biedne te nasze dzieci z tymi zębami ech... &&& za szczepienie!!! Sunset - musisz myśleć pozytywnie i skupiać się na tym co dobre, kochacie się z mężem, macie wspaniałego Maciusia i za niedługo Wasza rodzinka powiększy się o jeszcze jeden mały cud - razem dacie radę!!! A czy Ty możesz iść na L4 jak zaczniesz pracę? Może nie ma co się dodatkowo stresować i męczyć.. Ja mam wychowawczy do końca roku i jeśli nie będę w ciąży to przedłużę sobie a jak nam się uda to przejdę na L4. Nie chcę wracać.. Mati śpi od urodzenia w swoim pokoju i w swoim łóżeczku. Nie pękliśmy ani razu i w sumie się z tego cieszę, jeden problem mniej ;)
A my już po zakupach, w sumie kupiłam Matiemu jednego pajaca i jedną podżamkę. Mati śpi a mi się tak nie chce nic robić...

Ostatnia edycja:
Wydrusiu, oby szybko się wyjaśniło, czemu nie masz owulacji.
Sunset, ja pamiętam, że mnie bolał w ciąży brzuch. Samo minęło, ale warto skonsultować się z lekarzem. U mnie to prędzej był stres, bo wtedy szef ostro mobbingował nasz dział (jak i pozostałe działy), i to przełożyło się na moje zdrowie. Może u Ciebie też jest jakiś stresowy okres. Może właśnie warto iść na L4, chociaż pamiętam, że mówiłaś że nie bardzo możesz iść. Co do wizyty u lekarza, to pójdę w następnym tygodniu, chyba ginek już będzie "zadowolony" że nie przyszłam tak wcześnie. A co do Reksa to czekamy do soboty na wizytę u weta, a w między czasie podajemy jakiś antybiotyk.

malami sunset wydrusiu ,nil dziekuje kochane :* staram sie odgonic te złe mysli i nie smutac sie ale z roznym skutkiem:-(Tak mnie cos zamuliło ,myslalm przespie sie wzielam Nadie do łozka ale gdzie polezalysmy 5 minut i uciekla mi z łozka ,wiec ratuje sie kawą :sorry2:a z Nadi mojej taka wiercipieta ,nieposiedzi w miejscu w 5 minut ,no i wszedzie jej pełno.
sunset ojoj przejdz sie koniecznie do lekarza z tym brzusiem ,i to koniecznie,buziaczki dla Maciusia i Ciebie malamitez musze poszukac dla Nadi jakichs spiochow czy pajacow idzie jesien wogole duzo rzeczy potrzbuje cieplejszych dla malej ,sweterkow ,bluzek ,rajstopkow spodenek skarpetek i najwazniejsze jakiejs kurteczki jesiennej echh tylko z czego tu kupic ,na szczescie wyplata męza w sobote ,ale strasznie jest ciezko kupowac cos jak musisz przemyslec kazda zlotowke zeby starczylo na co innego echh takie zycie...
wydrusiu a ty robilas jakies badanie zeby okreslic czy jest owulacja czy nie ?? ja to zielona jestem w tym temacie:confused::szok::-)aneta pozdrowionka i cmokaski dla Ciebie i Filipka:*

reklama
wydrusiu aha to w ten sposob,dziekuje za oswiecenie;-):-DNadia wlasnie niedawno zasnela ,dała mi dzisaj troche w kosc .Meza tez jeszcze nie ma z pracy ,moze to dobrze nadal jestem zła na niego .milego wieczorku dziewczyny!!!:)

Do góry