reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Corin - tak to jest ze spontanicznymi pomysłami ;)
kicrym - ojj to nie dobrze ze tak Cię wzieło choróbsko.. obyś szybko się wykurowała!!!
Magia - to znowu masz dylemat :/ ja się nie znam więc nie pomogę.

Byłam w pracy, złożyłam wniosek o urlop, do 23 marca jeszcze będę miała pensje a potem na wychowawczy..

reklama
Witam wieczorkiem:)
Oliwia już śpi, Kuba jeszcze przed tv. Ja nadal kiepsko, tzn gardło okropnie boli no i ta temperatura:confused2:mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej.
Ascia powodzenia w pracy!trzymam kciuki za wizyty lekarskie, oby wszystko było ok!
Malami widzę dużo tego urlopu miałaś:) chyba że jakieś l4 Ci wpadło:) ja do końca lutego na urlopie, teoretycznie dziś mogłam wziąć l4 na siebie ale już nie chciałam robić zamieszania w kadrach:sorry:
Magia wg mnie to reakcja po szczepieniu, a to miał pierwszą dawkę?
NIL no tak:) mój Kubuś z lipca 2008 :) Twoja też teraz tak łobuzuje??jeju Kuba jest mega nieznośny, mam wrażenie że dopiero teraz przechodzi bunt dwulatka;-)
Miczka nic tylko pozazdrościć werandy:tak::-)

Idę coś zjeść i się położyć:)
spokojnej nocki!

malamii, ale ja nie rozumiem.. jak moglaś wziąć cały urlop za 2012 rok, jak przecież nie pracujesz a na urlopie wchowawczym nie liczy się urlop.. kiedy planujesz wrócić? Ja we wrzesniu i od września do końca roku będzie mi się liczyć urlop..a ten okres od lutego do września nie nalicza mi się.. hmm KKasiula czy ja coś pomyliłam?

konwalianko, nawet mnie nie strasz, że to ja coś pomyliłam.. ja jeszcze nie jestem na urlopie wychowawczym tylko teraz mam urlop wypoczynkowy. Do 14 lutego mam zaległy a od 15 lutego wziełam sobie za ten nowy rok, przy założeniu że w tym roku 2012 nie wróce do pracy. Ale cholera teraz to "powiedziałam" na głos i chyba faktycznie nie należy mi się cały urlop, upsss.. ech.. musze jutro do kadr zadzwonic i chyba trzeba bedzie jeszcze raz do pracy pojechac kurka no..

Konwalianko jak ja się dowiadywałam w kadrach to powiedzieli mi że oni nie mogą z góry założyć że będę szła na wychowawczy w związku z tym przed złożeniem wniosku o wychowawczy teoretycznie przysługuje 26 dni. Ja też z tego skorzystałam i do 5 marca mam wpoczynkowy. Też miałam wracać we wrześniu ale jak poszłam do żłobka z wnioskiem to mi się płakać chciało. Doszliśmy z mężem do wniosku że posiedze do marca 2013 bo wtedy teściowa będzie mogła się bączkiem zająć.

U nas trochę marudzenie ustało. Oczywiście zębolce dokuczają ale jakby mniej. Wychodzi nam górna dwójka tylko jakoś tak dziwnie bo widać przez dziasło całego zęba a nie tak jak było przy dolnych tylko kreseczkę. Może tak ma być?

Asica powodzenia w pracy:)

witam z rana.. mój bączek postanowił zrobić pobudke o 5 rano.. a teraz w sekundzie usnał na rekach, normalnie szok - tutaj sie bawił a tu wzięłam go na ręce, wtulił się w szyje i po 60s spał:-D

Anetkaa ja nie wiem, bo mnie w kadrach nic nie mówili, ze nie wiedza, bo jak moga nie wiedziec jak wniosek o urlop wychowawczy musisz złożyć na 2 tyg przed rozpoczęciem? no i jak im oddasz te wolne? Jeśli Tobie dali to tylko sie cieszyć ale dowiedz się co potem.. bo urlop wypoczynkowy nalicza sie z przepracowanych/przechorowanych dni, a na urlopie wychowawczym jesteś pracownikiem w zawieszeniu..

Sto lat dla Lili i Szymka

Witam się i ja :-D

Wczoraj jakoś mi zeszło i nie zdążyłam zajrzeć do Was. U nas nocka lepsza niż poprzednia, jedna pobudka na amci i niunia sama zasnęła od razu. Kurczę, tylko kiedy te zębiska wyjdą:confused:

konwalianka, ale masz grzecznego synusia :tak::-)

asica, udanego powrotu do pracy! i udanych wizyt u lekarzy, trzymam &&&&&& !

Sto latek dla SZYMUSIA I LILI :-):-):-):-)

reklama
Witam Was Kochane zaniedbałam Was troszkę:-( 2 dni męczyłam się z bolącym zębem :-( buzia mi tak spuchła że dzięki :-( poszłam już po antybiotyk do rodzinnego. Dała mi Dalacin C i dup* nic nie zeszło no więc odważyłam się i poszłam do dentysty... Myśle sobie "eeee tam zastrzyk wytrzymam później już nic nie bedę czuć" ale jak się okazało miałam ropny więc czułam dosłownie wszystko :-( prawie zemdlałam ale najważniejsze że dałam radę i już nie mam tego gnojk* :-) pozostało obolałe dziąsło i troszke opuchnięty pyszczek ale najgorszego się pozbyłam :-) Konwi Monia dziękuję Kochane :* Lilou przesyła buziaki! :-) My również życzymy zdrówka dla Szymcia :-) mój M ma dziś wolne,ponieważ powiedział że dziś mam sobie odpocząć żebym nie nosiła małej bo krwotoku mogę dostać. Boże jak ja mu dziękuję :-) tak więc się wyleguje :-) Lilunia bardzo grzeczna :-) zjadła dziś poraz 1 troszke budyniu zobaczymy reakcje :-) buziam Was wszystkie i zajrzę troszkę później :-)

Do góry