reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witajcie mamusie

my z corcia dalej chore o spacerku po sniegu poki co nie mamy co myslec az mi szkoda bo nie wiadomo jak dlugo taka zimowa piekna pogoda bedzie trwała , bardzo bysmy chcieli na saneczki a tutaj lipa poko co
ja tam tez za bardzo w dyskusje nie potrafie sie wbic , ale co tam naskrobie kilka slow co u nas i znikam
Anetko - gratuluje corci
ide do niuni bo sie obudziła a bardzo kaszle

reklama
Hej!

Ale u nas biało...śnieg cały czas sypie. Lubię taką zimę.

Aniaa, ona próbowała i nadal próbuje mleka, jak ja jem w postaci zupy mlecznej czy np. takie surowe z bułeczką z dżemem. Parę łyżeczek zjadała i na tym koniec. Wie, że to jest od krówki od babci. No i co nieco zna smak. No i się poznała, jak chciałam jej dać w butli :cool:

Wiśnia, kooopę lat! Wracaj, wracaj! Ojej, to już 19 tydzień u Ciebie? :szok::-D Znacie już płeć Maluszka?

daga, to mamy mamusie w podobnym wieku :) Moja w kwietniu skończy 50tkę :) Też się będziemy zastanawiać nad prezentem, bo u niej to już w ogóle nie wiem, co kupić...

Marzenko, zdróweczka!

Dobrze. ze tu tak cicho bo ja znowu zalatana:-p
Ania***
Monia och leci mi szybko ta ciąża, już sie tym zaczełam stresować ostatnio, że nie zdążę z wszystkim. Z remontami, zakupami i nauczeniem Mili , ze będzie ktoś nowy. Na razie jednak zmeczenie zwycieża:-D

Hej babiszonki!!!

Oczywiscie różany wyskok z całonocnym spaniem był tylko wyskokiem, bo już bastepnej nocy "wróciła na własne tory", czyli ok 5-7 pobudek co noc,ALE dziś mamcie zaskoczyła i kolejna noc przespana w całości za nami. Kurcze zeby choć raz w tygodniu tak pospała. zobaczymy. U mnie młyn jak zwykle, ale dajemy rade:)Co do nocnikowania to Rózia z niewiadomych przyczyn panicznie boi sie nocnika, był czas ze pięknei wołała, ateraz lipa. Kupiła wczoraj nasadke na sedes i o dziwo nawet jej sie podobało. Zobaczymy jak to będzie. Najgorszy problem jest z tym, że rózina na co dzień jest z małżonem a jemu - zwyczajnie nie chce sie jej wysadzac, bo leń jest i wygodniej pampka założyć. Ja w dzień widze ja na tyle krótko, ze te kilka wysadzen po południu to jest za mało. Cos czuje ze małzona czeka burza z piorunami jak ie zmieni nastawienia:biggrin2:

Dagus ząb był leczony kanałowo, ale źle doleczony i stan zapalny się zrobił i trza było usunąc, fajnie ze psiórka macie!!! Rózina naszego gustawa uwielbia ze wzajemnoscia! I niechże ten sufit przestanie wam leciec dziad jeden no:biggrin2::biggrin2: !!!!!

Emka na diecie nadal jestem ale poki co waga stoi, tzn waha się mniej więcej od tygodnia na poziomie 5, 6 kg mniej ale poki co cholera nie chce zejść nizej, ale damy rade, twardy ze mnie zawodnik i tak łatwo się nie poddam:)

Ania wow super!! Gratulujemy nocnikowania!!!

Aneta super, gratulacjie dziewczynki! I dużo zdrówka!

Moniu kciuki za nocnikowanie!
Wiśnia babo jak dzwonie to mnie tu odbieraj bo lać bedę :*:*:*:*:*:*bo ja musze przynajmnije co drugi dzień z Toba ponawijać do tęsknie :biggrin2:

a dziewczynki leci do was pytanie: Jak jest Wasz stosunek do oglądania przez Nasze dzieci bajek?czy lubią? i jakie ew. bajki maluchy ogladają?
bo Rózina ogląda rano po wstaniu, jeszcze w łózeczku, jedna w ciągu dnia i juz po kąpieli- bardzo bardzo lubi. a ja nie zamierzam jej tego odbierac, sama jestem wychowana na bajkach i jakos normalny ze mnie człowiek wyrósł. rózia ogląda disney junior, ma tam swoje ulubione.i jakos nie widze nic w tym złego, ze ogląda.i przynam szczerze, ze jak słysze teksty ze tv to najgorsze zło świata - to sie z tym po prostu nie zgadzam, bo jesli cokolwiek uzytkuje sie z rozsądkiem to dlaczego nie. czekam na opinie.

