reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej, ja od rana jak nie zakupy przedswiateczne, to urzedy i inne miejsca biurokracyjne. musialam zakupic ALeksikowi dodatkowe body, bo ostatnio mi nie starcza. no i nie wszystkie byly dobrej jakosci i po praniu zrobily sie ciasne. pojechalam kupic te na 98-104 a to dlatego ze te na 86-92 sa dobre na dlugosc w rekawie, ale ciasne w brzuszku i sie odpinaja w kroku. ale na skrobalyscie
Emka witaj i sie rozgosc.
tesiu :* podziwiam, sprzatanie, cwiczenia, gotowanie i to przy Nadii. ja nawet ubrac sie nie moge przy Aleksie a co do piero reszta.
Konwalianka udanego wieczoru. ucaluj dzielnego rycerza
Nil dokladnie jak maz, twoje maja swietne pomysly
maqnio ja wierze w ciebie i dasz sobie rade z dieta.
Anetka ja czytalam ze na tym etapie rozwoju moga sie pojawic senne koszmary. dziecko trudno uspokojic. zabki wykluczasz? bol brzuszka?
daga :*
pia Aleksik tez im pozniej idzie spac tym wczesniej wstaje
miczka wyslij mi te cwiczenia. nie wiem kiedy dostane nadchnienia. widac po twoim humorze ze idzie w dobrym kierunku.
wydrusiu umowimy sie na skypa. u nas wszytsko ok. troche martwie sie o moich rodzicow (chodzi o problem mojego taty). ale tutaj nie bede pisac. Juz niedlugo Mikolaj za puka do waszych drzwi, ale podaj mi wasz nowy adres.
tyle spamietalam. czas zaczac weekend :*

Ostatnia edycja:
reklama
hej:-)
maqnio bardzo Ci dziekuje kochana. Ta dieta cos uboga:tak: ale przynajmniej wiem co robie (jem) zle. 2 lyzki ryzu/makaronu/kaszy i 1 ziemniak? Matko Ja tego zjadam ogromne ilosci i mleko pije 3,2. Za Ciebie &&&&&&
maqnio, silwia a z malzonem nadal cisza ale nie tak zlosliwie, po prostu nie chce mi sie z nim gadac. Dzis moj tata ma imieniny wiec pewnie on pojdzie sie goscic a ja bede dzieci kapac, klasc spac itd... ale nie narzekam.
silwia po co ci cwiczenia przeciez Ty kurcze jak modelka wygladasz, dziewczyno:-) tez kiedys kupilam bylejakiego bodziaka - takiego ze smerfem. Chcialam odpiac napki a one (2 z 3) sie urwaly
Tesia to sobie dajesz wycisk a te cuksy to sie nie licza;-) bo to odrobina slodkosci dla poprawy humoru dla styranej matki:-D ja rowniez prosze o pierogi (uwielbiam a mi ciasto cos licho wychodzi, juz predzej na uszka) tylko mezowi zostaw:tak:
Anetka a co Bartus je na kolacje? Moze brzuszek? Jezeli nie to fakt moze cos mu sie sni. Moze zapalaj niedaleko niego jakas lampke i w poblizu cos milego dla oka uloz (naklejki jakies bajkowe przyklej, maskotki ustaw itp)
pia u nas tez tak bylo. Niezaleznie o ktorej zasnal wstawal zawsze tak samo. Teraz mu sie przestawilo od jakichs 2 tyg i im pozniej idzie spac tym pozniej wstaje.
dagusia juz sie pakowac zaczelam tylko kurcze nie wiem jk tam u Was warunki pogodowe czy jakies grubachne swetry pakowac? &&&&&&&&&&
Miczka wlasnie, sobie cos fajnego kupilas czy prezenty dla bliskich? dasz rade w cwiczeniach, zamachnij sie porzadnie i samo wyjdzie:-)

Tak jak pisalam moj tata dzis ma imieniny wiec jakiegos szczegolnego obiadu nie robilam tylko nalesniki z truskawkami i bita smietana. Maz nie lubi zbytnio ale to nic bo moja mama z siostra siedza w kuchni i pichca. Juz widze swoj pelny brzchol.
Noc dzis koszmarna. Ja zasnac najpierw nie moglam a potem co chwila Gabek budzil sie z placzem. Mysle ze to przeze mnie bo ja glupia matka dalam mu wieczorem (ok 18) lazanek z kapusta i pieczarkami:crazy: jadl kanapke na kolacje a ze zobaczyl, ze ja wcinam te nieszczesne lazanki to tez mi zaczal wyjadac. Smakowaly mu no ale co z tego jak potem sie dziecko wymeczylo.

Ostatnia edycja:
no ja tez dzisiaj nieco obrobiłam w domu, ale nie tyle co Tesia - maszynka:-D posprzątałam kuchnie i w szafkach - uff..nie lubię tego.. zawiesiłam firany..

Sylwia, o jej..a co z tatą? Napisz proszę na priv lub fb.. mam nadzieję, że nic poważnego! Ja też się obawiam o zdrowie mojej mamy:-( aa i mamy ten sam problem z za ciasnymi ciuszkami.. rękawy za ciasne, brzuszek opięty..

Miczka, faktycznie.. moja mama identycznie jak Twoja, chociaż jak nie musi to też się stroi i pachnie..wczesniej myslałam, że nie jest stworzona do opieki nad dzieckiem ale się pomyliłam:tak: ona jest upartym typem i nic nie chce wziąć.. musiałam się ładnie nagimnastykowć aby wogóle wino kupić za swoje pieniądze..

Nil dziekuje ci bardzo. ale jednak mam problem z moim brzuchem. zbyt duzy. nie moge go sie pozbyc. nie mowie zeby byl idealny, ale no np na fotkach wyglada tzn widac ze mam sadlo.
Konwalianka, Nil z tymi bodami to roznie. tesciowa wyslala mi w paczce pare bodziakow takich wlasnie na 2 latka, firmy disnay, ktore sa juz za ciasne i kolory sie spraly. drugie bodziaki z innej firmy ktore pisalo czysta bawelna. zalozylam je kilka razy, ale zawsze tak jakbym czula siuski i myslalam ze Aleksik przemokl lub body przesiakly. ale ktoregos wieczory zaraz po kapieli zalozylam wlasnie te body i jak mu zapinalam to on sie przytulil do mnie i kolo szyji wlasnie tak zasmierdzialo tymi siuskami. stwierdzilam ze to material jest beznadziejny i je wywalilam. kolejne z euro 2012 z napisami Polska byly tez na 2 latka ktore tez sa juz za male. takze zostalam z 3 bodzikami na dlugi rekaw 5 na krotki rekaw (w tym 2 musialam dac do zlobka na zmiane) i 2 na ramiaczka. wlasnie z takiej firmy z ktorej jestem zadowolona i specjalnie pojechalam do Niemiec by je kupic.
konwalianka wiadomosc na priv na fb

chlopaki na dworze ja ide pod prysznic

Obleciałam oba piętra, teraz skorzystam z okazji, że Młody wariuje z mężem i doczytam Was do końca.

Tesia czekolada na raz pffff... przecież oni takie małe te czekolady robią :-D:-D:rofl2: Szacun za tyle rzeczy zrobionych, a za lepienie pierogów przy małym dziecku to już w ogóle - dla mnie niewykonalne :-)

Daga a ja wczoraj też nie mogłam się nadziwić jak Jowitka pięknie radzi sobie z tą zjeżdżalnią. Mam nadzieję, że za bardzo się nie poobijała. Ja kupiłam sobie kurtkę zimową, czapkę i szalik. Tzn. Mikołaj dofinansował :-)

Sylwia tu jest level 1 Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 - YouTube. Później jest 2 i 3, które też można znaleźć na youtubie. Mam nadzieję, że z rodzicami to nic poważnego.

Nil Twój tata Andrzej? Mój też dzisiaj świętuje, a my z nim w niedzielę.

