reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Jejuu poszłam z mężęm film oglądać a tu tyle stron się zrobiło!!!!!!!!!! niestety przeczytałam tylko pierwszą odkąd ja skończyłam a resztę nadrobię jutro.

Odpiszę dzisiaj tylko MATHILDZIE ja tez poroniłam w 7 tc i tez w lipcu tylko 10. Ja uważam, że coś w tym jest jak poroniłam w lipcu i to maleństwo ma przyjść tez w lipcu więc u Ciebie jest tak samo, musimy być takiej myśli!!!! Kurcze dużo nas łączy, tylko szkoda, że taka przykra sytuacja. Ale musimy myśleć pozytywnie chociaż to trudne.

Dziewczyny idę spać bo mi się oczy zamykają. Jutro wszystko nadrobię i odpiszę wszystkim:-)

Dobranoc lipcóweczki:*

reklama
Mathilda i Patrycjaa nie jestescie same mialam to samo rowne rok temu w pazdzierniku poronilam a teraz zafasolkowalam czyli miesiac mam roznicy tez sie boje okropnie a tu tydzien do wizyty...ahh
mykam na lozeczko bo choc nic nie robilam to jestem wykonczona dobranoc kochane:*

Ja też pomału sie odmeldowuje spać ..... rano do pracki od 10 do 15 a przed praca po wynik grupy krwi..... dobranoc i przesyłam cmoki i no Anulka koniecznie dawaj jezyki!!!

Ostatnia edycja:
My po filmiku, juz też idziemy spać.
zuzu i slimakowa obydwie macie po trochę racji bo ciązę liczy się od ostatniej @ ale uwzględniając długość cyklu, a jesli zuzu miała rózne długości, zresztą jak ja to u niej bierze się pod uwagę Usg. Bo jakbysmy liczyły tylko od @ to ja miałam 22 września czyli byłabym w ciązy jakieś 8/9 tygodni a to wierutna bzdura. Ja wiem kiedy miałam owu bo miałam wtedy usg i było to 15 października , licząc tradycyjnym kalkulatoren dodaje się dwa tygodnie do @ czyli , ze @ niby miałam 1. 10 co nam daje na dzisiaj 31 dni października i 14 dni listopada czyli 45 dni ciązy co nam daje 6t3d. I to jest obliczenie dla klasycznego cyklu 28 dni, przy dłuzszych czy krótszych waha się długość tygodni po od zapłodnienia , ale jesli wie się ile dni ma cykl ustawia się w kalkulatorach długość cyklu i wtedy wychodzą takie tygodnie jak przy 28 dniowych cyklach. Bo podstawą jest te cholerne 28 dni w tych wszystkich obliczeniach.
Jej rozumie mnie ktoś:szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witajcie dziewczyny, spac nie mogę i do was zagladłam, musze wam powiedzieć że ja w zeszłym roku w listopadzie dowiedziałam sie że mam ciąże pozamaciczna i dokładnie rok czekałam na kolejne dwie kreseczki, bardzo boję sie co dalej ale mam nadzieję że będzie dobrze. Czy was pobolewa czasem lekko brzuch jak na @ i odczuwacie jajniki??Wogóle czuję ten brzuch że nie jest taki jak zwykle tylko jakiś...pełny. Dobrej nocy

Myśa, dokładnie. Pobolewaja i jajniki i w dole brzucha. Co do mdlosci, to mam koleżankę, która nie miała mdlosci przez całą ciążę! Szczęściara w sumie, nie?

Któraś z was pisała że boi się, że to nie ciąża (czy jakoś tak - przepraszam, ale musiałabym znow wertowac wstecz ;) ), ja mam podobne schizy. Raz myslę, że to bliźniaki, za chwilę schizuję że może wada testu. Mąż wysyłał mnie w piatek na HCG, ale właśnie z tego powodu nie poszlam, bałam sie rozczarowania :/ Teraz też jestem pełna obaw. O 10.00 idę do gin. Trzymajcie kciuki.

Corin to ja pisalam :) tez bym poszla na bete ale okropny strach wole od lekarza sie dowiedziec ahh chociaz pocieszam sie tymi piersiami tak mnie bola ze dotknac sie nie moge jak reka ruszam to mi tez przeszkadza, gdyby nie czeste chodzenie do wc i zaparcia nie wierzyla bym ja czekam na serduszko czyli do 22 go na wizyte ... najgorszy tydzien mnie czeka...wiem wiem mysle o glupotach ale boje sie ze pecherzyk bedzie pusty :( kiedy te glupie przeczucia i strach minie no :( milego dnia zycze ja pomalu sie zbieram do kolezanki ona ma neta to zagladne do was bo pozniej znowu bede nadrabiac tyle stron hehe ;)

Witam poniedziałkowo co do objawów i wątpliwości to ja juz pisałam wczoraj .... czekam na te paskudne ale utęsknione mdłosci a tu nic.....wczoraj ,aż zasnąc nie mogłam sennosci też brak.... mam ochote juz dzis popędzić do lekarza ale...no własnie ale się boje .Z jednej strony tłumacze sobie co ma być to będzie dwoje dzieci juz mam, z drugiej... ja chce tego maleństwa... a to ostatnia próba i musi się udać.Dziewczyny musimy być silne i wytrwałe musi nam się udać i już!!:dry:

Ja pocieszam sie jeszcze faktem, że zwykle 2-3 dni przed @ mam plamienia. Tymczasem jutro mam termin @ a plamien jak nie było tak nie ma, no i piersi bolą mnie coraz bardziej. Przed @ też bolaly, ale znośnie, a teraz jak leżę na boku to czuję ból w momencie kiedy piersi dotykaja łóżka/poduszki.

reklama
Witam porannie,

Dziewczyny jestem załamana!!!!!!!!!!!!!! poszłam rano do WC, oczywiście najpierw samym papierem się poddtarłam by zobaczyć czy nie ma plamień (zawsze tak robię odkąd zobaczyłam kreseczki dwie na teście) a tutaj taka beżowa wydzielina!!!!!!!!!!!!!!!!!!! później popatrzyłam na spodenkach i też taka wydzielina o takim kolorze, z takimi kredowymi resztkami nierozpuszczonej luteiny!!!!!!!!! idę dzisiaj do lekarza odebrać L4 więc się go zapytam ale boje się strsznie!!!!!!!!!!!! czy któraś z Was tak miała??!!

Do góry