reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

oj cos tu cicho dzisiaj... czyżby 11- nasty tak działał? hm..
niedziela zleciała.. sąsiedzi nas odwiedzili, zmasakrowaliśmy sie zjadając 4 blachy pizzy swojej roboty..
Wczoraj odkryłam o Tymka 13 ząbka a dzisiaj już czuję pod palcami kiełki 14-nastej czwóreczki..zostały tylko dwie górne trójeczki, oby jakoś szybciutko, bezboleśnie się pojawiły..
od kilku dni niezłe nocki u nas.. Tymek śpi od 20.30 do ok. 5 a czasem i do 7 rano:szok::-D faaajniee

no a od jutra.. nowy tydzień..

reklama
Witajcie,
Tak się chwalicie tymi ząbkami. Tymek ma już aż 13 ząbków. Super. U nas nadal 8. Od kilku miesięcy cisza jak makiem zasiał. Chociaż często marudzi przez zęby.
Humoru dziś u mnie jakoś brak.

Witam;-)
Mam chwilke poki maly sie bawi;-)u nas z zebami niedlugo powinien byc spokoj zostala jedna 3ka, w sumie mamy juz 15;-). Dwie noce w miare jadl i spal, za to w dzien oszalec idzie. Bartek ostatnio chodzi do tylu z zamknietymi oczami a jaka wtedy ma radoche, po mieszkaniu nie mozemy chodzic w ciapach bo maly wpada w szal zabiera i chodzi, boje sie ze sie przewrocic wiec wszytkie duze buty schowane:sorry:

Cześć Dziewczynki!

Doczytywałam Was przez weekend, ale nie miałam czasu napisać.
U nas już ok, tzn. od piątku popołudnia i przez całą sobotę Kinga miała wysoką gorączkę (od 38.3 st. do 39.4). Jedynie czopek zbijał o kilka kresek, bo surop to nie bardzo. Dawałam małej na przemian paracetomol i nurofen.No i w niedzielę już całkiem inne dziecko wstało - bez gorączki i usmiechnięte. Podejrzewam, że to kolejne zębiska tak dają o sobie znać. Niby pediatra mi mówi, że aż taka wysoka gorączka na zęby nie powinna wystąpić. No ale tu nic inego u mojej małej niewidać. Ogólnie zdrowa, no tylko czasem marudna. Dlatego obstawiam zęby!
Najgorsze było w tym wszytkim to, że Kinga za bardzo nie chciała pić! Cuda odstawiałam, żeby chociaż łyżeczką piła.

konwalianko, gratuluję kolejnych zębuszków :)

maqnio, to Rózinka sporo zjada :) moja Kinga teraz od kilku dni trochę obcina z jedzeniem, głównie z kolacją.

Miłego dnia!

hej babiszonki!!!

jesli nadal kazdy moj weekend bedzie taki zakrecony to przez 30-tka osiwieje! jak zwykle wszystko na wariata: sprzatanie, gotowanie, rozina, goście eh..

konawalianko 4 blachy??:szok::-D o rany!! gratuluje apetytu! usciski! a i gratki zebolka!
anula zostal wam jeden ząbek? a mnie sie wydaje ze dzieci powinny miec równiez 5, czyli w sumie 20 zębów mlecznych, ( a dorosłych 32 zeby stałe - chyba);-) no chyba ze sie myle:)a Bartus chodzący tyłem musi fajnie wyglądac:)
aneta usciki, cy by humor ci wrócił!!!
moniu usciski dla Kini!!! tak jak piszesz pewnie zebiska,ale ejsli moge ci cos poradzic to jesli goraczka nastepnym razem bedzie dłuzej nie 3 doby zrób tak dla własnej pewnosci badanie Kiniowego moczu, co by miec pewnosc, ze wsio jest ok:) wspołczuje ze musiałas sie tak nakombinowac, zeby młoda pila, no ale najwaznijesze, ze dała sobie choc troszke wcisnac!

miłego popołudnia, u nas dzis dzien świra - Rózia lata, broi jak oszalala:szok:

Ostatnia edycja:
hej ja po zakupach spożywczych tym razem.. padam na pyszczek..

maqnio, a 5-ki nie wychodzą później? tak ok.2 - 2,5 latka? coś mi się obiło o uszy..
Anula, rozumiem Cię.. Tymek też chodzi do tyłu i ma przy tym świetną radochę.. albo kręci się w kółko.. po prostuu biega w kółko..a później się przewraca i śmieje,a ja drżę, bo boję się że walnie głową o podłogę.. ech te dzieci!
monia, oj ta wredna gorączka! dobrze, że już za wami! z tym piciem, to rozumiem, ja tez się stresuję jak Tymek nie pije..
Aneta, a co to humor siadł? jakies przyczyny czy zwykła niemoc?

Uff, nareszcie koniec tego dnia!
Moje dziecko dzis mega marudne, złe, nie wolno na nią patrzeć, dotykać, gadać, itp. Bez kija nie podchodź :-D Wrrrr....
Ja dziś też czuję jakbym z sił już całkiem opadła....

maqnio, wiem Kochana :*dzięki :* właśnie tak miałam zrobić, że jakby gorączka utrzymywała się 3 doby to od razu na badanie moczu i do pediatry. No ale trwała 1,5 doby.

konwalianko, ja też z tego co wiem, to 5tki wychodzą między 2.a 2,5 rokiem życia. Także teraz byle w sumie 16 było...U nas jeszcze wszystkich trójek brakuje.

Konwalianka, ja tez umieram ze strachu ale co poradzic:sorry:trach pomyslec co wymysli za jakis czas:confused:
Maqnio, ogolem dzieciaki maja 20 zabkow ale tak jak dziewczyny pisza 5 wychodza po 2 latach, wiec jeszcze jedna 3ka i na jaki czas z glowy;-)
Monia, oby Kinia jutro miala lepszy dzien;-)tez czasami wstaje lewa noga

Witajcie :)

Wow, jakie pustki...

U nas póki co dzień ok, trochę było marudzenia chwilami, ale ratujemy się Bobodenem i Calgelem na zmianę.

Anula, no właśnie - u nas często jest to wstawanie lewą nogą...

reklama
Witam
U nas noc tragiczna 3 pobudki w tym ostatania od 4.10 do 6.15 cale szczescie wtedy Ł sie nim zajal bo ja padalam
sorry2.gif
o 8 wyszlam na miasto, zaplacilam rachunki, zrobilam wieksze zakupy.Ł wtedy tak go pilnowal , ze Bartek wygryzl dziure w smoczku wielkosci palaca, teraz przed spaniem szybko z nim wyszlam kupic bo bez smoczka u nas armagedon
Monia, u nas Ł sie smieje ze maly ma humory jak baba, czasami w ciagu dnia jest fajny, grzeczny a po drzemce nic mu nie pasuje:confused:

Do góry