reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Corin to na pewno byl dzidzius bo ja jak opisywalam mojemu D te ruchy to nie wiedzialam do czego to porownac i teraz czytam ze napisalas jak czasami oko skoko. No!!! to wlasnie jest takie odczucie jakie ja mialam, z tym ze jak mi sie raz poruszalo to az bylo czuc przez skore po przylozeniu reki. A wiec gratulacje ^^ :* u mnie wczoraj byla cisza chociaz zjadlam wszystko co mozliwe zeby sie poruszalo... :-(

hehehe cycolki, ja nie robie zadnych cwiczen ani biczy wodnych. Odstatnio zauwazylam ze mi sie juz do stanika nie mieszcza (a bylam pewna ze wiecej nie urosna :-D ) wiec w najblizszym czasie trza sie bedzie wybrac po nowy ^^ ale z drugiej strony jesli jeszcze urosna to moze poczekam i kupie taki ciazowy bo wydawac kase na zwykly a pozniej go walnac w kat tez nie fajnie.

ej dziewczyny w polsce sie placi za szkole rodzenia??? :/ tutaj jest darmowa i jak porod rodzinny to tez za darmo. Jak powiedzialam im ze w polsce sie placi za to ze maz jest na sali to zrobili taka mine :baffled: bo serio to jest nie do przyjecia :/ ja na razie na ta szkole rodzenia nie chodze bo sa same wyklady i czasami tylko cos pokazuja, a tak to gada gada gada i jeszcze raz gada wiec zanudzilabym sie na smierc. Pozniej moze po 20 tc sie wybiore, zobaczymy co tam wyprawiaja :-)

reklama
Czesc dziewczyny!
Ja troche nie na temat ale jest mi strasznie cieko i komus musze sie wyzalic, z gory przepraszam..

U mojego meza w pracy jeden z jego kolegów zrobil jakis przekret i wyniosl podobno sprzet na ok 5 tys. Zatrzymali go i trzymaja od przedwczoraj wieczorem. U niego w domu tez chyba cos bylo. Policja zaczela jezdzic po wszystkich pracownikach i kazdego z nich zatrzymala do wyjasnienia. U nas zjawili sie dzis o 7mej. W domu oczywiscie nic nie znalezli, no bo niby co?! Ale meza wzieli na komisariat i zadzwonili dopiero godz temu - maz zostal zatrzymany. Pytam na ile? czy moze sie kontaktowac? czy moge przyjechac i sie z nim zobaczyc? Powiedzieli tylko ze na MIN 48H i nie ma sensu zebym przyjezdzala.
Nie znam sie na tym! Czy on nie ma prawa sie z nikim widzec? czy naprawde nie moge do niego przyjechac? Przeciez to nie on zrobil przekret na pare tysiecy! To nie u niego w domu znalezli jakies rzeczy! Nawet go wtedy na zmianie nie było!
Jak to jest? wiecie cos?
Teraz siedze i sie denerwuje! A jak on sie musi denerwowac. Trzymaja go tam bez sensu, za nic...

Katerina ... moj kuzyn jest w sekcji kryminalnej i takie sa popieprzone zasady tam musza wszystko wyjasnic to ze zostal zatrzymany nie znaczy od razu ze jest podejrzany . A odwiedzac nie mozesz bo policja "W RAZIE CO " moglabys przekazac jakas informacje ... NIE martw sie na pewno nic mu sie nie dzieje ... te kwitki dokumenty ... czy widzial pan to a tamto czy .... zna pan tego a moze tego co pan robil o tej i o tej czy wiedzial pan o tym i o tym. Wydaje mi sie ze jest swiadkiem w sprawie ... albo chca go zrobic na swiadka... skoro Twoj maz nic nie zrobil nie masz sie czym martwic a 48-emka to ... NORMA w policja taka jest procedura

rzeczywiście w większości szpitali w Wawie jak się jest zameldowanych szkoła rodzenia jest bezpłatna - w końcu należy się z ubezpieczenia
szpitale natomiast kombinują, żeby chodzić do tych ich, przyszpitalnych szkół, bo za każdą głowę dostają kasę z NFZ i tak to działa:-) dlatego żeby zwiększyć szanse przyjęcia do szpitala wybranego chcą żeby tam chodzić do szkoły
Emka za porody rodzinne z tego co się zorientowałam w swoim szpitalu już się nie płaci, za to za 1-osobową salę do porodu oraz 1-osobową salę po porodzie, w której mąż czy ktokolwiek inny może zostać z tobą na noc już tak :-(
no i położna - oczywiście zawsze jakaś na dyżurze jest i za nią się nie płaci :-) ale jak chcesz swoją, wybraną i umówioną to tak - ok 1500 zł właśnie, ale oczywiście zależy od położonej, za sławy płaci się więcej ;-)

