reklama
danuska
Fanka BB :)
Miczka, mi tez strasznie krwawią dziąsła, ale czytałam w kilku gazetkach, że tak może być w ciąży. Dlaczego, nie wiem.
EMka, ja też się ciągle drapie, codziennie smaruje oliwką, a skóra dalej sucha i swedzi...
EMka, ja też się ciągle drapie, codziennie smaruje oliwką, a skóra dalej sucha i swedzi...
Poczłapałam z moim T do sklepu a Wy już tyle naskrobałyście Corin nio i super,że dzidzia zdrowa!!! I przyznam się ,że obstawiałam syna i postawilam 10zeta hahaha u mnie deszcz zaczął padać kupiłam gaztekę m jak mama bo zauważyłam na nagłówku LEKKO URODZIĆ hahaha aaa co do zębów to ja już miałam weekendos boski :-( z moja 8smką a jeśli chodzi o higienę dziąseł stomatolog kazała mi kupić do płukania Meridol 23zł kosztuje i pastę Elmex a nie żadne signale czy inne powiedziała mi,że w ciązy to naprawdę dwie dobre rzeczy dla ząbków no i kupiłam więc zobaczymy co mi powie w pn bo mam wizytę na 10.00 rano ..
Ostatnia edycja:
Miczka, przeczytałam w mojej ulubionek książce "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ;], że to przez podniesiony poziom progesteronu i estrogenu we krwi. Hormony powodują rozpulchnienie dziąseł i podwyższenie ciśnienia krwi w naczynkach krwionośnych znajdujących się na styku zębów i dziąseł. Napisali też, że trzeba dostarczać organizmowi wymaganych dawek wapnia i witaminy C, a unikać ciągnących się i lepkich słodyczy lub dań.
Corin
Mama Trójki :)
a o pepku zapomnialam
też kupilam dzis m jak mama, ale skoli dlatego że przeczytałam "jak radzic sobie z bolem kręgosłupa"
też kupilam dzis m jak mama, ale skoli dlatego że przeczytałam "jak radzic sobie z bolem kręgosłupa"
dodi_misia
orchidea, mam tę samą gazetke!!
Miczka
hmm, skoro tak mówią mądre książki... mam nadzieję że przejdzie, wit C już biorę ale nie pomaga
Patrycjaa
Lipcowa mamusia:)
Hej!
Corin super, że z maluszkiem wszystko dobrze!!!!!!! ja tez obstawiam dziewczynkę:-)
Ja byłam wczoraj na wizycie i niestety maluszek tak się zakrywał, że nie widzieliśmy co ma między nóżkami:-( ale nie to najwazniejsze. Najważniejsze, że wsszystko jest w jak najlepszym porządku:-) i ma strasznie duże stopy:-O hehe od razu mi się przypomniało jak kiedyś rozmawiałam tutaj z którąś z Was o dużych stopach:-) ten wynik badania krwi genetycznego równiez jest dobry więc nie ma czym się martwić:-) za dwa tyg idziemy na 3 i 4D i to będzie tez połówkowe które trwa do godziny czasu więc gin powiedział, że na pewno w ciągu tego badania tak się przekręci, że zobaczymy kto to jest:-) serduszko słyszeliśmy i od razu łzy w oczach:-) ahhhh cudowne uczucie:-)
a mam do Was pytanie, macie zgagę?? bo ja od dwóch dni mam okropną i to na sam wieczór!
co do m jak mama to też kupiłam!! i kupuję regularnie
Corin super, że z maluszkiem wszystko dobrze!!!!!!! ja tez obstawiam dziewczynkę:-)
Ja byłam wczoraj na wizycie i niestety maluszek tak się zakrywał, że nie widzieliśmy co ma między nóżkami:-( ale nie to najwazniejsze. Najważniejsze, że wsszystko jest w jak najlepszym porządku:-) i ma strasznie duże stopy:-O hehe od razu mi się przypomniało jak kiedyś rozmawiałam tutaj z którąś z Was o dużych stopach:-) ten wynik badania krwi genetycznego równiez jest dobry więc nie ma czym się martwić:-) za dwa tyg idziemy na 3 i 4D i to będzie tez połówkowe które trwa do godziny czasu więc gin powiedział, że na pewno w ciągu tego badania tak się przekręci, że zobaczymy kto to jest:-) serduszko słyszeliśmy i od razu łzy w oczach:-) ahhhh cudowne uczucie:-)
a mam do Was pytanie, macie zgagę?? bo ja od dwóch dni mam okropną i to na sam wieczór!
co do m jak mama to też kupiłam!! i kupuję regularnie
Marzena197235
Miczka mam taki sam problem i od połodnia cmi mi zab , juz sie połozyłam polezec i nici dalej pobolewa , o krwawieniu dziaseł nie wsponme to normalka
reklama