reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

daga, szerokich i głębokich wód i wracaj wypoczęta i z dobrymi wspomnieniami
Anula, tulę i przesyłam moc wytrwałości
Aneta, ale przejścia.. brr.. super, że Filip tak się garnie do dzieci.. może Ci się to przydać jak urodzi się nowy członek rodziny:-D no a że dziecko ma apetyt - tylko się cieszyć - hehe.. no faktycznie Cię załatwił.. w sumie, to wyszło na jego.. i mimo, że wiem, że nie chciałabym takiej sytuacji, to i tak pewnie się zdarzy..no nic - dzieciaki nas próbują..a i maqnio ma rację w 100%
maqnio, buzi
Tesia, mówisz, że próbuje? To zaraz zacznie na całego :)

reklama
Hej Laseczki!

U nas ok. Kindze wyszła wreszcie ostatnia czwórka, okupiona marudzeniem i średnimi nockami.

maqnio, doskonale Cię rozumiem :) Widzę na fb, że śliczna i cudowna z Ciebie Mamcia jest :) Ja również mam nadwagę: przy wzroście 180 cm ważę 88 kg i przede wszystkim moją zmorą jest brzuch ;/ po ciązy zostało mi 10 kg ;/ i też brakuje mi silnej woli...ech...

Aneta_85, uważam podobnie jak maqnio :) nie masz się co zastanawiać odnośnie posyłania Filipa. Każdej mamie należy się chwila relaksu, a i dziecko ma przy tym niemałe korzyści.

konwalianko, witaj!

Anula, to mały buntownik z Bastusia jest! A jak nocki?

Tesiu, jak twój okres? Przyszedł? :-D;-)

Mam pytanie do Mam dziewczynek:
Czy Wasze córcie dają sobie chętnie zrobić kitkę/palemkę czy podpinać włoski?
Bo moja Kinga nic nie da zdziałać na włosach...zaraz wszystko ściąga.

młoda usypia, uf.

moniu dzieki, kochana jestes!!jak mamy sie licytowac to z ciebie jest extra babka!!! Ja tam żadnych dodatkowych kg u ciebie nie widze. ja mam jakies min. 15 kg nadwagi, mam 163 cm wzrostu, waze 75 kg. po ciazy szybko zrzuciłam kg, ale po 3, 4 miesiacach kg zaczeły wracac. kurcze, zeby tak jakas czarodziejska moc wycieła mi z mózgu czesc odpowiedzialna za łaknienie eh:-) moim przekleństwem sa cholerne, cholerne boczki grr..normalnie nie moge na nie patrzec. jak ubieram spodnie, to boki mi sie wylewaja.masakra. pupa i brzuch tez przyprawiaja mnie o palpitacje serca. A wiesz co jest w tym "najfajniejsze"? ze jęcze, stekam, zrzędzę i co? i nadal siedze na 4 literach i nadal jecze i stękam i nic a nic z tym nie robie.:-) .. "i zrozum człowieku baby". :szok:co do spinania włoskow, to w tej kwestii Rózina jest bezproblemowa (dobrze, ze chociaz w czymś:-)), z tym ze ja spinam jej włoski odkąd tylko były na tyle długie, ze mozna było zrobic kitke, choćby taka malenką, czyli od ok 5 miesiąca zycia. co prawda były to 3 wlosy na krzyz, ale teraz nie mamy problemu bo tak własciwie to ziuta ma zakodowane ze "od urodzenia" cos jej dynda na włoskach. mysle ze warto popróbowac i byc cierpliwym, moze Kinia z czasem przywyknie:)a i gratki zębolka!!
konwalianko i jak mamcia radzi sobie z Tymciem?

Ostatnia edycja:
Maqnio no juz nie przesadzaj paskudo Ty:D Ja mam 165cm i waże 67kg, co wedlug Twoich wyliczen oznacza ze ja tez mam nadwage! A ja nie chce hehehe:D Do chudzielca tez mi daleko, ale za gruga tez sie nie uwazam, gdym pocwiczyla i zrzucila brzuch to niebyloby zle:) Wiec nie rób juz z siebie takiego wielkoluda;) przed ciaza wazylam 60kg... Ale tu juz nawet nie chodzi o kilogramy, po ciazy poprostu strasznie mi sie wylwetka zmienila, brzuch, boczki itp fuj, ale trudno, dobrze ze idzie zima, to mozna to pod ciuchami chowac;)

oj dziewczyny narzekacie ja tam chetnie sie przylacze bo ostatnio wcinam za dwoch Mam 167 cm i 63 kg i uwazam sie za grubasaPo 1 ciazy szybko wrocilam do wagi (ale do figury nie do konca) a z Gabkiem przytylam 25 kg i niestety troche zostalo
Tak jak maqnio najgorsze u mnie boczki a fe
maqnio ja tam patrzac na Ciebie na fotkach widze super dziewczyne. Jestes bardzo proporcjonalna nie jak ja pofalowana mi tam nigdy sie nie podobaly (bez podtekstow) chude dziewczyny tylko takie hmm proporcjonalne, szczuple ale o kobiecych ksztaltach. Tez siedze na d... i robie ze soba dokladnie nic. Chociaz codziennie sobie obiecuje.. eh Ciesze sie strasznie, ze poki co Liwia nie ma mojej figury (tylko raczej mojej tesciowej: b. dlugie nogi)
Ania mi sie cos wydaje, ze ciuchy za duzo nie daja chyba ze sa tylko lekko luzniejsze. Ja tam przez cale gimnazjum i liceum chodzilam w szerokich spodniach, wielkich bluzach itp potem zdalam sobie sprawe z tego, ze to mnie jeszcze pogrubialo Gdybym chciala znalezc jakies swoje zdjecie z tego okresu to raczej trudno by bylo, chyba ze ktos by przypadkiem mi cyknal i mial jedyne to chyba ze studniowki
Anula przespanej nocki Wam zycze
monia Kinia jest malutka to jeszcze moze chciec sie czesac ale moja corcia ma juz 4,5 r. i tez za chiny nie daje sie uczesac. Musze jej ,,grozic'' kara itp bo nic nie pomaga a wlosy ma naprawde bardzo dlugie
Aneta jestes super mamcia i nie daj sobie nic innego wmowic. Kazdy mysli, ze by sie zajal czyims dzieckiem lepiej niz jego rodzice i z duma wytyka bledy a to zdury jakies. Przeciez to mama spedza z dzieckiem najwiecej czasu ito ona wie czego potrzebuje, np co do tego jedzenia to dzieci z tego co zauwazylam chetniej jedza gdzies poza domem. W bystrzaku dzieciaki jak maja przerwe to doslownie rzucaja sie na ciastka i pauszki chociaz zgodnie z mamami twierdzimy ze w domu maja do oporu. Moja cora jak gdzies idziemy to siada za stolem i wola, ze jest glodna. Nie raz myslalam ze pod ziemie sie zapadne ale coz... Gabek jak dostaje od kogos czekolade czy cos slodkiego to zjadlby cala na poczekaniu
konwalianko wlasnie jak tam Tymus z babcia? na dlugo Twoja mama u Was zostaje
U nas znow ciche dni mam tego dosc i doslownie po dziurki w nosie, jestem wykonczona, wymeczona i po prostu zrezygnowana. Nie wiem jak ja mam do tego czlowieka dostrzec i jak mu przemowic do rozsadku
Ide...
buziaki

Witajcie,
u nas noc tragiczna. Nie mamy ostatnio szczęścia do zdrowia. Tym razem Filip przez całą noc wymiotował. Nakarmiłam go parówkami na noc no i mu zaszkodziły. Bidulek, mam nadzieję że już się czuje lepiej.

Oj dziewczyny, chciałabym ważyć tyle ile Maqnio. Teraz ciąża, ale po ciąży chciałabym zrzucić nie 5kg, nie 10kg, ale tak mniej więcej 20-30kg.

hej babulce!

dwie pobudki dzis byly! jestem wyspana na maxa:-D

aniu moja kochana dzieki ci za pocieszenie!!! :*,ale niestety maqnio jest grubasem, naprawde! gwarantuje ci, ze zanim pokazalabym Ci sie nago - dostałabys ode mnie tabletki uspokajające:-Djestes ode mnie wyzsza i prawie 10 kg lżejsza wiec figure masz idealna!! a jak Karolcia??
nil dzieki kochana! ja nigdy szczuplaszczkiem nei byłam, ale min. o 10 kg lzejsza czułabym sie cudownie! Ty jestes sliczna babka kurcze zazdraszczam i włosów i urody i figury!! - i wcale ci nie słodzę! to szczera prawda!!!!mojemu małżowi nigdy nie podobały sie chude kobitki. nawet jak kiedys ogladalam jego foty z jakimis laskami, to wszystkie takie "przy kosci" były. co prawda marne to pocieszenie,ale jakos trzeba sie ratowac no nie? co do Twojego małża to jest jakis konkretny powód dla którego miedzy wami iskrzy? pisałas, ze jednym z powodów jest alkohol, a jak on reaguje na twoje argumenty? przepraszam, ze tak wypytuje i jesli jestem wscibska to nie odpowiadaj. próbuje tylko zrozumiec dlaczego tak sie dzieje, sciskam cie mocno!!!
aneta kurcze zdrówka dla Filka! moze za duzo zjadł albo źle pogryzł! jeszcze wymiotuje?? a kg zrzucisz po drugiej ciązy, bedziesz biegala za dwójka to same zejda:):):)
miłego dnia!!!

