reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam was cieplutko

Klaudusia moja wstaje o 7 idzie spac ok 11 i spi 3 godziny bite czasem dluzej na noc po bajce spac idzie ale róznie z usypianiem ale ok 21 juz spi i przesypia calusienka noc , nie budzi sie na zadne picie , jedzenie spi i juz
Jesli chodzi o prezenty dla niuni to u nas chyba nic nie bedzie chyba ze Klaudusi ktos zrobi niespodzianke
maqnio fajowy pomysl z tym prezentem dla Rózinki jak lubi ogladac bo moja niu ia tez baje uwielbia
Nil Klaudia mała jest a po ciemku tez nie chce sie bawic jak zgasze swiatło to znika zaraz z tego miejsca
witam was mamusiek reszte

reklama
Witam;-)
Maly zasypia wiec zagladam do was, zajadajac sie zelkami:-Du nas noc fatalna, maly wstal po 3 i nie spal prawie do 7 po czym wstal o 8, dobrze ze dzis byla Łukasza kolej wstawania:tak:
Miczka, niezle Szymek wazy. Dziewczyna ktora ze mna lezala na porodowce, ur tego samego dnia chlopca wazyl 3200 a w maju gdy sie spotkalysmy mial juz 15 kg teraz dobija do 17:szok:juz w maju ubranka na 2 latka prawie pekaly na nim. Moj pewnie ze 12 wazy. co do badania u nas taka histeria ze utrzymac go nie moge tak bije i kopie lekarke. My na szczepienie m amy sie zglosic po 24 listopada, trzeba kase szykowac:sorry:
Nil moj piszczy w samochodzie tak ze sie zachodzi, czaly czerwony jest, zapluty i co tylko az nie wiem jak go uspokajac:baffled:
Monia u nas czeste awantury ale ja nie umiem dlugo milczec zaraz sie odzywam, wiesz faceci czasami bez powodu tak maja trzeba czekac az przejdzie
Co do spania, moj zasypia o 21 spi do 5-6 w tym w nocy czesto pobudki na 2 godz, w dzien spi od 13 do 14-14.30 ale sa dni kiedy zasypia o 15

Ania co sie dzieje ze on tak w nocy wstaje to nie moze byc . ja kłade Klaudie ok 11 spac niech spi ona i tak 3 bite godziny spi potem ok 21 zasypia wypluta jak pieron wymeczona i spi cała noc , moze niech wstaje o 7 o 11 spac niech buszuje do ok 20 i wtedy go kłasc zeby nie wstawał w nocy , coz on tak wstaje to jest meczace on se przestawi rytm dnia z noca , cos podobnego było u Nil z jej córka jak opowiadała podpytaj jej jak to zwalczyła

Marzenka probowalam wczesniej go w dzien klasc ale nie ma szans o 11 czy 12 on wcale nie jest spiacy pomimo ze wstaje 5-6, poza tym jak zasnie o 13 i wstanie po 14 to i tak szaleje do 21 wiec powinien byc zmeczony:baffled:no i nie przetrzymam go rano do 7 bo on nigdy tak dlugo nie spal. o ktorej go nie poloze wstaje 5-6 nawet gdy w dzien spi godz i zasypia o 22
Ostatnio maly cale dnie biega z pokoju do kuchni i kieruje sie centralnie na szafki w kuchni leci na nie i sie cieszy a w ostatniej chwili wyciaga raczki przd siebie zeby odbic sie od szafki i biega dalej. Siada tez na fotel zrzuca cos na podloge i sie wychyla zeby pdoniesc ile sie natlumaczylam ale jak grochem o sciane nadal tak robi az wczoraj polecial na podloge:sorry:dzis jezdzil jezdzikiem nagle sie zatrzymal i stanal na nim trzymajac jedna reka kierownice:wściekła/y:nogi ma cale w siniakch taki podly. A najgorsze ze szukam pracy i moja siostra jak cos miala sie nim opiekowac ale uznala ze sie chyba nie podejmie tego:baffled:

Ostatnia edycja:
Miczka no rzeczywiście niezłą waga:) Wiki dopiero do 10kg po woli dobija ale jeszcza minimalnie brakuje;) Za to ze wzrostem pewnie jest blisko... No i u nas jeżeli chodzi o innych ludzi sytuacje jest dokłądnie odwrotna - Wiki uwielbia jak ktoś do nas przychodzi czy generalnie jak jest więcej ludzi, do każdego uśmiecha się od ucha do ucha i nawet pójdzie się przytulić....
Nil u nas Wiki zasypia raczej w porze snu w foteliku no chyba, że długa droga to z nudów coś tam przyśnie... A jeżeli chodzi o długość snu to w dzień śpi 1-3godz, a w nocykoło 12godz bo zasypia między 20:30 a 21 a budzi się zawsze koło 9. Więc każde dziecko potrzebuje inną ilość snu chyba...
A u nas chodzenie już na porządku dziennym:) Ja kupiłam małej takie najtańsze buciki za duże tylko po to, żeby jej było ciepło w wózku bo myślałam, że trochę czasu jej się zejdzie z rozkręceniem jeżeli chodzi o chodzenie a tu już by się takie porządniejsze przydały... No ale może jeszcze w wózku na spacarach do końca miesiąca ją przetrzymam to może już jakieś przeceny będą... No i mamy już 5 ząbków:) Tylko tak trochę śmiesznie bo na dole ma 2 jedynki i jedną dwójkę, a na górze jedynkę i dwójkę obok a ostatniej jedyneczki ciągle brak;)

Moja cora chodzila spac tak: 8-16 sen, 16-20 zabawa itp, 20-21 sen, 21 wstaje, 3-4:30 sen, 4:30 wstaje. budzilam ja z tego najdluzszego snu po 30 min wczesniej co drugi dzien na poczatku potem codziennie. około miesiaca to trwalo. Potem zaczela zasypiac przed 22 i wstawac o 8 bez zadnych pobudek.
Marzenko a jak Ty sie w ogole czujesz, mialas jakies objawy jezeli moge zapytac?
Anula pa licho siniaki dobrze ze cos powazniejszego sie nie stalo:tak: Pamietam jak Liwia byla w wieku Gabka i spadla z szuflady (mamy w salonie takie ok 30 cm wys szuflady) spadla na nozki ale troche sie jej nozka przekrecila. Ze 2 tyg do ortopedy jezdzilismy, ona w ogole nie chciala przez ten czas chodzic. W koncu lekarz stwierdzil ze po prostu sie boi bo nic powazniej sobie nie uszkodzila. Gabek tez ma podobne pomysly (pewnie jak to chlopak) ale jemu jeszcze siostra pomaga. Jak nie moze gdzies wejsc to ona go tam wciaga itp kurcze jak z nia sie bawi to musze ich 2 razy bardziej pilnowac niz jakby bawil sie sam:baffled:
basieniak gratki chodzenia:-) jak juz mala sie zorientowala ze potrafi to pewnie teraz nie da za wygrana i caly czas bedzie chciala biegac wiec dobre butki sie przydadza

Liwia chce parowki zapiekane z serem to ide zrobic, a nam dzis tortille robie.

Nil ja czuje sie dobrze nie mam zadnych objawow , jedyne co mi dokuczało to krwotoki podczas okresu ale mam na dokładke miesniaki pewnie jak by bardziej sie rozwineło czula bym jakies bule brzucha ale nie czuje sie bardzo dobrze , prócz nerwów nic mi nie dolega , po niedzieli ide do szpitala bede wszystko dokładniej wiedziec po wynikach szpitalnych
Anula ​to strasznie grubasny maluszek pewnie jest strach tak dzieci tuczyc zeby takie kluski były

Witajcie Laski!

U nas ostatnia nocka należąca do tych "standardowych", tzn.5 krótkich pobudek na smoka. Dałam dziś Kindze śliwki (3 dzień) z Gerbera, bo ostanio ma zatwardzenia i kupki nie może zrobić. No i 2 dni były po nich luźniejsze stolce, a dziś to tak się urżnęła (za przeproszeniem), że całe plecy musiałam myć, nogi i tyłek rzecz jasna :szok::eek::baffled: Wypróżniła się za wszystkie czasy. Mnie chyba przeziębienie omija bardzo łagodnie.
A z mężem dziś lepiej, tzn. mamy kontakt przez telefon, bo jest w delegacji, ale o wiele lepszy kontakt dziś mamy ze sobą.

Miczka, oj faktycznie, pięknie mały waży :-D Moja Kinga ma coś ok. 12,5 kg, na szczepienie mamy się zgłosić początkiem grudnia.

maqnio, super, że nocki lepsze! A budzicie Rózinkę z drzemki? Nie wstaje rozpłakana jak ją wybudzacie? Bo moja Kinga, gdy musi być obudzona to mazepa przez pół godziny.

Anula, wow! To klocek z tego synka znajomej!!! A Twojej siostrze to się w sumie nie dziwię (nie zrozum mnie źle!) - po prostu boi się, że Bartuś mógłby sobie coś złego zrobić pod Twoją nieobecność i ona musi wtedy za to odpowiadać. Mam nadzieję, że jakoś wyjdziecie z tej sytuacji. A odnośnie kłótni z mężem to ja mam dokładnie tak samo jak Ty - nie potrafię się długo nie odzywać i to najczęściej ja wyciągam pierwsza rękę, niezależnie czyja była wina...taki już mam charakter.

Marzenko, słońce tulę Cię i trzymam mocno za Ciebie kciuki :***

NiL, moja Kinga nawet nie myśli zasnąć podczas jazdy samochodem. Z jednej strony my nie jeździmy w jakieś dalsze podróże, góra 1 h. Kinga zasypia ok. 19 i śpi do 6.30-7.00. A w dzień ma jedną drzemkę o 12.00 - ok. 2 h, czasem 1,5 h.

daga,
to śmiesznie Jowisia musi wyglądać z taką kolejnością ząbków :-D

Aha, znów pytanko do Was: Czy Wasze dzieciaczki śpią w nocy spokojnie czy "rzucają" się po całym łóżeczku?

Moja Kinga to "lata" po całym łóżeczku, przywala ręką bądź nogą w szczeble i wtedy zaskrzeczy, muszę ją poprawiać i idzie od ręki spać dalej. Nawet przy tym oczu nie otwiera.

reklama
Marzenko ciesze sie, ze czujesz sie dobrze:-) skup sie poki co na wlasnym zdrowiu a jakby co to wal na forum jak w ogien postaramy sie pomoc:tak:
daga dzieki:* wlasnie tak pomyslalam. Te zabawki swiecace i grajace ktore ma juz mu sie znudzily i myslalam o jakiejsc kierownicy, np Kierownica dziecięca do samochodu Taf Toys 12m+ (2793913542) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo jakiejs macie. a jak tam Twój biały płaszcz?
maqnio ja tez cos slyszalam o tych matach wodnych ale i tak nie planowalam kupna ich. Mi sie wydaje ze dla naszych maluchow to moga byc bo one poki co tylko,,bazgrza'' i wtedy po kilku min bazgrolek by zniknal ale jak np dla mojej cory to juz nie. Ona uwielbia rysowac ale wydaje mi sie, ze bylby ryk jak rysnek by zniknal:tak: takze poki co najbardziej u nas spisuje sie dwustronna tablica, na ktorej oboje rysuja i pisza. Bawimy sie w szkole i kazdy ma swoj mazak. Gabek bazgrolki robi a Liwia pisze literki.
monia Gabek nie mial jeszcze z kupa problemow ale jak np raz w ciagu dnia tylko zrobi to daje mu zwykla suszona sliwke w raczke i sobie gryzie ale musi byc miekka. Aprobowalas Kini dawac winogrona? Gabek b lubi a tez niezle przeczyszczaja. W nocy ladnie spi chybaze zeby go mecza

Ostatnia edycja:
Do góry