reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

maqnio kochana ,ojj bardzo wspolczuje :-(oby jednak obyło sie bez opercji ,szkoda ze do tego doszlo ale teraz dbaj o siebie ,tule i niedenerwuj sie chodz wiem ze to nie łatwe ,sama ostanio jestem kłebkiem nerwow :-(
moniaokres mam dostac w przyszlym tygodniu ,i pewnie doatne na szczescie ,bo juz mam te humorki a apetyt na szystko tak jak zwykle przed okresem i opuchnieta jak beka jestem ajjj:szok:u nas tez nocki fatalne ,kilka pobudek z placzem ,ajj te zeby:-(
daga ,moniamoze sie wybiore w przyszlym do tego lekarza sie przebadac ..:*

reklama
Hej!

U nas dziś piękna pogoda się zapowiada :) Mam nadzieję, że u Was także :)
Nocka u nas ok, tylko 2 krótkie pobudki, ale to dlatego, że wieczorem podałam Kindze nurofen. No i zębiska trochę "odpuściły".

tesiu, nie "może" tylko na pewno wybierz się do lekarza...po ciąży do ok. 2 lat mogą pojawiać się u kobiet różne schorzenia, które mogą być następstwem ciąży. Tak mi mówi moja endokrynolog. U mnie jest to anemia z niedoboru wit. B12 (nie żelaza! - hemoglobinę mam 15) no i Hashimoto i nadciśnienie. Oczywiście życzę Ci, aby to było np. jesiennie przesilenie albo od zmęczenia, zdrówka dużo! Mam nadzieję, że wszytko będzie ok :)

maqnio, zdróweczka Kochana :* no niestety, jak trzeba to trzeba :( tulę :*

hej:-D
tesiulka pedz do lekarza ale tez mam nadzieje, ze to ,,tylko'' przemeczenie. Jutro sobota wiec maz niech sie mala zajmie a Ty leż i pachnij.
maqnio oj duzo zdrowka i oby leki pomogly. Wyobrazam sobie jak musialo Cie bolec. Moj tata ma wrzody i jak nie bral lekow bardzo cierpial. Moze magnez łykaj (ja codziennie tez lykam) na to przemeczenie i stres ale chyba nie ma zlotej metody na to, zeby sie nie denerwowac.
pia dobrze ze mala juz zjada wszystko. U nas troche podobnie bylo w ciagu 1,5 mies 5 zebow wyszlo i chyba jeszcze beda. Teraz maly ma 11.
daga a moze jakis wisiorek lub zlote kolczyczki
monia ja tez uwielbiam nalesniki z serem. Wczoraj robilam. Ja ide na latwizne i w lidlu kupuje twarozki w kubeczkach (z orzechami lub waniliowy z rodzynkami) tez sa pyszne
U nas ciszy ciag dalszy. Gabrielek coraz bardziej sie rozgaduje i rozumie wszystko co do niego mowie. Zawsze jak go o cos pytam mowi tak i kiwa glowa lub nie i kreci glowka. Taki jest fajniutki ze chyba go zjem kiedys.

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Wieści nie najlepsze. Ciąża mniejsza niż wynika i z owu i z OM. Powinien być z OM 6.2tc a jest 5,4tc. Nie ma echa płodu. Lekarz powiedział, ze są trzy wyjścia albo później zaszłam, albo to, ze mam tyłozgięcie powoduje, ze obraz ciązy jest zmieniony, albo puste jajo płodowe. Później nie zaszłam na pewno. Więc zostają 2 kolejne opcje. Mam przyjść 31.10 na 9.45 i wtedy wszystko sie okaże. Boję się i wraca do nie ból i strach po poprzedniej straconej ciązy. Trzymajcie kciuki jak najmocniej.
Wczoraj przezyłam grozę. Cały dzień brzuch mnie bolał. Wieczorem przyjechała do Mili moja siostra a ja pojechałam na IP. Tam chcieli mnie zostawić bez badania na oddziale. Pola nie ma więc powiedziałąm, ze nie mogę zostać i, ze wrócę jeśli cokolwiek by się działo. Dalej mnie nie zbadali. Dziś w szpitalu miał byc mój gin na dyżurze więc jakby cos miałam przyjechać dzisiaj.
Wzięłam urlop na dziś na żądanie. Rano obudziłąm się bez żadnego bólu. Zaprowadziłąm Milę do przedszkola i połozyłam się. Nic mnie nie boli już na szczęście. Obudziąłm się za to z mega mdłościami i szarpaniem na wymioty. Obrzydza mnie wszystko:lodówka, kuchnia, szafa, łazienka a jeśc moge tylko pizzę!Mam nadzieję, ze to znaczy, ze Fasol się zadomowił i rozwija się ładnie.
Pozdrawiam was kochane mocno. Jadę na weekend do taty więc mnie nie bedzie

