reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam wieczorowo!

U nas trochę dzień minął po znakiem marudzenia. Ja dziś byłam na badaniach pod kątem mojego podejrzenia o nadciśnienie i anemię. Jutro po południu wyniki. A w czwartek do lekarza z wynikami się wybiorę.
Nasze próby nocnikowania idą średnio, Kinga posadzona na nocniczek siedzi, ale często gęsto nic nie zrobi. Ale wie, po co się siedzi na nocniku, bo jak jej powiem: "Kiniu, chcesz zrobić siusiu albo kupkę?" to ona do mnie się śmieje i jak ją posadzę już to udaje, że stęka :)

PiaLove, no tak - trochę poszaleliśmy, odprężyliśmy się - ogólnie jestem bardzo zadowolona, że poszliśmy na to wesele!

daga, dziś plamienia już nie było, ale jeśli się powtórzy lub będzie znowu ileś tam dni to na pewno odwiedzę gina dla świętego spokoju.

konwalianko, gratki kolejnego zębuszka :) Współczuję sytuacji w pracy.

Anula, jak ostatnia noc?

maqnio, jak Kindze szły dolne dwójki to też tak z zegarkiem w ręku budziła się tuż po północy co pół godz. do ok. 4 nad ranem. Siadała i popłakiwała. No ale Różyczka nie płacze, więc to pewnie taki "etap". Na pewno niedługo minie...

Anetkaaa, zdrówka dla Twoich chorowitków! Kurujcie się!

Dobranoc Mamusie!

reklama
Mam chwile bo maly zasypia, dzis spal w dzien tylko godz:sorry:
Monia &&&&&& za wizyte;moj nawet chwili na nocniku nie siezi od razu placze i ucieka wiec dalam spokoj. Nocka kiepska zasnal przed 21 wstal po 1 jesc i juz nie spal bawet nie wiem do ktorej a wstal o 5.30:crazy:
Maqnio moj nikogo nie slucha, gdy sie bawimy prosze zeby podal mi jakas zabawka, owszem wezmie ja z pudla ale wyrzuci i nie da albo ucieknie z nia

wisienko, trzymamy mocccnoooo, daj znać szybko, od razu - co tam słychac u naszej fasolki:-)

ja dzisiaj nieco lepiej.. wróciłam do pracy tylko 2h później niż ostatnimi czasy- jupi! Już nie wiem co robic z Tymkiem.. on chyba jest tak pobudzony przez alergię, gdybyście widziały co on wyprawia.. to nawet nie jest śmieszne..

dobbrej nocy kochane

Dobry wieczór,
problem z małą ogromny. Mam nadzieję, że to tylko dzisiaj. Wstała o 7:50, o 8:00 zjadła śniadanie i potem za nic dość ze nie chciała jeść to na dodatek nie chciała iść spać a padała już równo! I pomimo tego, że zazwyczaj ma jedną drzemkę w ciągu dnia tak około 11:00 czy 12:00 to dzisiaj zasnęła o! 14:00!!! No i spała 2h aż sama się koło niej położyłam no i o 16:30 zjadła zupkę dopiero, no mi już ręce opadają... przecież nie dam jej nic na siłę zjeść, nie zmuszę jej, jestem strasznie rozbita :( ale całe szczęście zjadła jeszcze potem deserek i kaszkę na kolację (aż 200ml :szok:) jak nigdy także TYLE DOBRZE! no i zasnęła o 21 :( modle się żeby ten 8my ząbek już się przebił.

maqnio o jej to szkoda, że mała tak się budzi - wytrwałości! Moja też ale tylko pomrukuje i zasypia z powrotem. Ooo mam taką nadzieję, że minie. Wiesz, zauważyłam że Blanka chce być bardziej samodzielna, i dobrze, pozwalam jej. Wszystko chce sama robić, już nie zamierzam jej w niczym wyręczać, nawet sama chce buty i skarpetki zakładać :-D
Monia ale fajna ta Twoja mała, my tez już nocnikujemy pomału, dopiero na nim siedziała 3 razy :D ale co tam - walczymy dalej - nawet się nim nie bawi co mnie dziwi bo każdą nowością się zawsze zachwycała :-)
Pisz jak tam wyniki, trzymam kciuki żeby były O.K.!!!
To fajnie, ja też byłam zadowolona, że poszliśmy trochę odpocząć/zaszaleć.
Wisienka trzymamy kciuki &&&!!! Powodzonka :tak:
Konwalianka u mnie tez czasem ręce opadają.

Kolorowych snów!

hej Słonca!!

jesli ktokolwiek diś wyglada i czuje się gorzej ode mnie - to ide go pocałować w mankiet. Moje dziecko po prostu nie śpi...dzis lece do lekarza, bo czuje sie coraz gorzej a jutro mam gastrologa, prosze o kciuki. A i jeszcze jedno - Ziuta od dzisiejszej nocy - CHORA. i tak sie długo trzymała.Mnie zaczęło rozkąłdać w piątek a ja dopiero dzis. Tak czy siak żadne to pocieszenie, bo się terez bidulka męczy. Próbuje dmuchać nos,ale kiepsko nam idzie i nie mam pomysłu jak ja tego nauczyć...

wisienko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& oby rącz, obu nóż z Rózinką włącznie!!!!!
pia moze faktycznie idą zeby, Rózia właśnie niejedzeniem reaguje, ja ząbki się przebijają. I nie stresuj się tak, dziecko nie da się zagłodzić. Jesli Blanka będzie głodna sama będzie się domagała jedzonka i tak jak piszesz na siłę nic jej nie wmusisz. To czasem tak jak i my dorośli - nie mamy ochoty na szamanko ani apetytu.
moniu śliczna z ciebie babeczka! co do nocnikowania to jedyne co możesz to sadzać Kinię, sadzać i jeszcze raz sadzać. Co prawda Rózia woła, ale do ideału nam bardzo daleko. Spróbuj sadzać Kinie zaraz po spaniu, Rózina po kilku razach zatrybiła, i teraz po każdym spaniu robi siusiu na nocnik. A poza tym sadzam ja w zależności od tego ile wypije, czasem nawet co godzinę. Duzo cierpliwości przy tym trzeba. powodzenia!!
konwalianko uściski!!

miłego dnia!!

Dzien dobry,
Wstaliosmy po 5:sorry2:w nocy pobudkie i jeszcze raz pobudki...czuje sie jakbym nie spala. Maly szaleje, ja pije herbate z cytryna. Pojdzie spac pewnie o 13 jak nie pozniej:dry:
Pia nie martw sie tak, mala pewnie przez zabki nie je, moj ostatnio tez ma mniejszy apetyt
Maqnio zdrowka dla Rozyczki, nie wiem jak nauczyc dmuchac, my cale szczescie jeszcze nie mielismy kataru
Wisnia trzymam &&&&&&&&&&&&

Hejka!

U nas nocka dziś gorsza. Mała zasnęła o 19.30, a do 22.00 budziła się chyba z 5 razy, siadała, szukała smoczka i nie wiedziała co ze sobą zrobić. Gdy ją położyłam to spała dalej. Potem o 1.00 pobudka z płaczem, pielucha przesiąknięta znów, więc ją przebrałam i posmarowałam dziąsełka, potem nna szczęście szybko zasnęła, ostatnia pobudka o 5.00 na smoka i pospałysmy do 7.00. No i teraz Kinga zapragnęła się zdrzemnąć i śpi. Czasem jedna drzemka dziennie jej wystarcza (tak jak wczoraj), czasem woli dwie krótsze.

maqnio, Kochana zdróweczka dla Rózinki! A Malutka ma tylko katar, czy też kaszle?

Wisienko, kciuki za wizytę! Na pewno wszystko jest oki! Pochwal się tu później zdjęciem z usg :)

Anula, oj znów współczuję ciężkiej nocki :*

PiaLove, u nas też czasem tak jest, że mała "świruje" na dniu z jedzeniem, raz zje więcej, raz mniej. Np. zawsze na noc jadała 210-240 ml mleka z kaszką, a teraz od ok. tygodnia zjada 160 -180 ml. A rano zje pełna butlę. Ale wiem, że ząbki jej idą (jeszcze 2 czwórki nie wyszły) i pewnie nie za bardzo z apetytem u niej.

Miłego słonecznego dzionka!

Cześć!

Dzięki dziewczyny! Kurcze już mąż mi nie wytrzymuje, mówi, że jestem za bardzo przewrażliwiona - ale to nie o to chodzi, po prostu martwię się kiedy moje Słoneczko nie chce jeść. Maqnio właśnie wiem, dlatego odpuszczam jej czasem i później podaję posiłki aby coś tam zgłodniała no i żeby zjadła więcej ale i to wczoraj nie pomagało. Pocieszyłyście mnie myślałam, że już coś jest z nami nie tak ale i tak idziemy dzisiaj do pediatry, niech ją zobaczy no i może na badanie skieruje, chciała bym ją skontrolować (mocz i krew).

A tak poza tym to własnie 8my zabek się przebija!!! Oby przebił się szybko. Dzisiaj udało mi się jej posmarować dziąsełko ale tak ogólnie nie daje sobie włożyć palca do buzi :(

A tutaj coś z wczoraj, tak na poprawę humoru [klik] - Blaneczka śpiewa :) mała chodzi i tak cały dzień ;)

Buziaczki i miłego dnia, dzisiaj u nas piękna pogoda! Już mamy za sobą spacerek!

PS
Edit:
(12:00) dziewczyny moja właśnie ma temperaturę 37,6 st C.

Ostatnia edycja:
reklama
hej:-)
Widze, ze maluszki lipcowe szaleja i w nocy nie spia:szok: wszystkim niewyspanym mamusiom kawka a maluszkom duzo snu.
Mój maly spi w nocy ladnie. U nas ostatnio tak sobie. Meza prawie nie ma w domu (mi to w sumie troche odpowiadalo ale moim rodzicom nie. Ciagle marudza na niego, ze powinien dziecmi sie troche zajac, zona:tak:, odciazyc mnie). W poniedzialek znow pod wplywem z pracy wrocil i moj tata delikatnie mowiac sie wsciekl. Potem przeprowadzil z nim rozmowe wychowawcza:baffled: Watpie, ze na dluzsza mete to cos pomoze ale poki co maz obiecal, ze w sob z nami do Bystrzaka pojdzie. Zobaczymy. W poniedzialek bylam z moimi rodzicami i maluchami ogladac nowa dzialke. Podoba mi sie jeszcze bardziej niz tamta. Ma 14 arow. Tylko co ja sama mam ja miec dla siebie bo mojego meza jakos nie bardzo to interesuje. Dobra nie smece juz.
Mozna powiedziec, ze dostalam propozycje pracy ale nie zgodzilam sie (chociaz z bolem serca) ale nie chce jeszcze malego do zlobka oddawac. Moj tata chcial zeby mojmaz z pracy zrezygnowal (bo i tak zbyt wielkich kokosow nie daje) ale stwierdzilismy, ze nie da sobie z malymi rady. Poza tym ja ze swojej pensji nie mam zamiaru placic dlugow meza ehh
wisienko wielkie &&&&&&&&&&&&& chyba juz jestes po
daga a widzisz przez to wszystko zupelnie zapomnialam o tym dentyscie zaraz dryndne:-)
pia zgadzam sie z maqnio mala nie da sie zaglodzic. Widocznie tyle potrzebuje. Moja cora tez jestmega niejadkiem. Je tylko wybrane potrawy a zwlaszcza owoce. Twoja niunia jest drobniutka to tez tony jedzenia nie zje. aaa moj maly tez spiewa tylko lalalalalala
maqnio zdrowka dla Was:* i wielu przespanych nocy
Anula dla Ciebie tez nocek przespanych. Nie wiem moze to prawda, ze zeby... troche sie rozhulal Twoj maluszek
monia u nas tez raz dwie krotkie a raz jedna drzemka. Fajna z Ciebie kobietka. Widze, ze lipcowki w wiekszosci brunetki:)
konwalianko wytrwalości dla Ciebie:* a jak tam Tymus? grzeczny jak mamusia w pracy?

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry