reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
ja juz nie wiem co mam robic jak zarobic troche na zycie , chciałam chociaz chałupniczej pracy jakiejs okazało sie ze wyslałam pieniadze nie duzo ale dla mnie bardzo duzo i teraz lipa nie idzie napisac meila zablokowane , o kasie moge zapomniec i o pracy , wyc mi sie chce jak cholera , za co mam zyc jak nie ma nigdzie tej pracy albo ja jakas jestem niewydarzona . po niedzieli ide do szpitala w domu bieda , jak ja mam sie leczyc spokojnie jak bede myslami w domu , , Misiek połamanyh ze srubami w ramieniu nie umie poruszac reka tak połamał obojczyk , czy tak zawsze jest ze biednemu wiatr w oczy , jeszcze jedna osoba mi powiedziala ze chorobe mam na swoje rzyczenie , rozwyłam sie piepszlam drzwiami i wyszlam ,ze mam takie podejscie do zycia ze nie mam pracy ze nie mam na zycie , ze mam myslec pozytywnie , ale za myslenie nikt nie płaci pieniedzy i jak mam myslec ze bedzie dobrze jak nie jest wrecz jest tragicznie , gdzie jest ta praca do licha no gdzie ?????????????

o kurcze Marzenko ciagle masz pod gorke. Bardzo chcialabym pomoc ale nie wiem jak. Potrzebna jest Wam jakas konkretna pomoc a w mopsie co powiedzieli lub w up, a jakas renta Ci sie nie nalezy? a ktoras z corek nie mialaby mozliwosci sie do Was wprowadzic?

Ostatnia edycja:
hej babulce!

przepraszam, ze nie doczytam wszystkiego, ale od rana młynek mam. wczoraj bylam w Wawie, bo pojawiły sie nam kłopoty firmowe. ojciec mówi, ze mam byc spokojna i nic nam nie grozi, ja jednak mam mega stresa i widze czarne chmury nad nami. w nastepnym tygodniu jeszcze 2 warszawskie wizyty i powinno sie wszystko wyklarowac, ale do czego czasu chyba osiwieje. Rózia ok, udało mi sie wyeliminowac nocne mleczko i znowu mamy lepsze spanie.

moniu oj biedna Kingusia! usteczka juz lepiej? niestety nie mamy szans, zeby uchronic maluchy przed wszystkimi takimi wypadkami. Rózinę podczas dziennej drzemki wybudzam po max. 1,5h, nie płacze, nie marudzi, budzi sie z usmiechem, tylko daje jej jeszcze chwilke polezec, zeby "pępek wciągnęła", chwilka przytulanka i wstajemy. W nocy spi jak szatan, szaleje po całym łózeczku, juz sama nie wiem czy kiedys przełoże ja do normalnego łózka, bo pewnie ciągle bedzie z niego spadac:-)
marzenko tule cie kochana z całych sił! mam nadzieje, ze wkoncu wyjdzie was słonko!
pia wow masz zdolnego małżona, czekam na foto!
sylwia witaj! usciski dla Was!!!

nil,tesiu, konwalianko, daguś, miczka i reszta - miłego dnia!!!!

witajcie kochane
Nil jesli chodzi o rente pewnie cos dostane ale musze zaczac leczenie miec odpowiednie papiery to potrwa, jesli chodz o corki Brygida mieszka w Jastrzebiu z chlopakiem i tam ma prace , Ania moja jest w zielonogorskim tam ma za darmo utrzymanie i rechabilitacje po wypadku , moj chrzesny ja wziol pod swoje skrzydla i bardzo mu wdzieczna jestem za to , jesli chodzi o Mops pewnie na swieta cos dostane pieniazkow , jestem w koncu tutaj zarejestrowana jako bezrobotna nie poszukujaca od kad stalam sie bezdomna , matka moja sprzedala mieszkanie w jastrzebiu gdzie mialam meldunek musialam siebie i dzieci wymeldowac , w grudniu mnie zamelduja tutaj w sosnowcu , nie spalam w nocy , malo co mam w sobie ogromny zal dlaczego mnie to wszystko spotyka ,

marzenko bidulko kurcze cholerny ten swiat jest i tyle. sprawiedliwosci nie ma na nim za grosz. i gdzie jest w tym wszystkim do cholery Pan Bóg? ze pozwala i patrzy spokojnie na to, jak dobrzy, uczciwi ludzie muszą się zmagac z tyloma problemami a bandziory, zwyrodnialce często żyja sobie jak bogowie. świat jest popieprzony. i chodzi mi tu o całą masę ludzi, którzy nie zasłużyli sobie na takie cięzkie życie. przykro mi po 100-kroć ze ciebie takie rzeczy spotykają :*

hej:-)