Ostatnia edycja:
Maqnio, na razie nie wymiotuje, bo pewnie nie ma czym tak naprawdę. Raczej mu te parówki zaszkodziły, ale jak je przygotowywałam to wydawały się ok.
Wiesz maqnio, kiedy ja ważyłam 75kg przy wzroście 160cm to wzięłam się za siebie biorąc najpierw meridię (1mc), potem przeszłam na dukana. Co prawda dużo nie zrzuciłam przy dukanie, ale mogłam jeść ile chcę no i prawie co chcę. Może tej diety spróbuj? Chociaż Ty jak masz te wrzody to sama nie wiem... A najlepiej byś zrobiła, gdybyś poszła do dietetyka :tak: Ja planuję tak od jakiegoś czasu, poza tym jakieś ćwiczenia po 2h 3 razy w tygodniu. Ale ja już wiem jak to się skończy :rofl2:
NiL, szkoda że ten Twój małżonek jest taki uparty. Ma taką piękną kobitę to niech dba o nią. I powiem Ci dokładnie to co Maqnio, że faceci lubią takie krąglejsze kobitki. Np. mój jest szczypior straszny ale gdy pokazuje mu jaka figura mi się podoba, to ten się obrzydza i pokazuje mi taką co ma małą nadwagę.

Czesc !!!!!
U nas pada i wietrzysko wieje uch nie lubie takiej pogody ....+takze kochane kawa i ciacho dla Was :tak:milego dnia :-)
monia tak był okres ,na szczescie nawet dzien wczesniej przybył:sorry:Nadia nie lubi jak robie jej palemki kucyki ,zreszta za bardzo jeszcze nie ma z czego liche te jej piorka:tak:ale ostanio sciełam jej grzyweczke:tak:
anula he he moja tez rwie sie do klawiatury zeby klikac jak opetana:-)

Załączniki

• imieninowe cisto.jpg
    imieninowe cisto.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 16
Ostatnia edycja:
reklama
hej:-)
maqnio super, ze Rózinka dala Ci sie wyspac:-) Gabrielek dzis niezbyt dobrze spal, chyba bylo za goraco. Otworzylam okno i potem bylo ok tylko mam nadzieje, ze sie dzieciaki nie rozloza:tak: dzieki:* ale przeciez Ty tez jestes sliczna kobitka i tez masz piekne wlosy. Ja mam naturalne (i kolor i loki) ale zawsze zazdroscilam prostych:-) wiadomo kobiecie nigdy sie nie dogodzi:-) teraz nawet je lubie. Jakies pol roku temu chcialam jakos wygladac na siostry wesele i zaczelam na twister ze cwiczyc. Tak ze 3 tyg wytrzymalam. Schudlam chyba 3 kg (potem szybko wrocily) ale ten twister super pomagal na boczki.Pewnie gdybym dluzej pocwiczyla to bbym ich sie pozbyla. Moze tez sprobuj tego.
Co do meza. Wiesz mi sie wydaje ze on totalnie olewa mnie i dzieciaki. Mnie to tam pa licho ale dzieci. W ogole sie nimi nie zajmuje, chyba ze ma wyrzuty sumienia, jak np wczoraj. W poniedzialek zabalowal i chyba glupio mu potem bylo bo wczoraj dzieciakom po zabawce kupil i wieczorem sie z nimi tym bawil. Mi sie wydaje ze on po prostu za szybko tata zostal i jak to sie mowi nie wyszumial sie. Ja to jeszcze kobitka w miare tolerancyjna jestem ale moi rodzice ostatnio na jego widok robia sie buraczkowi:tak:a ja juz wielokrotnie sie przekonalam ze jego kumplami nie wygram:-(jak on reaguje? ,,dobra juz przeciez nic , nie stalo'' ,,przesadzasz'', ,,obiecuje ze to ostatni raz'', ,,ja cie tak kocham a ty ....''
Aneta kurcze a Fifi zjadl te parowki bezposniednio przed snem? oby juz mu lepiej bylo i sie nigdy to nie powtorzylo i obserwuj malego oby to jakas grypa zoladkowa nie byla (watpie ale przezorny zawsze ubezpieczony) a mleczko rano wypil, zawsze to lepij w brzuszku
Tesia chetnie zjem i wypije:-) Gabrielek tez lubi patrzec na bb zwlaszcza na te usmiechniete zebate buzki ale Liwia tez lubi. Czasmi posta nie moge napisac bo ona kaze sobie czytac co kazda emotikonka znaczy

Do góry