Konwalianko tak dokładnie, uparty typ. Moja mama też nam ciągle coś kupuje a sobie nie da nawet przysłowiowego masła kupić. Co do bycia babcią to ja myślę, że Szymkowi lepsza babcia nie mogła się trafić. On ją uwielbia, cieszy się strasznie jak przychodzi. A moja mama od początku świetnie dawała sobie z nim radę, zrobi przy nim wszystko i to tak, że Szymek nawet nie zająknie. Czasem mam wrażenie, że lepiej ode mnie bo przy mnie Szymek taki grzeczny nie jest. W każdym razie mogę zawsze na nią liczyć i nie martwię się o Szymka kiedy jest pod jej opieką bo wiem, że świetnie się bawi. Taka babcia to prawdziwy skarb.

Ania23 rzeczywiście bardzo cenię sobie to że mąż wziął na siebie ciężar utrzymania rodziny :-) a ja mogę poświęcić się dziecku , może jestem nadopiekuńcza, ale jakoś nie mogłabym jeszcze zostawić małego i pójść do pracy; ale tak jak mówisz czasami dopada nuda, szczególnie że nie mam tu żadnej mamuśki pod ręką, z którą mogłabym chociaż na spacerze pogadać, poplotkować itp. :-(

Nil dzięki :-)

konwalianka mój Grześ dość ładnie sypia :) kładzie się trochę po 19 ale wstaje przed 7 (oczywiście przebudza się jeszcze, czasami raz, dwa razy a czasami kilka), w dzień jeszcze 2 drzemki jedna 1,5 do 2 h a druga 20-30 min także nie narzekam :-)
ząbków mamy 10 - ząbkowanie u nas praktycznie bezboleśnie, ani razu nie stosowałam żadnych żeli raz tylko podałam coś przeciwbólowego, jak Grześ kręci się dużo w nocy, to znak, że nowe perełki wychodzą, ogólnie nie narzekam,
tyle że straszny niejadek, nadal jest na piersi i tylko to się dla niego liczy, ma swoje ulubione rzeczy, ale też nie je ich w jakichś ogromnych ilościach
ale nie martwię się robiliśmy morfologię i jest ok, waga też ok - ok.12 kg

skoro juz o dietach i słodyczach to ja też trochę się odchudzam tzn na tygodniu nie jem słodyczy, w weekend jest święto i mogę sobie kupić dwie słodkie rzeczy :-) jeszcze jakiś czas temu trochę biegałam wieczorami, ale już mi przeszło :-D

gdzieś słyszałam, że jak się karmi to nie można doprowadzić do zakwasów, bo będzie kwaśne mleko no i mam świetną wymówkę :-D

teśka24 ja też miałam ostatnio taką ochotę na słodycze jak nigdy i też chowałam papierki przed mężem :zawstydzona/y:, głupio mi było że non stop chodzę i mówię jaki mam gruby brzuch a nic z tym nie robię

na dzisiaj tyle bo mąż szykuje jakiś romantyczny wieczór ostatkowy i robi jakiś pyszny deser niespodziankę (podpatrzyłam że kupił bitą śmietanę, jakieś owocki czekoladę) mmmmhhhmm :-)

pozdrowienia i dzięki za miłe przyjęcie :-)

reklama
Hej baby!

Ziuta spi, ja w łózku tez zaraz lecę w kimkę:)

Miczka napisz mi na priv e-mail, dieta jest uboga i na bank wszystkie potrzebne do niej składniki masz w lodówce:-) a świeta u tesciow mogą być fajne, my nigdy nie robiliśmy swiat u nas (brak miejsca) zawsze jeżdzimy do jednych i drugich rodziców i czasem własnie brakuje mi naszych domowych swiat, a tak wszystko na wariata, auto zawalone, potem to rozpakowywanie itp. , ale najważniejsze ze z rodzinka:-)

Sylwus u nas tez problem z body, większość za krótkie w kroku, chyba czas na zakupy! I dzięki za wiare!! Mam nadzieje, że z tatą wsio ok?

Dagus a ja właśnie chciałabym tyc w brzuchu, bo ten najłatwiej zatuszować, a tak jak ja - pupa i biodra to masakra, bo nie da rady zakryc;-)

Nil ta jak pisałam, dieta bardzo uboga, ale dostosowana do mojego chorego zoładka, mysle ze zdrowe osoby mogą co nieco do niej dorzucić:-)

uściski!

Do góry