Marzenko przepraszam ze tak pytam ale corki wiedza o Twojej chorobie? maja dziewczyny swoje zycie ale napewno o mamie tez nie zapomna:tak: dobrze chociaz ze cos pieniazkow z mopsu dostaniesz, moze jeszcze z urzedu sie cos na Klaudie da zalatwic. Przeciez nie mozna tak ludzi samym sobie pozostawic. Ktos sie musi tym zainteresowac. tule :*
monia jak tam Kingusiowa buzia?Lepiej? Gabek za to wczoraj zjadl Liwii taki malutki zeton do gry planszowej. Fakt ciezko te dzieciaczki upilnowac.
pia tesciowe to temat rzeka ale chyba sie nie dogadamy z nimi nigdy w koncu zabieramy to co mialy najcenniejsze - synusia:-) (chociaz i sie czasami wydaje, ze dla mojej najwiekszym skarbem sa ziemniaki:-D) ja tam tez chyba kiedys bede dosc wredna tesciowa:-D pochwal sie nowymi nabytkami. Mieszkanko super, takie przestonne. Blancia bedzie mogla na rowerku jezdzic:-D
silwia pamietamy:tak: fajne zabaweczki tylko chyba nie ma takich po polsku:-( ale podobna troszke bramke widzialam na alle.
maqnio nie siwiej i nie denerwuj sie bo te wrzodzika Cie zjedza;-) &&&&& za pozytywne rozwiazanie
daga dobra i kurtka. juz zima Cie nie zaskoczy a Jowitki szafa pewnie peka w szwach:-) wczoraj maz kupil dzieciom po kinder bueno. Porozpuszczalo im sie w raczkach ale nie zjedli. Za nic im nie smakowalo. Mamusia zjadla:-D

Gabrielek wczoraj zasnal o 19:30 bo w ciagu dnia spal tylko 20 min. Ja mega szczesliwa (ale z obawami). Zastanawialam sie czy go nie obudzic ale maz mowi ze nie, bedzie spal. No i pomylil sie troche bo po 2 godz maly wstal. Oczywiscie ja musialam sie z nim meczyc. Zasnal tak przed 1 w nocy:szok: Dzis o 7:50 go obudzilam. Zobaczymy...
Jutro Liwia w bystrzaku ma swieto pluszowego misia i musi swojego misia przyniesc. Musze dzisiaj go wyprac bo on jest w ciaglym uzytku. Tylko najgorsze, ze ona zawsze jajej ulubione pluszaki piore to placze, bo jak to tak w tej pralce i jeszcze mokre:baffled: Ostatnio przez te reklamy Liwia wola wszystkich zabawek z nich. Powiedzialam jej ze lista do Mikolaja juz zamknieta. Wyciagnelam jej skarbonke i powiedzialam zeby zbierala sobie drobne pieniazki. Jak bedzie pelna wybierze sobie cos co chce za to kupic

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!

U nas w sumie po staremu. Kinga ok, warga w strupie, ale za tydzień powinno się już dobrze podgoić. A my z mężem pogodziliśmy się, na razie telefonicznie, bo nie ma go w domu, ale jak dziś wróci wieczorem, to mamy się godzić w inny sposób :tak::-):-p

daga, Kinga wstała tak jak zwykle o 6.30, ona najpóźniej chodzi spać o 19.30.

NiL, to dał Ci Gabek nieźle w nocy popalić...Dziś oby lepiej było.

Marzenko, z tego co się orientuję, możesz składać papiery do mopsu o comiesięczną zapomogę dla Was. Nie są to duże pieniądze, ale zawsze coś. Oboje nie pracujecie, macie małe dziecko, na pewno coś dostaniecie. A na święta też powinniście swoją drogą dostać inne pieniądze. Bardzo Ci współczuję z całego serca :*

maqnio, sciskam :*

reklama
hej, no w koncu siedze na 4 literach. maly szaleje z tatusiem w salonie.
Marzenko naprawde jest mi strasznie przykro. adres jest nadal aktualny na ktora wysylalam kateczke dla Klaudusi?
Nil wlasnie chcialam znalesc ktoras tych zabawek aby byla po angielsku i polsku. jak nie to kupie we wloszech. ta bramka by sie przydala moim chlopaka bo za niedlugo rozniosa mi dom pilka.
maqnio kciukasy aby w pracy sie poukladalo. buzi dla Rozi
Monia &&&&&&&& za godzenie sie w inny sposb :-p
daga spryciara z Jowity. to ja sie pytam " gdzie jest Alessandro" pokazuje na lodowke. :-D a jak sie pytam gdzie jest tata to rozklada raczki imowi "e ma"

buziam . my dzisiaj mamy wychodne z mezem. aleksik zostaje z baby sitter.

Do góry