reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Wisienko uwazaj na siebie! trzymam kciuki aby z Milą to nie bylo nic powaznego. No i najlepszego dla Twojego juz dorosłego syna:)

Kamisia witaj ponownie i oby reszta roku byla lepsza niz poczatek.

Daga z tymi syropami to nie takie proste, ja mam ten sam problem co Anula. I smak syropu nie ma tutaj zupelnie znaczenia, bo nawet te smaczne, slodkie musze dawac na sile, bo Karolina poprostu wie ze to jest syrop i z gory jest nastawiona "na nie";) jak tylko zobaczy strzykawke ktora podaje jej leki (inaczej niz strzykawka nie ma szans) to juz jest afera.

reklama
Witajcie;-)
Bartek dzis strajkowal i od rana nic nie jadl a ja od 7 cuda robilam na co moj syn odpowiadal nie, nie wiedzialam co robic bo wczoraj zjadl tylko sniadanie i dzis po ponad dobie zjadl 3 nalesniki ktorych wczesniej niecierpial:confused: oczywiscie kolacji nie jadl
Wisnia, 100 lat dla Macka;-)
Daga, tu nie chodzi o smak syropu ten jest dobry slodki, po prosu Bartek nie chorwal i nie wie o co chodzi, tlumacze mu ale to nic nie daje wiec musimy sila, teraz od gdy widzi strzykawke do lekow od razu placze i ucieka. Dzis dalam mu w malej ilosci herbaty ale poczul i nie pil
Kamisia witaj ponownie;-)
Ania u nas dokladnie tak samo, tyle ze my pierwszy raz sie meczymy wiec mam nadzieje ze kiedys sie zmieni. Bartek po poadniu syropu placze z 10 min i przyjsc nie chce, tak samo z kroplami od nosa, nawet wit D podaje na smoczku bo nie chce
to tyle klade sie bo boli mnie zab

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczynki!
U nas ostatnio ciężkie nocki, Grześ długo zasypia (wczoraj tłukł się 2,5 godziny), a jak szybko zaśnie to budzi się po parę razy i czasami muszę go od nowa usypiać bo jakoś tak sie wybudza :-( Nie wiem może znowu jakieś ząbki Kiedy Grześ prześpi całą noc?! od 4 miesiąca życia budzi się ok. 23 (czasami jeszcze koło 21) i w 95 % chodzi o cycka, a jak nie to i tak tylko mama może go utulić (tak, tak jeszcze nigdy nie byłam wieczorem poza domem - no parę razy pojechałam do sklepu na góra pół godziny) Jestem już trochę tym zmęczona :-(
Dni tez nie są zbyt ciekawe, jakiś taki marudny jest i wcale się słucha, jak nie chcę mu czegoś dać/ zrobić to w płacz (ale taki żałośliwy)
Podczytuje Was w miarę na bieżąco, ale żeby usiąść i poodpisywać nie mam jakoś czasu, wieczorami zajmuje się czymś co planuje zamienić w biznes, ale na razie ciii, jak będę miała już wszystko zrobione to Wam się pochwalę, a poza tym chciałabym poznać Waszą opinię. :tak:

Tesia no to dobrze, że problem intymny już prawie zniknął, powodzenia w szukaniu pracy
no i super, że masz tyle pozywtywnej energii :-)
Pia to kurcze nieciekawe z tym tętiaczkiem :/ a z tym piciem to trzeba czekać i cały czas proponować kubek w końcu się nauczy, nie ma co się zamartwiać, do końca życia z butli nie będzie piła :tak:
daga to się masz z tym pieskiem, ja tak jak Anula lubię pieski, ale nie chciałoby mi się przy nim chodzić
kurczę współczuję sytuacji z dachem :/
wrzuć zdjęcie Jowitki w kremie, bo ja nie widzałam na FB :-(
monia powodzenia w odpieluchowaniu Mój Grześ już nawet nie chcę siadać na nocnik w ubranku odkąd zaproponowałam mu siadanie bez pieluchy, próbujemy teraz na sedes, ale siadać nie chce tylko go wysadzam (czyli wisimy nad kibelkiem parę minut), ale bez rezultatów :no:
Grześ mówi i pokazuje "sii" ale podejrzewam, że wtedy właśnie robi, albo już po fakcie
Śmiesznie Kinga nazywa krowę :-D
no i oby z mężem się polepszyło
do mnie jakoś nie wydzwaniają, do męża czasami, zazwyczaj mówi, że jest w pracy albo jedzie samochodem i żeby zadzwonili później, a potem nie odbiera :-D
Pia rozumiem Cię, mnie też czasami męczy ta monotonia, ale zazwyczaj mam jeden taki gorszy dzień, a potem już ok
fajny pomysł z tym zakładaniem majteczek :-)
maqnio chyba każdy facet jest taki wygodny, wszystko na głowach matek :tak:
wagą się nie przejmuj, tak jest, że na początku leci, a potem stoi jakiś czas, powodzenia :-)
ja w temacie tv dla takich maluchów jest ortodoksem :-D gdzieś wyczytałam, że dzieci do min. 2 lat nie powinny oglądać w ogóle, bo to dla nich niezrozumiałe, zbyt męczące itp i tego się trzymam
w dzień nie włączam w ogóle tv, jedynie w weekendy jak mąż chce jakieś skoki czy coś
ostatnio włączyliśmy mu na chwilę gumisie, ale patrzył ze 2 min, widzę, że się męczy, bo te obrazki tak szybko przelatują, a on nie wie co się dzieje
oczywiście jak będzie starszy będzie oglądać bajki, ale też będę się starała to ograniczyć
Anula mój Grześ niedawno też zaliczył pierwszy w życiu katar i też się namęczyliśmy, w ogóle nie dał się dotknąć, nawet posmarować maścią majerankową nie dał, nie mówiąć o wypiciu syropku czy odciąganiu glutków
Zdrówka dla Niego
kamisia witaj miło Cię poznać :-)
Wisienka najlepsze życzenia dla syna :-)

