reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Hej dziewczyny :)
U nas tez wczoraj byla burza, a wlasciwie 3 jedna po drugiej. Obserwowalam Ewe czy bedzie sie bała, ale nie. Na poczatku zwracala tylko uwage na grzmoty "bam, bam" ale potem i to jej nie obchodzilo :)

Z jedzeniem u nas nadal kiepsko, choc dzis wzielam sie na sposob i dawalam jej jesc na dworze. Kupilysmy kielbaske (zjadla kawalek), bulke (zjadla kawalek), potem kupilam owoce to pochlonela wrecz cale opakowanie (ok 150g) borowki amerykanskiej. Uznalam wiec ze sniadanie zjedzone ;) zobaczymy co z obiadem bedzie.

Co do kichania, to Ewa teraz tez kicha czesciej, ale nie ma kataru, mam wrazenie jakby oczyszczal sie jej nosek, innych objawow alergicznych tez nie zauwazylam, wiec poki co jestem spokojna :)

Wczoraj zaliczylysmy ostatnia hexe (szczepienie) i strasznie skarzy sie dzis na bol nozki. Smaruje jej to altacetem junior i daje calpol, ale nie wiem czy pomaga. Biedne te nasze maluchy ze szczepieniami.

Witajcie :)

Ja dziś już zaliczyłam zakupy. Moja Kinga od wczoraj znów przy śnie pokasłuje (pojawia się to tylko raz podczas snu i trwa chwilę). Syrop przeciwalergiczny cały czas jej podaję. Już sama nie wiem...Dziecko zdrowe, apetyt ma, no może ten bunt tylko. Ale na chorą nie wygląda. Dlatego dla świętego spokoju pobrałam jej dziś kał na obecność pasożytów. Wyniki w poniedziałek mają być. Wyczytałam, że glista ludzka może właśnie dawać takie objawy, dziecko może się też krztusić, a Kinga ze 3-4 razy dziennie ma takie coś, jakby się śliną zakrztusiła. Jedzeniem się nie krztusi. Mnie 4 dzień głowa boli do południa, po południu ok. Chyba ta pogoda daje mi się we znaki, bo mam nadciśnienie.

daga, u nas książeczki teraz poszły w odstawkę :) Poza drzemką i jedzeniem ciągle jesteśmy na powietrzu.

Corin, moja też się nie boi burzy. Tylko mówi, że zrobiło się "bach" :) Na szczęście to już ostatnie szczepienie...Całuski w nóżkę Ewci :*

A gdzie reszta Dziewczyn??? Hop!!!

Monia, to tak jak u nas. Nawet wczoraj mnie olsnilo, ze teraz wlasciwie niczym sie nie bawimy, wszystkie klocki, puzzle a nawet kredki leza a my ciagle na dworze. Wracamy do domu kolo 18, akurat czas zeby zjesc (albo nie, w przypadku Ewy) kolacje, umyc sie i spac. Mala po calodziennym pobycie na dworze nie ma nawet cierpliwosci zeby wysluchac jakas bajeczke :) nie wiem czy to tak calkiem dobre jest, ale tak to u nas wyglada ostatnio. Teraz tez siedze w parku a Ewula śpi w najlepsze ;)

hej, u nas pogoda do kitu. bylo fajnie cieplo i teraz zimnica na 12 stopni. ale spacerki zaliczamy w miare mozliwosci. wlasnie Aleksik zbojkotowal drzemke wiec walczymy nadal. apetyt jest i energii na maxa.
corin a Ewunia nie zabkuje? bo u nas takie zachowanie bylo spowodowane trojkami ktore nadal sie nie wykluly. nawet ulubiona pizza nie przeszla. co do szczepien tez teraz mamy przeglat dwulatka i ostania szczepionka ta na ospe,rozyczke, swinka. cholernie tej sie boje.
monia co do kichania, Aleksik tez kicha kilka razy na dzien. ale to tylko nosek sie oczyszcza.
daga jakie te ksiazeczki dostala Jowita
reszte witam

Corin to Ewunia w nóżkę tą szczepionkę dostała? A u nas po skończeniu roku już w rączkę dają... oby jak najszybciej przestało boleć.
U nas ostatnio jest faza na malowanie:) Nawet w piaskownicy znajduje patyczka i maluje po ławeczkach ograniczających piaskownicę:) My jednak sporo w domku bo raz, że ja chora, dwa że Wiki jakoś śpi tylko w domu a trzy, że Piotrek idzie na spacer z chęcią ale trzeba wózkiem jeździć a nie tylko bujać np. więc nawet usiąść gdzieś ciężko;) No ale mam nadzieję, że o ile się lepiej poczuję to w weekend ogarniemy taras, kupimy huśtawkę do siedzenia, parę zabawek dla Wiki i tam będziemy częściej wyskakiwać:)

Witajcie.
Pokazuję się napisać co u nas.
Mały Antoś próbuje się wydostać i mam od tygodnia ciągłe skurcze. Udało mi się uprosić lekarza o pozostanie w domu i mam tu leżeć(?), odpoczywać i brać leki. W związku z tym i z tym, że Mila i ja pochorowałyśmy się a Pawła nie ma była kilka dni teściowa ale już pojechała w sumie i dobrze bo już mnie męczyła. Mila miała zpalenie oskrzeli a ja nadal mam zapalenie zatok a miałam tez i oskrzeli. Zatoki mnie nie chcą puścić mimo antybiotyku. Ogólnie parszywie się czuję, chodzić nie moge z powodu spojenia, kolan i skurczów, lezeć nie mogę bo mam zgagę i krzyż mi pęka, nie mówiąc o tym, że Mila nie pozwala, nie śpię bo sikam co chwilę i mam zatkany nos wiec czekam z utęsknieniem na cc i mam nadzieję, ze wszystko pójdzie gładko, szybko dojdę do siebie i zapomnę o dolegliwościach.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymajcie kciuki bop ciągle mi się sni, że umieram na cc.....

Kinga już śpi. Próbowałam ją dziś kilka razy posadzić na nocnik, oczywiście z marnym skutkiem.
A u Was jak idzie nocnikowanie? Które dzieciaczki już chodzą bez pampersa? ;-)

Corin, pytałaś Sylwię, ale ja Ci odpowiem pierwsza :-D;-) Zębów powinno być 20, ostatnie przeważnie piątki wychodzą. Są na samym tyle. My mamy 16 sztuk, tylko te nieszczęsne piątki zostały.

Wisienko, współczuję dolegliwości ciążowych...Dla mnie (jak pamiętam) zgaga chyba była czymś najokropniejszym. Życzę Ci szczęśliwego rozwiązania i szybkiego dojścia do siebie po cc :tak:

sylwia, może już Aleksikowi drzemka na dniu nie jest potrzebna? Skoro mówisz, że trudno mu zasnąć... Ile przeważnie śpi w ciągu dnia? Późno chodzi spać? Może jakby nie spał na dniu, to wcześniej by chodził wieczorkiem...

basieniak, moja też nigdzie nie uśnie, tylko w domu :tak:

DOBRANOC!

reklama
Wiśnia jeszcze tylko troszkę,dasz radę bo jak nie Ty to kto .Buzi w brzuszek
monia My nawet nocnika nie mamy tylko nakładkę na wc i tak jak wczesniej pięknie wołała tak teraz jak ma kaprys . Myśle o kupnie nocnika z melodyjką może ją skusi :sorry2:Lato idzie najlepszy czas na odpieluchowanie .

Do góry