Ostatnia edycja:
Witaj Maqnio:) JA tez nie mam nic przeciwko bajkom. Uwazam zew szystko jest dla ludzi byle z umiarem. KArolina bajkami interesuje sie od bardzo niedawna, oglada mini mini, pasuje mi ten program bo zero w nim agresji. Przyznaje, ze jak teraz KArolina byla chora to pól dnia jak nie wiecej lezalysmy na kanapie i ogladalysmy bajki, bo najpierw na nic innego sily nie miala a poza tym to w domu zwyczajnie ogladamy bajki z nudow.

milego dnia mamusie!

I nie myslcie ze to nasze siusie to juz takie idealne;) Zdarza sie wpadka tak co drugi dzien;)

Witajcie;-)
Bartek od wczoraj ma pierwszy w swym zyciu katar, w domu mialam tylko masc majerankowa i wode morska. Poszlam do apteki a tam prawie wszystko od 2 lat, aptekarka uznala ze maly wazy jak 2 lenie dziecko i polecila otrivin i lipomal z tym pierwszym jest w miare szybko psikne i kataru nie ma, gorzej z syropem:wściekła/y:i z racji ze moje dziecko nie chorowalo, nie wie o co chodzi. Wieczorem oboje go trzymalismy a ja strzykawka do lekow wlewalam po policzku, z krzyku maly az kaszel mial i wymiotowal, nie wiem co robic tlumacze ale on panicznie sie boi i ucieka rano bylo tak samo:sorry:wszystko przez tatusia bo "musial" spotkac sie z chorym kolega:wściekła/y:do tej pory Bartek nie mial nawet kataru.
Maqnio u nas tez byla jedna przespana noc a tak pobudjka na 4 godz...Bartek boi sie nocnika w sumie siedzial moze 2 razy i to zanim dobrze usiadl zaczynal uciekac wiec dalam spokoj. Co do bajek moje dziecko bajkami z tv sie nie interesuje, na mini mini zerka gdy sie zaczynaja i tyle.Ostatnio na tvp1 leciala dora i ogladal. Za to uwielbia franklina, oglada jak zaczarowany. Rano jedna i na noc, chcialby wiecej ale nie pozwalam.
Daga tez chcialabym pieska dla Bartka ale mamy za malo miejsca, poza tym leniem jestem i wychodzic by mi sie nie chcialo:tak:Jowita niezle napsocila:-DBartek nie lubi sie ubierac i smarowac wiec mam z glowy za to ciagle puka do drzwi pokazujac ze chce na dwor

reklama
Cześć Mamuśki!

U nas super nocka, 2 przebudzenia na smoka i Kinia pięknie spała od 20.00 do 7.30 :-) Z nocnikiem nadal średnio, siku baaaardzo rzadko, ale sadzam ją i póki co chce siedzieć ok. 20 minut, potem zwiewa :)
U nas dziś chodził ksiądz po kolędzie i Kinga dostała od niego 2 cukierki i bardzo jej się spodobał. Nawet "papa" mu zrobiła, ale zrobić Znak Krzyża (W imię Ojca...) to już nie chciała pokazać, zrobiła tylko "Amen".
A mnie wkurzają w tym tygodniu telefony od jakichś wydawnictw, prpponują jakieś zestawy książek itp. za niiby małe kwoty, ale u nas naprawdę krucho z kasą żeby sobie na takie coś pozwalać. Ciężko mi odmawiać, czasem wcinam się w słowo, bo Oni przez telefon to tak nadają że szok! Odkąd się mała urodziła, mają moje dane ze szpitala z paczek dla dziecka no i różne firmy dzwonią...
A Wy jak odmawiacie? Od razu się rozłączacie czy gadacie z nimi?

maqnio, moja Kinga w ogóle bajek nie ogląda, bo...nie lubi! Nie interesują ją! Czasem jej włączam JimJam, ale ona zawiesi oko na 3 minuty i po wszystkim. Jej ulubiony program to..."Jaka to melodia?" :-p:eek::-D I ulubiony kanał PoloTv, gdzie w kólko leci disco polo :)

Do góry