Ufff trochę naskrobałam, ale mi się nazbierało

Buziaki :-)

Bartek nie spi od ponad godziny:dry:a najgorsze jest to ze bez wzgledu zasnie i tak wstanie o 6
Emka, moj uparciuch nawet na chwile nie da sie posadzic na nocnik, o sedesie tez nie ma mowy. Nawet gdy sika w pieluche nie komunikuje. Mi sie nie spieszy z odpieluchowaniem, poczekam az bedzie cieplej:tak:

Witajcie :)
brr.. ale mi zimno :)
moja Mała się właśnie obudziła więc dużo nie napiszę, życzę Wam miłej soboty i niedzieli (więcej o nas tutaj [klik])

Magnio no tak tak ;) a co! dzieci to dzieci, wszystkie kochają swoje ulubione bajki ;)

Tesia buziak i trzymaj się! zdrowia! A masz wsparcie w mężu?!

Kamisia :)

Wisienka Zdrowia dla dzieci, pozdrawiam i 3maj się!

Anula o jej a dlaczego nic nie chce, pewnie mu to minie...

Emka to na pewno przez ząbki, wiesz że one robią mega niechciane cuda.
No mam nadzieję, że zdrowie mi dopisze... :)
Wiesz też mam takie dni, raz lepsze raz gorsze... troszkę to też zależy od tego jakie życie prowadzimy, czy są problemy małe czy duże i tak człowiek czasem ma już wszystkiego dość :)

Do usłyszenia.

Hej!

Witam weekendowo. U nas leniwa sobota, właściwie to nie robiłam nic :sorry: Przyszły wczoraj do nas kalendarze na dzień Babci i Dziadka, całe szczęście bo już miałam stresa, że nie dojdą. Fajnie wyszły. Myślę, że Dziadkowie się ucieszą.
Ja nadal chora/nie chora, w nocy gardło mnie bolało i spływa mi katar po gardle, a w chusteczkę nie mogę wysmarkać nic. Stąd oczywiście kaszel. Najgorsze bo Młody dziś też coś podejrzanie wyglądał. Niby nic mu nie było ale oczka takie szkliste i maruda na maksa. No i nie wiem czy to zęby czy coś nie daj Boże go też bierze. Dałam mu paracetamol na noc, zobaczymy czy coś pomoże, bo nocki u nas też ostatnio kiepskie.

Kamisia witaj i mam nadzieję, że już nas nie opuścisz ;-)

Anula kiedy będziecie robić te badania Bartusiowi? Mam nadzieję, że coś mu w końcu wynajdą, bo oboje się wykończycie. Nie to, żebym chciała aby Bartek był chory, ale jeśli będziecie znali przyczynę tych nocnych pobudek, to przynajmniej będziecie wiedzieli jak to leczyć i jak temu zaradzić. I mam nadzieję, że Wasze problemy się skończą jak najszybciej.

Emka powodzenia z tym biznesem i koniecznie nam się pochwal co planujesz :tak:

Hej!
Ale pustki
U nas miła i leniwa niedziela, w weekendy zawsze długo siedzimy w łóżku i szalejemy z Grzesiem, Grzesio uwielbia wchodzić pod kołdrę, a my musimy trzymać ją w górze i robić "domek" :-D
Spanie Grzesia wróciło do normy, czyli 2-3 pobudki :-)

Anula kurczę ja Cie podziwiam dziewczyno :*
daga dzięki za słowa otuchy :*, mam nadzieję, że coś z tego będzie
i jak? @ juz trochę odpuściła?
Miczka i jak Mały się trzyma? Zdrówka dla Ciebie :-)
Pia Blanka cudna, nieźle się zmieniła, ja też lubię sobie pooglądać od czasu do czasu zdjęcia Grzesia od początku Ah rosną te dzieci tak szybko, nie mogę uwierzyć, że zaraz będę miała 2 latka :-)

Miłej nocki
Buziaki :-)

reklama
Witajcie;-)
Moje dziecko przechodzi bunt jedzeniowy, co mu podam jest be. Wczorah przez caly dzien zjadl kanapke z jajkiem i kisiel, przez poprzednie 3 dni nie bylo lepiej. Do tego wieczorem chcial pokazac kto rzadzi, chodzil krzycza ,lplakal az czerwony byl, tak mnie nosilo ze szok:sorry2:staralam sie byc spokojna co bylo nie lada wyzwaniem. Pytalam co mu, czy czegos chce ale gdzie tam on dalej krzyczal, jak sie pozniej okazalo chcial na golasa biegac po mieszkaniu. Musialam chwile posiedziec sama bo juz nie moglam z nim wytrzymac. Teraz oczywiscie nie spi...
Daga ja tez z @ wieczorem dostalam:tak:
Emka, szczerze to przywyklam do takiego wstawania, kiedys wstawalm zla ale co poradzic trzeba i koniec. Wstaje od 4 miesiecy i ciagle durna mam nadzieje ze kolejna noc bedzie lepsza, cale szczescie ze Ł wstaje ze mna na zmiany, co prwda buntuje sie ale wstaje...&&&&& za biznes;-)

Do góry