reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

oj cos tu cicho dzisiaj... czyżby 11- nasty tak działał? hm..
niedziela zleciała.. sąsiedzi nas odwiedzili, zmasakrowaliśmy sie zjadając 4 blachy pizzy swojej roboty..
Wczoraj odkryłam o Tymka 13 ząbka a dzisiaj już czuję pod palcami kiełki 14-nastej czwóreczki..zostały tylko dwie górne trójeczki, oby jakoś szybciutko, bezboleśnie się pojawiły..
od kilku dni niezłe nocki u nas.. Tymek śpi od 20.30 do ok. 5 a czasem i do 7 rano:szok::-D faaajniee

no a od jutra.. nowy tydzień..

reklama
Witajcie,
Tak się chwalicie tymi ząbkami. Tymek ma już aż 13 ząbków. Super. U nas nadal 8. Od kilku miesięcy cisza jak makiem zasiał. Chociaż często marudzi przez zęby.
Humoru dziś u mnie jakoś brak.

Witam;-)
Mam chwilke poki maly sie bawi;-)u nas z zebami niedlugo powinien byc spokoj zostala jedna 3ka, w sumie mamy juz 15;-). Dwie noce w miare jadl i spal, za to w dzien oszalec idzie. Bartek ostatnio chodzi do tylu z zamknietymi oczami a jaka wtedy ma radoche, po mieszkaniu nie mozemy chodzic w ciapach bo maly wpada w szal zabiera i chodzi, boje sie ze sie przewrocic wiec wszytkie duze buty schowane:sorry:

Cześć Dziewczynki!

Doczytywałam Was przez weekend, ale nie miałam czasu napisać.
U nas już ok, tzn. od piątku popołudnia i przez całą sobotę Kinga miała wysoką gorączkę (od 38.3 st. do 39.4). Jedynie czopek zbijał o kilka kresek, bo surop to nie bardzo. Dawałam małej na przemian paracetomol i nurofen.No i w niedzielę już całkiem inne dziecko wstało - bez gorączki i usmiechnięte. Podejrzewam, że to kolejne zębiska tak dają o sobie znać. Niby pediatra mi mówi, że aż taka wysoka gorączka na zęby nie powinna wystąpić. No ale tu nic inego u mojej małej niewidać. Ogólnie zdrowa, no tylko czasem marudna. Dlatego obstawiam zęby!
Najgorsze było w tym wszytkim to, że Kinga za bardzo nie chciała pić! Cuda odstawiałam, żeby chociaż łyżeczką piła.

konwalianko, gratuluję kolejnych zębuszków :)

maqnio, to Rózinka sporo zjada :) moja Kinga teraz od kilku dni trochę obcina z jedzeniem, głównie z kolacją.

Miłego dnia!

hej babiszonki!!!

jesli nadal kazdy moj weekend bedzie taki zakrecony to przez 30-tka osiwieje! jak zwykle wszystko na wariata: sprzatanie, gotowanie, rozina, goście eh..

konawalianko 4 blachy??:szok::-D o rany!! gratuluje apetytu! usciski! a i gratki zebolka!
anula zostal wam jeden ząbek? a mnie sie wydaje ze dzieci powinny miec równiez 5, czyli w sumie 20 zębów mlecznych, ( a dorosłych 32 zeby stałe - chyba);-) no chyba ze sie myle:)a Bartus chodzący tyłem musi fajnie wyglądac:)
aneta usciki, cy by humor ci wrócił!!!
moniu usciski dla Kini!!! tak jak piszesz pewnie zebiska,ale ejsli moge ci cos poradzic to jesli goraczka nastepnym razem bedzie dłuzej nie 3 doby zrób tak dla własnej pewnosci badanie Kiniowego moczu, co by miec pewnosc, ze wsio jest ok:) wspołczuje ze musiałas sie tak nakombinowac, zeby młoda pila, no ale najwaznijesze, ze dała sobie choc troszke wcisnac!

miłego popołudnia, u nas dzis dzien świra - Rózia lata, broi jak oszalala:szok:

Ostatnia edycja:
hej ja po zakupach spożywczych tym razem.. padam na pyszczek..

maqnio, a 5-ki nie wychodzą później? tak ok.2 - 2,5 latka? coś mi się obiło o uszy..
Anula, rozumiem Cię.. Tymek też chodzi do tyłu i ma przy tym świetną radochę.. albo kręci się w kółko.. po prostuu biega w kółko..a później się przewraca i śmieje,a ja drżę, bo boję się że walnie głową o podłogę.. ech te dzieci!
monia, oj ta wredna gorączka! dobrze, że już za wami! z tym piciem, to rozumiem, ja tez się stresuję jak Tymek nie pije..
Aneta, a co to humor siadł? jakies przyczyny czy zwykła niemoc?

Uff, nareszcie koniec tego dnia!
Moje dziecko dzis mega marudne, złe, nie wolno na nią patrzeć, dotykać, gadać, itp. Bez kija nie podchodź :-D Wrrrr....
Ja dziś też czuję jakbym z sił już całkiem opadła....

maqnio, wiem Kochana :*dzięki :* właśnie tak miałam zrobić, że jakby gorączka utrzymywała się 3 doby to od razu na badanie moczu i do pediatry. No ale trwała 1,5 doby.

konwalianko, ja też z tego co wiem, to 5tki wychodzą między 2.a 2,5 rokiem życia. Także teraz byle w sumie 16 było...U nas jeszcze wszystkich trójek brakuje.

Konwalianka, ja tez umieram ze strachu ale co poradzic:sorry:trach pomyslec co wymysli za jakis czas:confused:
Maqnio, ogolem dzieciaki maja 20 zabkow ale tak jak dziewczyny pisza 5 wychodza po 2 latach, wiec jeszcze jedna 3ka i na jaki czas z glowy;-)
Monia, oby Kinia jutro miala lepszy dzien;-)tez czasami wstaje lewa noga

Witajcie :)

Wow, jakie pustki...

U nas póki co dzień ok, trochę było marudzenia chwilami, ale ratujemy się Bobodenem i Calgelem na zmianę.

Anula, no właśnie - u nas często jest to wstawanie lewą nogą...

reklama
Witam
U nas noc tragiczna 3 pobudki w tym ostatania od 4.10 do 6.15 cale szczescie wtedy Ł sie nim zajal bo ja padalam
sorry2.gif
o 8 wyszlam na miasto, zaplacilam rachunki, zrobilam wieksze zakupy.Ł wtedy tak go pilnowal , ze Bartek wygryzl dziure w smoczku wielkosci palaca, teraz przed spaniem szybko z nim wyszlam kupic bo bez smoczka u nas armagedon
Monia, u nas Ł sie smieje ze maly ma humory jak baba, czasami w ciagu dnia jest fajny, grzeczny a po drzemce nic mu nie pasuje:confused:

Do góry