reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Byłam przed chwila z psem na spacerze i wstąpiłam do sklepu. Kupiłam paczkę wiśni bez pestek, mrożonych oczywiście i teraz sobie wcinam takie zimne, posypane cukrem. Pycha... Tak mi się chciało ;)

Co do witamin to ja też od wczoraj biorę już tylko witaminy i odstawiłam kwas foliowy, tak jak kazał lekarz.

reklama
Cześć Mamy!
No ja dziś miałam strasznie pracowity dzień, który zaczął się pobudką zgotowaną przez M. i basenem... Brrry. Ale dałam radę i w sumie jestem zadowolona, że się trochę poruszałam. Śmieszne było, bo jak się już z łóżka zwlokłam, to śniadanie było gotowe i torba moja na basen spakowana, włącznie ze strojem kąpielowym i kosmetykami... Jak M. to wszystko znalazł?... Widać bardzo mu zależało na basenie, to i ze znalezieniem ciuchów nie było problemu :) hi, hi
Cieszę się dziewczyny z Waszych udanych wizyt, trzymam kciuki oczywiście za dzisiejsze :)
Hanami, dołączam do klubu pieluch wielorazowych, oczywiście nie-tetrowych, doświadczone mamy, nie mylcie tych rzeczy. W pieluchach wielorazowych dokonała się rewolucja, i nie muszą straszyć na podwórku na szaro-brązowo. One są wręcz śliczniutkie :) Ale oczywiście mądrzyć to się ja będę później, jak już wyjdzie - nomen omen - w praniu :)
Póki co nie obrażam się na pampersy, ale kombinuje co by tu dla natury... Bo też staram się być choć ciut zielona :) W miarę możliwości.
Weronika, też jem Falwit mama, ale co 2, 3 dzień. Stwierdziłam, że nie będę przesadzać, zwłaszcza że jestem ciążowym wielo i wszystkożercą :) Nie jedz już kwasu foliowego. On co prawda jest b. dobry na łożysko, ale rezygnuje się z podawania go w drugim/trzecim trymestrze, ponieważ ponoć są badania jakoby dzieci, których mamy długo jadły i dużo jadły kwasu częściej miały diagnozowaną padaczkę. No ponoć jest ich po prostu więcej w tej grupie. Oczywiście nie chcę tu straszyć, ale kiedyś się wgłębiłam w ten temat i z różnych źródeł to słyszałam. Mój gin kazał mi zaprzestać kwasiaka w 15tym tygodniu :)

Idę zająć się buraczkami, bo mnie taka dziś chęć naszła w sklepie, że prawie na surowo wciągnęłam :) Do ryby może nie pasują, ale co tam. Ostatnio po makreli powidłami poprawiłam, więc w sumie buraczana ryba to przy tym niezły zestaw :)

orchidea a dostałam przekaz na stary adres i Pol pojechał na tamtejsza poczte a pani, ze mu nie wyda bo w dowodzie ma inny adres niż na awizo i musze się sama wlec do wro bez sensu.
Ślimakowa ja dziś idę na basen, pewnie koło 19, potem zasypiam po takim wieczorku jak zabita. Pójdę z młodym bo Pol sie znowu uczy. Sesja
katerina ja jestem tzn. mam was na oku i wlatuje co jakis czas popatrzeć a robię sobie różne porządeczki w papierach

a ja znowu dziś czuję niemoc...czyżby jakiś ciążowy kryzys mnie naszedł?
wisienka..papierzyska...tfutfu tfu...biurokrajca tfutfu tfu:-)...zazdroszcze, ze masz na to siły, bo ja mam dzis lenia jak stąd do Krakowa..najlepiej bym leżała i pachniała...

orchidea czyli nie jestem sama z moim kryzysem? cudnie:) ja dziś na samą myśl, że mam coś zrobić dostaję białej gorączki i jak pomyśle, że trzeba jeszcze wstać, pojsc pod prysznic, umyć zęby no i przebrać się w piżamę, to szału dostaje, przecież to kosztuje tyle wysiłku i energii!!! :):):) chyba położe się tam gdzie stoje..w opakowaniu :-D
rany i jeszcze pierwszy raz w tej ciązy zgaga mnie meczy...ble...

Ostatnia edycja:
reklama
Hahahaha nie no ja dziś chałupke ogarnęłam,ale jakoś tak się czuję dziwnie ... może bym coś zjadła :-D to by mi się poprawiło i leń może by wylazł wieczorny ze mnie :D

Do góry