reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Witajcie,
basieniak no to zielone to ropka pewnie, poprzykładaj jak dziewczyny radzą i będzie dobrze na pewno
wydrussia lekarze nie traktuja jej jak innej tylko dmuchaja na zimne... lepiej za dużo opieki niz za małao kochana
u nas dzis z rana siusiu w woreczek pobrane na badanie i posiew:) mała teraz "tłucze" małpke na bujaczku i zaraz drzemeczka nas czeka;)

reklama
Hej:-) Ja dziś wyspana jestem, bo się wcześniej położyłam. I zdołowanie minęło jak ręką odjął:tak:
Anula Dodi fajne te zabawki.
Balkan my też jeździmy do Lux Medu. Najczęściej na Chmielną i Jana Pawła. A do jakiego neurologa się zapisaliście?
wydrusia do nas też przyjdzie pielęgniarka środowiskowa. Podobno w naszej przychodni to standard.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja:)

Nie bylo mnie pare dni, jakos czasu mi zabraklo. Kupilismy wczoraj (dokladnie babcia kupila na chrzciny ktore beda dopiero 29.10:-p) nosidelko babybjorn. Mała byla w nim tylko chwile ale byla zachwycona! Rozgladala sie i smiała:) Wlozylam ją prodem do swiata, bo ona generalnie musi wszystko widziec. Moge juz ja tak nosic? Glowa juz chyba zupelnie sama trzyma to chyba mozna?
I jeszcze jedno. Pytalam juz kiedys ale chyba sie moje pytanie rozmylo gdzies, albo jestescie okropne i poprostu nie odpisylascie:-p Bo widze na zdjeciach, ze Wasze dzieci na brzuszku trzymaja ladnie raczki pod broda, a moja uwielbia lezec na brzuszku ale raczki ma rozstawione szeroko, szerzej niz ramionka czy to zle??

Ania nie umiem ci odpowiedzieć bo staram się nie czytań tabelek by się nie nakręcać ;-)
A mnie wczoraj Krzyś zaskoczył. Pewnie czytał forum i postarał się dopasować do innych maluszków. Wieczorne , rytualne karmienie, które trwa zwykle 4o minut trwało tylko 11 minut :szok: W tym czasie obskoczył dwie piersi i za cholerę nie chciał więcej, oczy jak pięc złotych i banan na twarzy. Kilka minut go ponosiłam, pogadałam ( nie wiedziałam co robić bo on zawsze zasypiał w czasie karmienia). Widzę, ze go bardziej rozbawiam niż wyciszam zaniosłam go do łózeczka by sie wyciszył i póżniej dojadł. Na co on bez słowa ....zasnął i spał do 5.45. Czyli po prostu nasze mleko zmienia treść i szybciej się dzieciaki najadają, potrafią też lepiej ciągnąc chyba ;-)
Psotko dziękuję za piękny smoczek. Zdjęcie zrobię jak znajdę taśmę klejącą i przykleję go Krzysiowi do buźki. Odpusczan sobie jak nie chce to nie.
\Marzenko jak córa?

ania my też odpowiednio układamy i wtedy super trzyma głowę a tak jedna ręka ucieka ale to wynik asymetrii
marzenko daj znać po wizycie no i właśnie jak córcia ?
magia , sesti , mailuj witajcie
konwalianko jak jak dziś krostki i gdzie się podziewasz i omijasz ranną zmianę kawa bez ciebie nie smakuje :-D

basieniak fajne fotki:-) No właśnie mój też tak poznawał moją twarz:-) najbardziej interesował go nos, ale badał wszystko po kolei:-D
madzia witaj:-) My dziś na piechotkę do szkoły, bo wcześniej wstaliśmy. Takie poranne 40 minut spaceru jest super!

No ja uciekam po Łukaszka i biegniemy na angielski dziś.

Ostatnia edycja:
reklama
Magia, zapisałam się do dr Kapusty na KEN - wg naszje pediatryczki jest najlepsza.... udało się mojej Mamie przepisać wizytę na pojutrze, więc opiszę wrażenia - normalnie termin do Niej był na grudzień.....

udało mi się posprzątać łazienkę, kuchnię i odkurzyć.... w międzyczasie Mateusz się obudził i zajadle gryzie swoje rączki, które ja z uporem maniaka zastępuję smoczkiem....

Mailuj, Krzyś jest niesamowity z tym spaniem.... Mateusz też obudził się przed 6, ale w międzyczasie było jeszcze karmienie przed 2..... a rano pomacałam pieluchę, czy nie zasikana, powąchałam, czy grubszej sprawy nie ma i bez przewijania nakarmiłam i odłożyłam spowrotem do łóżeczka...

Marzenka, własnie, jak córka?

Do góry