Witajcie kochane

u nas dzisiaj niunia sie obudzila o 4 z takim strasznym placzem nie wiedziałam co sie dzieje biegiem jak z torpedy wyskoczyłam z łozka , bidulce musiało sie cos snic , wzielam ja na raczki poprzytulała sie do mnie mocno połozyłam kolo siebie na łozku ale kruszynka nie lubi spac ze mna i za chwile ja połozyłam do łozeczka usneła dalej spała do 8 , podejrzewam ze cos sie zlego dziecku snilo
Wisien przeraza mnie to co piszesz martwie sie o ciebie , dbaj o siebie jak najwiecej , trzymam kciuki mocno za fasolinke
Moniaja nalesniki uwielbiam jednak dzisiaj zrobiłam kopytka a niuni zupke barszcz czerwony
Tesiu idz kochana do lekarza i odpocznij troche
Maqnio Rózinka zas chora jest ??? nie doczytałam juz doczytałam , z kad te wrzody u tak młodej osoby chyba naprawde nerwus jestes
Daga ja byłam prawie tydzien u brata i nie wyobrazam sobie spac z mala miałam pozyczone lozeczko przenosne od sasiadki , jak dziecko nauczone spac samo to ciezko je w łozku uspac a pilnowac juz nie wyobrazam sobie

Ciezki dzien dzisiaj ,normalnie padam ,niemam sily nawet zeby wziasc i porzadki porobic :-(Nadia marudna i placzliwa przez te zeby ,na dodatek nabila sobie guza echh ...:-(
wisienko milego pobytu u taty wypoczywaj :**
marzenko:*
nil
dzieki ,w p[oniedzialek sie zapisze do lekarza :)
daga ja niestety nie doradze nieznam sie :(ale udanego pobytu zycze:)
silvia ​ tule ,tez ostanio jakos czesto dołki łapie ,nie martw sie a jak chcesz sie wygadac to pisz :**

daga wiesz ja nigdy nie bylam na chrzcie bo nikt z mojej najblizszej rodziny nie ma malych dzieci ale moja corcia dostala zlote kolczyki (chociaz ja tez poki co nie mam zamiaru jej uszu przekluwac) i srebrny smoczek (tez niezbyt praktyczny, lezy a jak dzieciaki znajda to od razu do buzi wkladaja:baffled:) poza tym tylko pieniadze dostawali. Moja sasiadka mowila, ze ona jak swoje dzieci chrzcila to mowila co chce dostac dla dzieciakow (kombinezon zimowy, jakies ubranka, zabawki z fisher price itp)
Wisienko mam nadzieje, ze dzie wszystko dobrze. Oszczedzaj sie a fasolinka niech szybciutko rosnie. Pogadaj z nia, powiedz, ze wszystkie na nia/niego razem z Wami czekamy.
Marzenka super masz brata. Mój nigdy żadnego z moich dzieci nawet na rece nie wzial (jest chrzestnym Liwii) ale zabawki na rozne okazje im kupuje.
Tesia nie jestes sama ja tez w lekkim balaganie siedze a nic mi sie nie chce, glowa mi peka:baffled: ale jak posprzatamy pozniej lub jutro to zapewne nic sie nie stanie. Trzymaj sie kochana

reklama
hej;-)
U nas dalej kiepsko ze spaniem, maly dzis wstal po 4:dry:za to w dzien spal az 2 godz;-)dzis podbil sobie oko a we wt czyms podrapal nos:confused:
Daga, ja mam 2 chrzesnice w tym roku skonczyly 4 latka, na chrzest kupowalam tort, zwykle kupuje sie ubrano ale mamy same ubieraly wiec ja dalam jeszcze kase nie pamietam ile chyba 100 zl bo studiowalam i kupowalam jakies sukieneczki. Najgorzej bedzie z komunia bo sa jak pisalam z jednego roku i z jednej miejscowosci wiec komunia bedzie jednego dnia:dry:
Maqnio kurcze niezly nerwus z Ciebie, mam tak samo:sorry2:
Wisienka staraj sie nie stresowac, latwo mi mowic, ja byle co i wkurzona chodze
Nil moj jeden z braci kupuje malemu zabawki, w sobote byl kupil pampersy, soki, kaszki itd, wybawil malego a drugi nic jeszcze nie kupil ale mniejsza o to, on nawet na rece go nie bierze

Do góry