Któryś z kolegów musiał próbować zwalić winę na Twojego męża, albo sprytnie został w to wmanewrowany przez policję(bo to oni narzucają, co trzeba mówić, a jeśli ktoś jest słaby psychicznie to dla własnego spokoju mówi to, co oni chcą usłyszeć).
Co do odwiedzin to chyba nie można przed upływem 48 godzin, ewentualnie mogą pozwolić na spotkanie z jego adwokatem.
Jeśli jest niewinny i wszystko na spokojnie im wyjaśni to wypuszczą go po upływie 48H;-) Przykro mi:-(

Katerina - nie martw się, jest tak jak pisze Veronique - taka procedura i już, widzieć się nie wolno
pewnie to zwykła formalność, muszą sprawdzić wszystko, a jak twój mąż nie ma z tym nic wspólnego, to na pewno wypuszczą go i wszystko będzie dobrze, uszy do góry!

ja dlatego mowie ze sie placi za porod rodzinny bo znam osobe ktora rodzila jakis czas temu i 100 zl skobrowali za to ze maz wszedl :-/ dlatego mi sie to smieszne wydalo. No wlasnie, placi sie skladki i wszystko a pozniej wyciagaja bezczelnie pieniadze za to ze laskawie wpuszcza meza :/ albo szkoly rodzenia, czyly jednak sa bezplatne a myslalam ze nie :p Pippi dzieki za wyjasnienie :-)

katerina nie martw sie, tak jak pisze veronique. Jak oni przejmuja jakas sprawe to nawet przechodnia wezma na przesluchania, nie wazne czy cos wie na ten temat czy nie. Takie piep***ne procedury. Glowa do gory, na pewno sie dobrze wszystko skonczy :*

Dzieki kochane za wsparcie. Wiem, że niby nie ma sie czym martwic ale ja sie denerwuje bo wiem jak on musi byc zestresowany. Pewnie biedny czuje sie jak podejrzany. Moze rzeczywiscie ktorys cos chcial zwalic na innych zeby samemu w tym nie siedziec bo inaczej czemu sprawdzali czy u nas w domu czegos nie ma..
Niby jest sie niewinnym a traktuja jak przestepce. Min 48h! Paranoja jakas :( Minely 4 godz a jak sie tak denerwuje, to co bedzie za 48 jak jeszcze nie wróci... :(

reklama
Moglo byc tez tak ze ten co ukradl te narzedzia.. powiedzial ...ze Twoj maz tez tak robil tylko Katerinko sie nie denerwuj on mogl tak zrobic bo teraz mu to wisi Wystarczy ze nie lubi Twojego meza... oni nie oskarzaja Twojego meza tylko go teraz sprawdzaja bo skoro oskarzony naprowadza ... na osobe ( tutaj Twojego meza ) to no niestety musza go sprawdzic ... i trwa to 48h dla mnie to glupota... ale w polsce pamietaj sa jeszcze MASZYNY do pisania a gdzie nie gdzie na ... scianie wisi mapa Rzeczpospolita Ludowa ... :| zanim to wypisza... omowia kazda minute po raz10 beda walkowac to samo ... ajj nie martw sie naprawde nie ma powodu :* tak juz w tej polsce jest ze tak wolno wszystko idzie .... a tak apropo widzialyscie takie dopplerek ? Detektor Ttna Podu - Detektor Ttna Podu BSD A, detektory ttna podu, detektor ttna podu, Detektory Ttna Podu, Sprzt Rehabilitacyjny, Sprzt Medyczny, Bioptron, Sprzt Laboratoryjny
Katerinko minimum dlatego ze na zmiane przesly****a Twojego meza z tym łosiem ktory jest oskarzony ... i Twoj maz mowi prawde a on non stop moze psioczyc na Twojego meza ... albo oskarzony wskaze jeszczei nna osobe i wtedy sciagna na komisariat jeszcze inna osobe ... co bedzie sie przeciagac w czasie i bedzie moglo to trwac jeszcze dluzej .
Kwestia tego co ten łoś powiedzial ... naprawde wystarczy ze nie lubi Twojego meza ma to za przeproszeniem w D ze klamie w zeznaniach ... on chce teraz jak najbardziej namacic zeby wyjsc jakos z tego oczywiscie watpie zeby mu sie udalo

Ostatnia edycja:
Do góry