reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Wydaje mi się, że całe to zamieszanie z interpretacją powodują suwaki, które zamiast pisać "masz za sobą 5 tyg i 6 dni" piszą: "jesteś w 5 tyg i 6dniu". wg mnie z tego cały zamęt.

reklama
Wpadam na chwilkę. Oglądaliśmy film głupi,że masakra. Ja dziś dzień pod znakiem mdłości zaczełam i chyba zakończę. Lepiej jak cos zjem ale tylko przez kilka minut. Moim zdaniem liczy się te pełne tygodnie. Czyli ja mam 6t2d i jestem 6 tygodniu ale wiem, ze liczą róznie i lekarze i kobietki. A na usg najlepiej pójść około 40 dni po zapłodnieniu i wtedy juz powinno być widać wszystko.
witam samosie i Basieniak , życzę cudownej ciąży i ślicznych , zdrowych dzieciaczków:tak:
margaritta oglądałam filmik na kompie i nie mogłam zajrzeć a zaraz włączymy jakąs komedię jeszcze:-)
zuzu gratki srebrnej szczały, My mamy mithsubishi czy jakoś tak to się pisze. Zielone , 5 drzwiowe, ma duży bagażnik i jest szybkie. Na razie może być. Ale chciałabym vana.:-)
Lekarza mam z prywatnego uzbezpieczenia i nie oddałabym go za nic w świecie. Poszłam na NFZ i więcej nie pójdę, nie dostałam żadnego skierowania a lekarz powiedział, ze mogę zrobic sobie badania u niego prywatnie.:szok: I to było na tyle przygody z NFZ. Ciesze się, ze mamy to ubezpieczenie bo to rewelacja. Każdy specjalista od ręki, super warunki i wszystkie badania za darmo.
No rozpisałam się ide oglądać.:-)

Więc dziewczyny, skoro serduszko pojawia się w 6tym tyg, to wg mnie jak jest 5tyg + 5 dni już można je zobaczyć. Tak właśnie było ze mną, wcale to nie było za wcześnie. Podobnie z betą - nic się nie zgadzało, wszędzie byłam o 1 tydzień szybciej, podczas gdy gin mówił, że jest w normie:)

A na wizycie to jest tyle emocji, że można zapomnieć nawet o tych dużo ważniejszych sprawach do zapytania, sama straciłam głowe jak zobaczyłam serduszko :)
czeka Cie dużo wrażeń Corin jutro :)

to jaka ciąża zależy od cyklu.... ja miałam 36 i to nie wiem czy mi sie by skrócił... wiec róznie mogła być owu mam nadzieje ze na usg wyjdzie to i owo... który to tydz wkońcu się dowiem....

Zuzu, ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej @, więc teoretycznie nie zależy to od długości cyklu. Ale tylko teoretycznie, bo od długości cyklu zależy, kiedy miałąś owulację. I z tego potem są nieścisłości, że dzieci rodzą się tydzień przed, albo po terminie. Ponoć tylko 5% dzieci rodzi się w terminie okręślonym przez gina.

no tak tak..... ale jak ja mialam pierw cykl 42dniowy pozniej 36 a pozniej juz nie wiem kiedy by była @ to też ma znaczenie własnie kiedy była owulka czasami owu jest zraz po @ a czasami zdaza sie ze tuż przed nie wiadomo dlatego ja jutro zaczynam 7 tydz a ninuio ok 4 wiec juz masz 3 tyg różnicy

Ale Zuzu, bo ja nie wiem, nie patrzysz kiedy by była @, tylko kiedy była ostatnia @. Z tego co piszesz, to pewnie około 1.10, bo ja też jestem w 7mym tyg, a wtedy właśnie miałąm @. A owu oczywiście róznie to z nią bywa, ale najczęściej bliżej środka cyklu, i raczej około 14 dni przed końcem cyklu, bo tyle powinna trwać faza lutealna.
Skoro od ostat. @ minęły 6/7 tyg, a niunia ma 4 tyg, to różnica wg mnie jest około 1 tyg, bo te dwa to zawsze niunia jest "młodsza" od naszego oznaczenia tygodnia ciąży.
Nie wiem, czy nie zamieszałam :) Ale chyba najlepiej z tymi wszystkimi wątpliwościami do gina się udać..

rozumiem co piszesz ja licze od ost @ ale jaki cykl mialam nie wiem bo po odstawninu tabletek mialam 42 ponij 36 i pozniej juz nie miałam a ost @ mialam 27.09. hehe i może byc tak ze 3 tyg od @ dopiero owu np tydz przed @ dlatego sa nieścisłości co i jak. Masz racje i dlatego usg wsaze choć sa takie co sie wpisuje ost date @ i na tej podstawie wilicza ale z rozwoju zarodka mozna stwierdzić co i jak.... dlatego czekam z niecierpliwością na USG

czyli różnica między nami będzie jakieś 4 dni, ale to się dopiero będzie wszystko klarowało, jak zaczną się pojawiać już potwierdzone przez ginów terminy. A co do niecierpliwości, to Cie doskonale rozumiem, też nie mogłam się doczekać. A teraz mam czekać następny miesiąc. Masakra! ale trzeba się ubrać w cierpliwość i już.
Powodzenia na usg :)

reklama
jeju spuscic was z oka to nadrukujecie 7 stron!!!! oszalaly baby hehe

obiecuje ze jutro bedzie konstrukcja na jezyki ze zdjeciami:) zeby bylo wiadomo jak co robic :)tyko popoludniu bo do poludnia robie za opiekunke u kolezanki bo core ma chora i nie ma z kim jej zostawic;)
Margerita ja tez juz chyba zaczne siwiec tez czekam do 22g0:( powiem wam ze dzis jakies przeczucie mnie naszlo ze jednak nie jestem w ciazy ahh ja juz glupieje...a gdzie jeszcze tydzien ...ja tez sie boje bo oprucz chodzenia do wc i piersi to nie mam zadnych objawow jak czytam ze wy macie mldlosci to jakos wtedy mnie ruszy tak to nic:( martwie sie:( dochodzi tylko to po owocach wcinalam kabanosiki drobiowe...i nic ostatnio na noc sledz i mleko...i nic boje sie :(:(:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry