reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

malami - ani koziego, a sojowego nie jestem pewna, ale chyba też nie. Mleko to mleko, białko to białko. Sojowe to nie zwierzęce, to może jeszcze, ale na 10000% kozie odpada

Wisieńka - nie załamuj się, alergia jest ciężka, bardzo, wiem...do tej pory walczymy z Majunią, ale da się z tym żyć. Ja też wracam niedługo do pracy i tak jak Ty, bardzo mi z tym źle.....:(

Monia - nie złość się, że nasze dzieci jedza wszystko, a Twoje jeszcze nie, to nie problem. Ważne, żeby było zdrowe. Milunia jest na etapie 5-miesięcznych dzieci jesli chodzi o jedzenie, bo ja tak jestem wystraszona alergią u Majki, że wolniutko wprowadzam i bacznie obserwuję. Wiem już na przykład, że jak ją karmię, moge jeść wszystko, nic jej nie szkodzi, ale już mleko mm, choć HA - nie toleruje za bardzo. Łokcie szorstkie, plamka na pysiaczku i klops. Do lekarza w tym tyg nie bardzo - bo są ferie!! I lekarz ma urlop!

Dziewczynki śpią, a ja....prasuję.....................

reklama
Witajcie Kochane!
U nas też sajgon, podobnie jak u Wisienki... :no: Wczoraj Staś dostał koszmarnej alergii, był bardzo pobudzony, wysypany nie tylko na buzi jak zwykle (azs), ale też drobną wysypką na całym ciele. Do tego pokrzywka rosnąca w oczach... Dałam Clemastynę. Trochę ogasło. Dziś po kąpaniu małe pogorszenie, ale znów Clemastyna i maść cholesterolowa z cynkiem. Na buziaku azs nadal, ale ciałko już ładnie zbladło. Oczywiście nie wiem co to za alergen. Podejrzani to: gluten, margaryna w ciastkach, które jadłam (mimo że bezmleczna), brokuł, indyk. No i ewentualnie uczulenie kontaktowe.
Jakoś damy radę, przecież to tylko taki etap :confused:
Buziamy wszystkie mamy i dzidziolki...

Hej kochane, ja przed snem.. i też mogę się pożalić, że i u nas wysyp alergii.. od wczoraj buziak, szyjką i główka w pokrzywce:-( do tego chrostki na twarzyczce no i na szyjce.. smarujemy maścią chorestelorową i w ciągu dnia alantanem.
Jestem równie podłamana co Magia i Wisienka.. TYm razem obstawiam: gluten, winogrona, śliwkę.. i alergię kontaktową.. mały teraz taj ociera się o wszystko, że już sama nie wiem.. do tego ślini się okropnie, co pogarsza stan twarzy..od trzymania rączek w buzi ma strupki na dłoniach - ryczeć mi się chce!!!!!!
Zęby masakrycznie napuchnięte, nie pozwala dotknąć, do tego jeść nie chciał cały dzień.. Jedziemy na nurofenie i panadolu na przemian, bo inaczej płacze..ech

Magia, Wisienko.. oby wszystko sie uspokoiło..
Kasia, kiedy wracasz do pracy? Uda nam sie spotkac jeszcze? Ja od niedzieli u rodziców.
Malamii, niestety u nas nie przeszło ani mleko kozie ani sojowe..za to pijam mleko ryżowe

kolorowych kochane.. idę się przytulić do mojego maluszka..

Ps. Macie też tak jak ja: potrafię przed snem wpatrywać sie w tego mojego szkraba i cieszyć sama do siebie..czuję jak ta miłość zalewa mi serce..

Witam :-D

U nas nocka nie bardzo, od 19.20 do 2.40 mała ładnie spała, obudziła się, patrzę - oczy jak 5 zł, zaczęła popłakiwać, dałam butlę, zjadła, pokołysałam 20 minut i zasnęła...na 20 minut:eek:i znowu kołysanie pól godz. i 20 minut snu i tak do 6.30:szok:potem wstała już na dobre... także dziś poproszę o mocną kawę...

Wisieńka, tulę Cię mocno... będzie dobrze z Milą, trzeba tylko znaleźć winowajcę :tak:

konwalianko
, Magia, Was też mocno ściskam... siły dla Was!

kkasiulka, no właśnie o tą alergię małej mi chodzi, dlatego powoli wszystko wprowadzam:tak:i nie złoszczę się, po prostu cieszę się, że Wasze dzieciaczki wszystko jedzą :tak:;-):-)

Anetkaa,
u nas też zęby idą, ale jakoś przebić się nie mogą...na dniu to jest masakra - taka maruda że szok. Wczoraj na wieczór to tak marudziła, piszczała, że już mi ręce opadały...

kicrym,
nie ścinam włosów tylko zmieniam kolor:-D do tej pory miałam pasemka, ale mam już spore odrosty, no i czas coś zmienić:tak:;-)

Mateuszkowa
, hop hop!!!! gdzie ty się podziewasz kobietko??:-D

U mnie rano minus 19 :eek:

witam sie i ja.. my na nogach od 5.48 no nie wiem co się porobiło temu mojemu dziecku.. już spał do 7 rano a tu znowu powrót do 6-tej! kawy też proszę, ale co ja mogę? zbożową? ech..

Miłego dnia

Zbożowa dla Pani - raz :-D

My na nogach od 6. Normalnie sama ze sobą się zakładam czy pójdę dziś na dwór z Młodą czy nie. Póki co przyjemne -17 Gdzieś mi sie obiło o uszy że w nocy ma temp spaść do -30, no ciekawa jestem jak to bedzie bo przy dzisiejszej temp kafle w kuchni sa takie zimne ze nogi chce powykrecac... Zachodzę w głowę jak to mozliwe...

Wisienka, Magia, konwalianka oj współczuję wam tych alergii i to z tak mocnym przebiegiem:( kurczem mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę...
A u nas ciągle jedna mała plamka i obawiam się że to gluten ale jakoś nie wiem czy to przerywać.... ale jeszcze mi teraz Magia podsunęła pomysł, że może to ciasto francuskie które niby jest na margarynie bez mleka ale kto wie... podaruję sobie na razie.... a takie pyszne rzeczy można z tego zrobić;)
A ja nie wiem jaka temperatura bo mi się rano od słońca nagrzewa termometr i jakoś długo wraca do siebie... :(

Hej dziewczyny!
Ja właśnie dopijam poranną śniadaniową herbatkę. Jakoś do kawy mnie nie ciągnie :p
Nocka kiepska, pobudka co godzinę, jak nie na jedzenie to na smoka. O 7 na dobre skory do zabawy, ech, przyzwyczaj się kobieto a nie marudz!

kicrym - spróbuję tego koziego, na pewno nie będzie gorsze niż sojowe.. Jak się czujesz? byłaś u lekarza?
Anetkaa - 3 zęby na raz, współczucia! i oby szybko wyszły!!!
Magia - ojj biedny Stasiulek :(( && żeby szybko zeszła aleria !!!! i żebyś znalazła przyczynę!!! masakra z tymi alergiami :/ ja myślałam, że skoro ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami to nas ten problem ominie a niestety i nas to dotyczy :/
konwalianko - dla Was też &&& za szybkie wykrycie i wyeliminowanie alergenu!!! Widzę że alergie szaleją na dobre :/ a gdzie kupujesz mleko ryżowe? słyszałam o nim ale nigdzie nie widziałam.. "dobre" w smaku?? PS. Ja też tak mam :))))))

Wczoraj wieczorem wrócił mąż i chyba przez ten natłok pracy i brak wolnego czasu dla rodziny nawet w weekend postanowił, że w połowie lutego zabiera nas gdzieś na weekend :)))) Cieszę się ale z drugiej strony obawiam, jeszcze nigdzie z Mateuszem nie byliśmy dalej.. Na pewno max czas podrózy to jakieś 1,5 godziny może być na początek więc pewnie wybierzemy kierunek Wisła :)
A może znacie jakieś fajne miejsca prorodzinne na południu Pl?? Zależy nam na tym aby w pokoju można było wstawić łóżeczko turystyczne i żeby w obiekcie była możliwość wykupienia posiłków (bo z chodzeniem po restauracjach z Mateuszem może nie wypalić :p) . Corin, może Ty masz jakieś namiary bo w sumie Wisła to Twoje okolice?

ja mam dzisiaj w planach iść do pracy, złożyć podanie o urlop jeszcze, brrr...

Miłego dnia babulce!

Oj dziewczyny biedne i Wy i Wasze dzieciaczki z tymi alergiami. U nas spokoj w tym temacie.

Karolina marudna od wczoraj ze szok. Wszystko jest be, juz nawet siedzenie srednio jej sie podoba, nie mam juz pomyslu co z tym moim dzieciem robic:/ I juz standardowo mysle ze to przez zeby;)

reklama
Witajcie, u nas nocka jak wczoraj, pobudka o 5.30. Chyba muszę zacząć się przyzwyczajać...

wisienka
współczuję Wam z całego serca :-( Mila na pewno musi się bardzo męczyć. Ale mam nadzieję, że szybko znajdziecie winowajcę. A Ty głowa do góry i nie załamuj się
Magia Konwalianka obyście szybko znalazły przyczynę.
malami zazdroszczę weekendu. Ja odliczam tygodnie do naszego urlopu. Jeszcze 19 :-D:-D

Do góry